Evo kako Englezi predstavljaju Zvezdu, grafit, pa frka!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 19.10.2017.
13:34
Izvor: Sportske.net

Šta su sve preneli navijačima Arsenala. O timu se baš nisu ni raspitali, ali ostalo...

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Engleski mediji su danas predstavili Arsenalovog protivnika, Crvena zvezda je, kako ističu bivši evropski šampioni.

Za mlađe čitaoce u pitanju je podatak za nevericu, ali je detaljno opisana zlatna generacija i trijumf nad Marsejom u kome je igrao Kris Vodl.

Za gašenje velikih ambicija kluba Englezi okrivljuju rat, raspad Jugoslavije, gubitak velikog tržišta i finansijske probleme. To je pobrojano kao spisak razloga što je Zvezda dugo van evropskih tokova i nije je nigde bilo u ovoj deceniji.

"Ipak najpoznatiji posle devedesetih su jer su iz njihovih redova došli takvi asovi kao što su Vidić i Stanković"
, piše "Dejli Mejl".

Uz to, list navodi zastrašuju atmosferu na stadionu koji ima nadimak "Marakana" jer podseća na brazilski.

"Arsenalovi igrači bi mogli da budu šokirani posle prolaska kroz dugi hodnik starog stadiona okrečen grafitima, kada ih dočeka 50 000 neprijateljski nastrojenih navijača i zaglušujuća buka", dodaje list.

Kao najveće zvezde tima pominju se Pešić, Milijaš koga znaju iz vremena kada je igrao u PL i Boaći, što pokazuje da baš nisu puno analizirali sadašnji sastav Crvene zvezde, a za trenera Milojevića kažu da je ponikao u klubu, prošao sve kategorije i sada se vratio da bude trener.

Priča se i o Pižonu Petroviću, "čarobnjaku" koji nije uspeo u Londonu, odigrao je samo 22 utakmice i jedini je Srbin koji je nastupao za "Gunere". Njegovi tadašnji saigrači kažu da je bio neverovatan sa loptom, ali preslab za engleski fudbal tog vremena.

Uz to navode da nije govorio ni reč engleskog, što je tek otežalo stvari, ali je odigrao par briljantnih mečeva koji su ostali u sećanju navijačima. Otišao je posle samo sezone u Antverpen...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Thursday, 19.10.2017
14:46

Nisu Guneri nego Ganeri, mogu na tu temu da vam posaljem koliko god hocete klipova da se uverite. Drugo, decenija je period od 2011-2020, ne od 2007-2017. Trece, ko je najpoznatiji klub posle raspada Jugoslavije?:-)

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 19.10.2017
15:00

Pa Crvena Zvezda naravno! Ukoliko iz nekog razloga Real Madrid izbace u 5tu ligu i da se ne vrate 20 godina,a za to vreme 15x prvak Spanije bude Bilbao i osvoje 4x LS opet ce najpoznatiji klub biti Real Madrid.

avatar
Bianconeri Belgrado
Thursday, 19.10.2017
19:41

Poredjenje na nivou deteta od 5 godine.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Thursday, 19.10.2017
15:37

I vi ste jedan od najvecih klubova na svetu? Sramota je da ti navijas za isti klub kao i ja, to je sve sto imam da kazem.

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Thursday, 19.10.2017
15:17

Vidi vi racunajte pobede od kad hocete,titule od kad hocete,a istorija,istorija se zna jedan jedini klub sa ovih prostora poznat i bitan Crvena Zvezda,igraju ljudi sa vama i dodju kod nas da gledaju muzej,toliko o vama

avatar
Al(a)din
Thursday, 19.10.2017
14:25

Tako su pogresili i protiv Sparte Prag, pa im CZ ocita lekciju