FK Zemun: "Večiti, dosta sa obmanama i pritiscima!"

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 26. februar 2018.

  • 14:26

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Superligaš iz Gornje varoši oglasio se danas saopštenjem za javnost u kojem su pozvali "večite" da prestanu sa pritiscima.

FK Zemun:
Foto: fkzemun.rs
Zemun je u poslednjoj utakmici 24. kola Super lige remizirao sa Partizanom (1:1) a crno-beli su se odmah nakon meča oglasili zvaničnim saopštenjem za javnost nezadovoljni suđenjem.

U saopštenju fudbalskog kluba Partizan navedeno je da je sudija Santrač dosudio nepostojeći penal i da se na taj način utiče na šampionsku trku. Tim povodom danas je reagovao i FK Zemun.

Saopštenje fudbalskog kluba Zemun prenosimo u celini.

"Prekinite sa pritiscima, obmanama i saopštenjima!? U prethodnom periodu svedoci smo gotovo svakodnevne medijske torture koju svojim saopštenjima kreiraju dva naša najveća kluba. U želji da ostvare svoje ciljeve Crvena zvezda i Partizan ne biraju sredstva, a silne optužbe, uglavnom bez pokrića, služe im samo kao alibi za ostvareni neuspeh.

Da li se neko nekada od tvoraca tih saopštenja oglasio posle štete koju su u duelu sa njima pretrpeli tzv. mali klubovi? Da li su se saopštenjima obraćali i Evropskoj fudbalskoj uniji posle previda koje su sudije eventualno imale na njihovim međunarodnim utakmicama? Pitamo kreatore saopštenja, da li su na trenutak pomislili kako fudbal nije igra u kojoj pravo na uspeh imaju samo oni, već svi klubovi moraju da imaju ravnopravan status u borbi za bodove.

Kolo posvećeno njihovim saopštenjima, utakmici na papiru u kojoj se smenjuju krivci za njihov loš dan, izgubljene bodove, neubedljivu igru, odluke sudija. I to sve pišu oni koji sa godišnjim budžetom troše na tim maltene koliko svi ostali klubovi zajedno. I još im trebaju dežurni krivci. Zato i pitanje, dokle više da ćutimo i trpimo svi mi koji nismo sa jedne ili druge strane Topčiderskog brda? Mi 'mali' klubovi koji se eto ponekad  drznemo da pokažemo zube i otkinemo po neki bod Partizanu ili Crvenoj zvezdi.

Zato i naša poruka, dosta više sa pritiscima, obmanama i saopštenjima! Gledajte sebe, svoj tim, svoju struku, svoju igru i nekad možda krivce potražite u svom dvorištu. Niko vam ne daje za pravo da saopštenjima zloupotrebljavate veličinu vaših klubova. FK Zemun traži od svih klubova da se stane na put samovolji 'večitih', degradaciji i omalovažavanju Super lige i srpskog fudbala
", stoji u saopštenju Zemuna.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari