FK Novi Pazar koštao građane 5.5 miliona evra?

Autor: Beta Beta
sreda 11.01.2017.
16:43
Izvor: Beta

Predsednik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS) Jahja Fehratović ocenio je danas da je FK Novi Pazar građane Novog Pazara u poslednjih šest godina koštao 5,5 miliona evra.

fknovipazar.rs
fknovipazar.rs

Povezane vesti

On je na konferenciji za novinare rekao da je ovaj novac obezbeđen uglavnom iz gradskog budžeta, a da je otišao na transfere fudbalera, njihove plate, troškove stanovanja i priprema, troškove i plate brojnih trenera, kao i za izgradnju stadiona.

"Sa tim novcem se moglo otvoriti nekoliko fabrika i uposliti od 500 do 1.000 građana ili se mogla rekonstrusati električna mreža, rešiti saobraćajni problem, pomoći socijalno uroženom stanovništvu", rekao je Fehratović.

On je ukazao na nekoliko malverzacija u ovom klubu, pozivajući se na Državnu revizorsku instituciju i sajt "Transfermarket", navodeći da je za ovih šest godina klub doveo 156 fudbalera, a da je iz njega otišlo 160 igrača.

Fehratović je podsetio da ovaj klub ušao u Superligu Srbije 2011. godine tako što je BASK odustao od igranja u ovom rangu takmičenja, zbog nedovoljno finansijskih sredstava.

Predsednik resora za sport u Izvršnom odboru BDZS Jonuz Džanković ocenio je da Fudbalski klub Novi Pazar, ali i ostali sportski klubovi u gradu, moraju da funkcionišu odvojeno od političkih partija.

On je istakao da ovaj klub može da stane na noge jedino ukoliko se osloni na lokalne igrače i trenere, jer većina onih koja je dovedena sa strane nije dala adekvatne rezultate.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Petar Đorđević
Wednesday, 11.01.2017
19:10

Nazalost i Novi Pazar ce zavrsiti kao Jagodina ...

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 11.01.2017
18:04
avatar
Los Vikingos
Wednesday, 11.01.2017
18:00

Nemojte da kradete i da namestate utakmice, sve ce da bude bolje, kako vi tako i svi ostali klubovi u ligi.

avatar
1: NAROD vo-dja klub
Wednesday, 11.01.2017
17:49

To je manje od milion evra godisnje, sta se ovaj gubi. Zbog cega je ovo vest?