Evo zašto je UEFA kaznila Srbiju, dokle ćemo da ponavljamo iste greške?! I Tumba na tapetu!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 21.10.2019.
18:48
Izvor: Sportske.net

Nažalost, nije teško pogoditi...

Beta/AP Photo/ Mindaugas Kulbis
Beta/AP Photo/ Mindaugas Kulbis

Povezane vesti

Tokom popodneva pojavila se informacija da je UEFA kaznila Fudbalski savez Srbije sa dva meča bez publike na svom terenu, od toga je drugi meč uslovno.

Fudbalski savez Srbije je na svom sajtu potvrdio tu vest,ali nije naveo konkretne razloge.

Međutim, sve piše na zvaničnom sajtu UEFA.

Kazna je usledila zbog nedozvoljenih dešavanja tokom utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između reprezentacija Srbije i Portugala (2:4), i to:

- zbog ulaska navijača na teren
- zbog korišćenja pirotehničkih sredstava
- zbog rasističkog ponašanja
- zbog nedozvoljenog skandiranja
- zbog kašnjenja početka meča
- zbog kašnjenja selektora Ljubiše Tumbakovića.

U obrazloženju odluke navodi se i da će zbog rasističkog ponašanja svojih navijača, reprezentacija Srbije u sledećoj utakmici morati da istakne transparent sa natpisom #EqualGame i logotipom UEFA na njemu.

Ni to nije sve, FSS je kažnjen i novčano, u iznosu od 33.250 evra, a selektor Ljubiša Tumbaković je dobio upozorenje zbog pomenutog kašnjenja.

Šta reći, po ko zna koji put pravimo iste greške, a sve ovo je i još jedno veliko upozorenje Partizanovim navijačima pred meč u četvrtak sa Mančester junajtedom. Podsetimo, u engleskim medijima ovih dana već podsećaju da su naši navijači na lošem glasu ''zbog rasizma''.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
D_man_007
Monday, 21.10.2019
19:39

Nisu to "naši" navijači!! To su oni mali grobarčići koji ne znaju ništa osim toga da prave probleme

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 21.10.2019
19:15

Ako Bojan Nikolić može da zakasni 10 minuta na drugo poluvreme krađe zvezdanaesterca u Kruševcu i ne bude kažnjen od FSS zašto onda očekivati da Kokezanija ne radi to isto. Ako FSS sve klubove kažnjava samo novčano sem Partizana zbog pirotehnike i ulaska navijač u teren pa zašto očekivati da navijači ne daju sebi za pravo da to isto urade na utakmici Kokezanije, mada moram da priznam da ni Partizan ne kažnjava dovoljno koliko ima razloga, ali ga kažnjava ubedljivo najžešće, iako ne zaslužuje da bude najviše kažnjen. Ako FSS čeka da stignu navijači vojvodine da bi počela utakmica ili da zvezda ispušta sve one kojima nije uspela da proda karte do zakazanog početka utakmice pa zašto očekivati od selektora da se pojavi na vreme. To su sve navike i ponašanje iz srpskog fudbala.