FIFA ima novi predlog, još dugo ćemo čekati baraž sa Norvežanima!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 16.04.2020.
11:14
Izvor: Sportske.net

Bezbednost na prvom mestu.

Beta/AP Photo/ Mindaugas Kulbis
Beta/AP Photo/ Mindaugas Kulbis

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije i dalje čeka odluku UEFA kada će odigrati polufinale baraža za odlazak na EURO koji je pomeren za 2021.

Kada je meč sa Norveškom u pitanju, govorilo se o oktobru, ali sada je stigao predlog FIFA da se sve reprezentativne utakmice otkažu do marta 2021. godine.

"Mislim da je neizvodljivo da reprezentacije igraju do kraja ove godine. Najveći problem su putovanja i razne mere bezbednosti koje postoje u raznim zemljama. Najvažnije je da se domaća prvenstva dovedu do kraja. Septembar i dalje stoji u kalendaru kao termin za reprezentacije, ali usuđujem se da kažem da ne verujem da će tih utakmica biti. Mislim da je mart 2021. godine najprihvatljivije rešenje", smatra potpredsednik FIFA Viktor Montaljani.

Iako bi se nastavak ove sezone najverovatnije odigrao bez prisustva publike, to ne bi trebalo da bude slučaj i kada su pitanju utakmice reprezentacije.

"Kada i dobijemo zeleno svetlo za nastavak sezone, siguran sam da se neće igrati sa navijačima na tribinama. Bio bi preveliki rizik. Do toga će se doći postepeno, kako se društvo bude vraćalo u normalu", rekao je Montaljani koji ujedno obavlja funkciju i predsednika KONKAKAF.
Bonus

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Thursday, 16.04.2020
22:32

Što se našeg prvenstva tiče, izostanak publike kao mera skoro da se neće primetiti... Ionako su tu novinari, prijatelji i porodice, devojke, mlađe kategorije klubova i - nasilni kriminalci koji se predstavljaju kao navijači. Praktično - samo ovih poslednjih neće biti, a to je možda dobitak za nas.