Francuzi u šoku, bogatstvo Boaćija čeka daleko od Bretanje!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 19.12.2017.
09:38
Izvor: Sportske.net

Reprezentativac Gane nalazi se na slatkim mukama, a sve su prilike da i na stadionu "Rajko Mitić" zadovoljno trljaju ruke.

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda mogao bi ove zime da realizuje jedan od najunosnijih transfera u svojoj novijoj istoriji pošto za internacionalca iz Gane Ričmonda Boaćija odavno vlada veliko interesovanje klubova sa različitih meridijana.

Za sada se kao o jedinoj konkretnoj govori o ponudi Rena koji je spreman da plati 8 miliona evra za ubojitog napadača, ali daleko od toga da su Francuzi jedini interesenti.

Nije tajna da osim klubova iz zapadne Evrope Ričmonda Boaćija interesovanje za Ričmonda Boaćija pokazuju i u Kini, pa je tako nedavno bilo reči o mogućnosti da bogati Gvangžu Evergrande pošalje ponudu za reprezentativca Gane.

"Žurnal" piše da Gvangžu nije jedini klub iz Kine koji želi Boaćija i da je još jedan superligaš spreman da izdvoji bogatstvo kako bi privoleo napadača Crvene zvezde u svoje redove.

Radi se o Henanu, klubu koji se u prethodnoj sezoni borio za opstanak i koji u sledeću ući sa značajno većim ambicijama. Novi trener Dragan Talić dobro je upoznat sa kvalitetima Ričmonda Boaćija i dao je "zeleno svetlo" da se krene u realizaciju transfera.

To znači da bi pomenuti kineski klub mogao da uđe u trku sa Renom, a adut koji Henan ima jesu milioni koji će Ričmondu Boaćiju biti ponuđeni na ime četvorogodišnjeg ugovora.

Pomenuti izvor prenosi da se radi o sumi od 12 miliona evra na ime četvorogodišnjeg ugovora, ali ostaje pitanje da li je odlazak na istok primamljiv Boaćiju u momentu kada ga žele i klubovi iz zapadne Evrope.

Ne treba zaboraviti da je jedna od opcija koju Boaći i dalje ima na stolu ostanak u Crvenoj zvezdi do kraja sezone ali se o toj soluciji za sada govori kao o najmanje verovatnoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nedeljko Panic
Wednesday, 20.12.2017
10:09

Nemojte praviti bum oko Boacia.
Neznam, al mislim da njegova vrednost ne prelazi vise od 5 m- e.
Boaci je igrac koji je u utakmicama el promasio veliki broj kolosalnih sansi i, neverujem da skuti iz klubova koji su zainteresovani za njega to nisu zapazili.
U Evropi se takvi propusti gledaju drugim ocima i imaju drugacije kriterijume. Zivi bili pa videli.

avatar
sef9
Tuesday, 19.12.2017
15:23

lepe su tamo pare al gde se igra lepsi fudbal

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 19.12.2017
13:39

Jako potcenjujete kinesku ligu! Od francuske je losija za PSG i Monako.

avatar
evandro92
Tuesday, 19.12.2017
13:08

Jos toliko Zvezdi i da pevamo i mi i Boaćko 😊

avatar
Mads87
Tuesday, 19.12.2017
12:26

Ovaj Boaci je ljudina i njega bar parama nece kupiti niko mogu da kazem skoro 100 % sa sigurnoscu.Svojim izjavama je stvarno dokazao da je veliki covek

avatar
zlogi
Tuesday, 19.12.2017
12:09

ako mu se ovako nesto nudi u Kini, bio bi blesav da ne prihvati, jer takve pare jako tesko da ce dobiti u Evropi

avatar
Don Silvio
Tuesday, 19.12.2017
11:54

ovo ce se pretvoriti kao oko Nejmara