FIFA rang lista - "Orlovi" napredovali, još izvan TOP 30

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 15.02.2018.
10:32
Izvor: Sportske.net

Fudbalska reprezentacija Srbije već petu godinu za redom ne uspeva da se domogne mesta u TOP 30 selekcija sveta. Na najnovijoj FIFA rang listi "Orlovi" su ipak napravili pomak.

Epa/Ennio Leanza
Epa/Ennio Leanza

Povezane vesti

Pet godina prošlo je od momenta kada je reprezentacija Srbije poslednji put bila u TOP 30 reprezentacija sveta na FIFA rang listi.

"Orlovi" su 2013. godinu završili na poziciji broj 30, a od tog momenta traje borba da se naš nacionalni tim vrati tamo gde bi po kvalitetu igrača trebalo da mu bude mesto.

Srbija je u januaru 2018. godine bila rangirana na 37. mestu FIFA rang liste, a na najnovijoj se nalazi na 34. poziciji sa 784 bodova!

Među prvih deset reprezentacija nije bilo nikakvih promena. Nemačka drži prvo mesto, prate je Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Španija, Poljska, Švajcarska, Francuska i Čile.

Što se tiče rivala našeg nacionalnog tima sa kojima ćemo igrati na Mundijalu, Brazil i Švajcarska su zadržali svoje pozicije sa prethodne rang liste, a Kostarika je napredovala za dva mesta i sada je 25. selekcija sveta.

Najveći pomak na najnovijoj FIFA rang listi napravio je Kongo koji je sada 88. reprezentacija na svetu.

Naredna FIFA rang lista biće objavljena 15. marta. Podsećamo da će naš nacionalni tim u drugoj polovini marta odigrati dva pripremna meča sa Marokom i Nigerijom što će biti prilika da se sakupe novi bodovi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 15.02.2018
12:06

Bas sam sad bacio pogled, od Svajcarske i Kostarike smo sigurno bolji, bolji i od Irana, Skotske, Irske, Austrije, Slovacke (hajde, ovo je mozda cak i pod znakom pitanja, ali, ni slabiji od njih bas nismo), Senegala, Severne Irske, SAD, Tunisa, Velsa i Islanda. Mozda za Senegal i Island isto moze malo da se polemise. Sa druge strane, oni koji su ispod nas na listi, a pitanje je da li su igracki slabiji od nas su Ukrajina, Turska i Ceska, Kamerun i J. Koreja. Dakle, verujem da tu po kvalitetu spadamo i medju odabranih 25, mozda bas i tacno 25. da budemo umesto Kostarike.