FIFA poslala dopis o Zvezdi, iz Prištine demantuju!

Autor: Beta Beta
četvrtak 26.09.2019.
19:46
Izvor: Beta

Fudbalski savez takozvanog Kosova kaže da mejl nikada nije stigao.

Pavle Knežević/Sportske.net
Pavle Knežević/Sportske.net

Povezane vesti

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Agim Ademi demantovao je danas medijske navode da je savezu dostavljen dopis svetske fudbalske federacije FIFA sa preporukom da omogući odigravanje utakmice Kupa Srbije između Trepče i Crvene zvezde u severnom delu Kosovske Mitrovice.

"Mi od FIFA nismo dobili nikakav mejl, samo smo izdali zahtev da ta utakmica ne može da se igra na teritoriji Kosova, jer to je sasvim drugo prvenstvo, to zna i Srbija", naveo je Ademi za portal Kossev.

Dodao je da čak i u slučaju da dobiju takvu preporuku od FIFA ili UEFA, zahtev koji su prosledili kosovskim bezbednosnim institucijama "ne može da se povuče“

"Sad je to u rukama države, mi smo predali zahtev i ministarstvu i policiji Kosova da se ta utakmica ne igra", naveo je Ademi.

Prethodno je portal Kosovo onlajn preneo da je FIFA 20. septembra pisanim putem obavestila predsednika Fudbalskog saveza Kosova Agima Ademija da povuče zahteve podnete bezbednosnim institucijama Kosova u vezi sa zabranom odigravanja utakmice Kupa Srbije između Trepče i Crvene zvezde.

Navodi se da se u pismu koje je u ime FIFA potpisao zamenik generalnog sekretara Matijas Grafstrem, ta organizacija poziva na odluku Arbitražnog suda za sport (CAS) od 24. januara 2017. (CAS 2016/a/4602 Fudbalski savez Srbije protiv Unije evropskih fudbalskih saveza).

"Konkretno, pomenuta odluka pod tačkom 107 navodi da: 'Činjenica da određeni klubovi na severnom Kosovu trenutno igraju pod pokroviteljstvom FSS ne podriva opštu organizacionu vlast FSK na njegovoj teritoriji, što je i dokazano prijavom FSK za članstvo'. Uzimajući u obzir gore navedene stavke i u interesu fudbala, želeli smo da podstaknemo FFK da povuče zahteve podnete bezbednosnim institucijama Kosova, tako da utakmica može da bude odigrana 5. oktobra", stoji u pismu FIFA koje je preneo portal Kosovo onlajn.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 27.09.2019
13:49

Kosovo je Srbija.

avatar
REVØLT
Thursday, 26.09.2019
20:40

Njegoš Petrović je u trećem kolu već igrao za Rad protiv Vojvodine, a u (odloženoj) utakmici istog kola juče je igrao za zvezdu protiv Voždovca. Zna se kako bi takve utakmice morale da budu registrovane, budite vi sad malo avangardni i napredni (u najpozitivnijem smislu te reci Haha) pa objavite tabelu sa tri boda manje na zvezdinom kontu:-D

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 27.09.2019
13:51

A koliko bodova je oduzeto partizanu zbog igranja Vlahovica. Vi sa selektivnim pogledom imate obraza nekom da pricate o postenju.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 29.09.2019
04:45

Znao sam da ces opet istupiti sa novim partizanskimlazima tako da nema smisla raspravljati sa ljudima zakojesu samo lazi istina.

avatar
REVØLT
Saturday, 28.09.2019
14:41

Isto koliko i vama zbog mudrinskog Haha Tu je protivnicki klub propustio da prijavi neregularnost koja je smesna naspram ovog sto vi radite vec drugi put. Znaci, KAZNA!

avatar
Marko HM
Thursday, 26.09.2019
20:39

Kad tad! Kad tad!!!

avatar
REVØLT
Thursday, 26.09.2019
20:05

Kako petog, valjda devetog?