Filip Stojković otkrio zašto je svojevremeno otišao iz Zvezde, osvrnuo se i na gostovanje Partizana u Podgorici

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 19.06.2017.
20:49
Izvor: Sportske.net

Jedno od najvećih pojačanja Crvene zvezde ovog leta je desni bek Filip Stojković. Danas nam je govorio o svom fudbalskom putu do povratka u klub u kojem je ponikao, ali je prokomentarisao i predstojeći duel Partizana i Budućnosti, iz ugla crnogorskog repr

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Pre svega, naravno, osvrnuo se na Zvezdinog prvog rivala u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ekipu Florijane sa Malte.

Ne beži od uloge favorita, veruje u kvalitete svog tima i plasman u narednu rundu takmičenja.

"Favoriti smo u tom duelu i sve sem pobede bi bilo veliko iznenađenje. Imamo deset dana da se upoznamo sa njima, da se spremimo i siguran sam da ćemo dati sve od sebe kako bismo ih savladali", rekao je Filip Stojković.

Mnogi su očekivali da će on mnogo ranije dobiti značajnu ulogu u Crvenoj zvezdi, posle prelaska iz omladinske u seniorsku konkurenciju, ali to se nije dogodilo. Danas nam otkriva zbog čega (ili koga) je morao da ode.

"Ja sam stigao i do prvog tima Crvene zvezde, kod Robija (Robert Prosinečki) sam odigrao par utakmica u kupu, ali je onda došao Sale Janković i rekao da ne računa na mene", istakao je Filip Stojković.

"Usledile su pozajmice, Banat, pa Čukarički 6 meseci. Postojala je opcija da ostanem u Čukaričkom, kao i da se vratim u Zvezdu, ali sam odabrao da ostanem da bih igrao. Ljudi koji su tada bili u Zvezdi nisu želeli da nam pruže šansu, možda su bili jedan ili dva fudbalera iz Zvezdine škole", rekao je Stojković.

Ipak, bez obzira na sve, kad Zvezda zove, teško je reći ''NE'', a taj poziv je usledio ovog leta i on je bez mnogo oklevanja odlučio da ga prihvati i vrati se na ''Marakanu''.

"Kada mi je stigao poziv nisam puno razmišljao, imao sam i čiste papire, i iako sam mogao da sačekam bolje finansijske ponude od ove koju je ponudila Crvena zvezda, odlučio sam da se vratim. Dajem sve od sebe na treninzima, u Zvezdi sam bio od devete godine", rekao je popularni "Žule".

Prethodnu sezonu proveo je u Minhenu 1860, ali nije dobio pravu priliku, delom i zbog velikih kadrovskih promena u tom nemačkom klubu.

"Došao sam kao pojačanje u Minhen, bilo je odlično prvih 6 meseci, iako sam došao povređen iz Čukaričkog, kasnije sam igrao devet utakmica.

U drugom delu sam odigrao ćetiri utakmice, promenila se uprava, došao novi trener, novi igrači"
, rekao je Filip Stojković naglasivši da se ne kaje zbog tih godinu dana u Minhenu jer je pored fudbalskog iskustva sklopio nova poznanstva i jer je igrao, kako on kaže, najjaču drugu ligu na svetu.

Osim njega, ovog leta se u Zvezdu vratio i štoper Vujadin Savić.

"Poslednjih par godina niko nije bio iz Zvezdine škole, još od Spajića, prvi put posle dosta godina Zvezda će imati štopera iz svoje škole i mislim da tu nema nikakvih problema", istakao je Stojković.

Na kraju, prokomentarisao je i odlične dosadašnje rezultate reprezentacije Crne Gore u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali i predstojeći dvoboj Partizana i Budućnosti u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Mislim da će Podgorica da gori. Znam iz priča iz reprezentacije Crne Gore da su oni iščekivali ovaj duel. Biće pun stadion, Partizanu će biti veoma teško", rekao je Stojković.

"Što se tiče reprezentacije, drugi smo, dolaze nam i Rumuni i Danci, držimo se zajedno. Uz par izuzetnih fudbalera mislim da možemo na Mondijal", rekao je Filip Stojković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke