Filmska priča - Svi su mislili da će prekinuti karijeru, a sada sanja svoj san u Zvezdi!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 30.01.2018.
08:07
Izvor: Sportske.net

Momak koji je stigao ove zime u Crvenu zvezdu bi mogao da bude pravo otkrovenje.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbaler koji je u mlađim kategorijama nosio dres Crvene zvezde i momak koji se vratio u redove našeg vicešampiona ove zime, Stefan Hajdin, dokazuje da će biti vredno pojačanje.

U meču protiv Dinama iz Bresta je igrao po desnom boku iako mu to nije primarna pozicija (Stefan je prirodno levi bek), dokazao da podjednako dobro igra sa obe noge što je retkost u današnjem fudbalu, da ume da bude izuzetno napadački orjentisan, ali i da mu je odbrana nešto slabija strana na kojoj mora da radi.

On je stigao iz Spartaka nakon što je tamo proveo samo 6 meseci, odigrao nekoliko veoma kvalitetnih utakmica, posebno protiv Partizana i Crvene zvezde što ga je najpre preporučilo našem najtrofejnijem klubu.

"Ovo je godina za pamćenje, igrao sam srpsku ligu, sada sam u Zvezdi. Pored toga, studiram DIF na Košutnjaku, trenutno sam apsolvent. Odslušao sam sve ispite, apsolvent sam i pogodilo se sve da svoje obaveze uskladim", počeo je priču novinarima u Antaliji Stefan Hajdin.

On je svojevremeno igrao i u Pazovi, u Starim Banovcima, BASK-u, Zemunu... Pričalo se čak i da razmišlja o završetku karijere, što nije istina, kako nam je kasnije u toku razgovora potvrdio.

Reklo bi se da je ovaj transfer uspeo da obezbedi zahvaljujući sjajnim partijama protiv dva naša najtrofejnija kluba.

"Nisam samo ja iskočio u prvi plan u mečevima protiv Zvezde i Partizana, svi smo. Mislim da je trener Veselinović odradio pravu stvar, dobro nas je pripremio za te utakmice. Protiv Zvezde i Partizana svaki igrač ima veću motivaciju, od svakog se očekuje najviše baš u tim mečevima",
rekao je on.

Stefan u slobodno vreme voli i da čita.

"Moguće je uskladiti obaveze na fakultetu i u Zvezdi. Pre svega želim da se adaptiram na uslove u Crvenoj zvezdi, a potom sledi aprilski ispitni rok. Nisam poneo knjige da učim, ali samo poneo knjige da čitam. Poneo sam od Orhana Pamuka jednu i Paula Koelja, želim da se odmorim, da čitam, da odmorim mozak", govorio je Hajdin.

Istakao je i da su ga svi fenomenalno prihvatili i da su mu svi na raspologanju, kao i da nije imao nikakvih problema da se adaptira na novo društvo.

Momak koji je igrao u generaciji Uroša Radakovića, Vukana Savićevića, Stefana Mihajlovića, Darka Lazića i ostalih, rekao je da mu je prevashodni cilj bio da se posveti fakultetu, a potom fudbalu.  

"Zacrtao sam, upisao sam fakultet, to je bio moj cilj, a nakon toga da se posvetim i fudbalu. Uvek sam verovao u sebe i to me je držalo da ne odustanem. Nisam verovao dok se ne potpiše ugovor. Tri dana pre potpisa sam znao da ću potpisati. Filmska priča je sve ovo, filmska priča će biti ako zaigram na proleće", rekao je on.

"Dosta njih je i prekinulo sa karijerom, imam nekoliko kolega sa fakulteta koji su se posvetili poslu. Verovao sam u sebe, znao sam da sve mora da dođe na svoje. Moja porodica i prijatelji su mi rekli da nisu mogli da veruju kako nisam odustao od fudbala", govorio je ovaj momak.

Prethodnih dana se govorilo i da Hajdin možda postane član reprezentacije Crne Gore, ali njega niko nije kontaktirao. I da jeste, teško da bi napravio taj korak.

"Želim da igram za srpsku reprezentaciju. Ono što sam čitao u medijima, stvarno je lepo čuti (crnogorska reprezentacija je zainteresovana za njega). Stvarno prija. Ipak, ne razmišljam o tome."

Šta mu najteže pada na pripremama i gde mu je teško da se uklopi? Taktika Vladana Milojevića.  

"Taktika je najbitnija stvar, ali se još uvek nisam uklopio. U napadu sam konkretan, u odbrani treba da 'pohvatam' neke stvari. Stvarno sam zadovoljan kako sam igrao na te dve utakmice koje sam igrao. Malo je falilo da imam dve asistencije. Bitno je da stvaramo šanse", rekao je Hajdin.

Stefan Hajdin

Nije on jedina važna karika bez koje je ostao Spartak. Subotičani su ostali i bez Đorđa Ivanovića i Aleksandra Radovanovića. Ivanović je u Partizanu, Radovanović u Vojvodini. Šta misli o Đorđu Ivanoviću?

"Đorđe Ivanović je fenomenalan, najbolji čovek koga sam upoznao u fudbalu od saigrača. Čuli smo se, jedva čekamo da se vidimo i da dođemo u Beograd da ga upoznam sa gradom. Nismo pričali ništa oko derbija, rano je. Veliki je igrač, očekujem da zaigra u derbiju i da bude odličan, za sebe ne mogu da garantujem da ću igrati", rekao je on.

Da li vam Hajdin izgleda kao levi bek? Naravno da ne, ali posao obavlja fenomenalno, barem je tako bilo u Spartaku, barem je tako i na ove dve pripremne utakmice.  

"Igrao sam na raznim pozicijama. Atipična je za mene, visok sam, sebe prepoznajem po dugom koraku, volim da uđem iz drugog plana. Koristim obe noge podjednako, juče sam bez problema odigrao na desnom beku, nije bilo poteškoća. Ne bi mi bio problem da igram na toj poziciji. Ja sam fleksibilan", reči su Stefana Hajdina.

Zanimljivo da mu uzor nije bek, već jedan od najboljih napadača ovog veka.

"Nisam imao nekog uzora, Anri mi je nekako bio omiljen, sličan je meni, zbog tog dugog koraka. Nisam uspeo zbog Boaćija da uzmem broj 14."

Mnogi će ga prepoznati i po dugoj kosi koju planira i dalje da pusti.

"Planiram da vežem u rep kosu. Bio sam ranije ćelav, sad mi je 'došlo', odlučio sam se da pustim kosu."

Zanimljivo prezime ima ovaj momak, pitali smo ga i da li je rod sa akademikom Nikolom Hajdinom, a kasnije je govorio i o svojoj sudbini, o prelasku u Srbiju.

"Nismo ni u kakvoj vezi sa Nikolom Hajdinom, bivšim akademikom. Moj deda se, zanimljivo, takođe zvao Nikola Hajdin. Rođen sam u Glini, u Hrvatskoj, a '95 godine sam došao u Srbiju. U Glini je bila ta dežurna bolnica, tu sam samo rođen, možda sam dva puta prošao kroz Glinu. Moji su iz Vojnića, često posećujemo baku. Do osme godine sam bio u Vršcu, tamo sam napravio prve fudbalske korake, pa sam došao u Beograd jer pruža više mogućnosti. Došli smo u Beograd pre svega zbog mog fudbala. Moji su morali da dođu u Zemun zbog boljih prilika. Sestra mi je završila Ekonomski fakultet, majka mi je ekonomista, ja sam završio Ekonomsku školu u Zemunu. Odlučio sam se za DIF jer nisam imao radne navike za Ekonomski fakultet, a i ovde se radi o sportu što me je zainteresovalo. Cilj mi je da jednog dana postanem trener."

Zanimljivo je i to što ovaj momak zapisuje šta se radi nakon svakog treninga.

"To je najvažnija stvar, da se posle svakog treninga zapisuje šta se radi. Radim i ja to, počeo sam da pišem, nikad nije kasno", rekao nam je ovaj momak.  


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Александар_НС
Tuesday, 30.01.2018
09:37

Свака част Никола и сва моја подршка, момак за пример!

avatar
Čeki
Tuesday, 30.01.2018
14:22

Зове се Стефан, деда му је Никола.