Evropska gostovanja postala specijalitet "Parnog Valjka"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 20.02.2018.
22:19
Izvor: Sportske.net

Od kluba koji je na evropskim gostovanjima znao da primi i po pet golova Partizan je u poslednje dve i po godine drastično popravi skor.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Fudbalere Partizana u četvrtak očekuje revanš utakmica 1/16 finala Lige Evrope u Plzenju, što će biti jedanaesto gostovanje u evropskim takmičenjima od 1. oktobra 2015. godine.

Za dve godine i četiri meseca crno-beli su odigrali deset evropskih utakmica kao gosti, a skor je takav da navijači Partizana imaju razloga za optimizam pred duel sa Viktorijom.

Samo dva puta Partizan je poražen u pomenutom periodu na evropskim mečevima van Beograda, a oba poraza su bila ubedljiva, onaj u Bilbau (5:1) i nedavni u Kijevu (4:1).

Ako izuzmemo te dve utakmice, crno-beli su na preostalih osam gostovanja ostvarili pet remija (tu računamo i nerešeno sa Zaglebjem) i upisali tri trijumfa.

Partizan je kao gost odolevao u Lubinu, Podgorici, Atini, Bernu i Elbasanu, a slavio u Augsburgu, Alkmaru i Felčutu.

Još jedan podatak koji može da raduje navijače Partizana jeste taj da ekipa koju sa klupe vodi Miroslav Đukić, izuzev poraza od Dinama u utakmici bez rezultatskog značaja, ima pozitivan skor na evropskim gostovanjima.

"Grobari" sigurno priželjkuju da meč u Plzenju bude završen kao onaj u Felčutu 24. avgusta prošle godine ili kao revanš 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona u Atini.

Upravo su utakmice sa Olimpijakosom i Videotonom putokaz kako bi Partizan trebalo da odigra u Plzenju, a budu li crno-beli uspeli da ponove takva izdanja više je nego izvesno da će biti blizu ostvarenja svog cilja.

Revanš utakmica šesnaestine finala Lige Evrope između Viktorije i Partizana igra se u četvrak od 19 časova u Plzenju.

Partizanova evropska gostovanja od 1. oktobra 2015. godine:
Augsburg - Partizan 1:3
Atletik Bilbao - Partizan 5:1
AZ Alkmar - Partizan 1:2
Zaglebje - Partizan 0:0
Budućnost - Partizan 0:0
Olimpijakos - Partizan 2:2
Videoton - Partizan 0:4
Jang Bojs - Partizan 1:1
Skenderbeg - Partizan 0:0
Dinamo Kijev - Partizan 4:1

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vlada Mutavi
Tuesday, 20.02.2018
23:45

Cesi ocekuju da partizan juri rezultat s obzirom da mu 0:0 ne odgovara. Vrebace iz kontra napada. Parizan ima samo dve opcije. da igra toliko ofanzivno, sa puno trcanja i velikim brojem tacnih pasova, jer samo tako moze Viktoriju drzati daleko od svog gola, ili da se podredi klasicnoj defanzivi i da ceka priliku za kontru, sto nije bas preporucljivo s obzirom da lako i uglavnom iz glupih situacija primamo golove, a usput u ekipi nemamo izuzetno brzih igraca, sposobnih da u dva poteza istrce kontranapad i postignu gol.

avatar
Paris Saint Germain
Tuesday, 20.02.2018
23:32

Partizan ide dalje.