EP U21: Tek slede iskušenja, hoćemo li izbeći "grupu smrti"?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 16.10.2018.
20:25
Izvor: Sportske.net

Nakon što budu odigrane utakmice baraža znaćemo kompletan spisak učesnika Evropskog prvenstva za mlade. Evo šta Srbiju čeka na žrebu.

Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube

Povezane vesti

Večeras će biti okončan kvalifikacioni ciklus za odlazak na Evropsko prvenstvo mladih reprezentacija koje će sledećeg juna biti održano u Italiji i San Marinu.

"Azurini" su kao domaćin već osigurali mesto na kontinentalnoj smotri, a pridružiće im se pobednici devet kvalifikacionih grupa i dve reprezentacije iz baraža.

Već sada možemo da kažemo da je dosta toga poznato, a za ljubitelje fudbala u Srbiji najvažnije je to da će naša mlada reprezentacija igrati na Evropskom prvenstvu.

Srbija je osvojila prvo mesto u kvalifikacionoj Grupi 7 i spokojno može da čeka žreb koji je zakazan za 23. novembar u Bolonji.

Do kraja večeri znaćemo koje dve reprezentacije će uz Grčku i Poljsku u baraž, a ako se ne dogodi veliko čudo Rumunija će se priključiti selekcijama koje su osvojile grupe i zaigrati na Evropskom prvenstvu kao pobednik Grupe 8.

Reprezentacije koje su obezbedile plasman na Evropsko prvenstvo:

Domaćin - Italija
Grupa 1 - Hrvatska
Grupa 2 - Španija
Grupa 3 - Danska
Grupa 4 - Engleska
Grupa 5 - Nemačka
Grupa 6 - Belgija
Grupa 7 - Srbija
Grupa 8 - Rumunija
Grupa 9 - Francuska

Još dva učesnika kontinentalne smotre dobićemo kroz baraž, ali nije teško zaključiti da će konkurencija biti paklena i da "Orliće" čeka ozbiljno iskušenje na Apeninskom poluostrvu.

Kako trenutno stoje stvari, Srbija će završiti u drugom šeširu, ali to ćemo moći da potvrdimo nakon što budu odigrani mečevi baraža.

Dvanaest reprezentacija biće raspoređeno u tri grupe po četiri selekcije i nema nikakve dileme da će "Orlićima" trebati mnogo sreće na žrebu kako ponovo ne bi završili u "grupi smrti" kao 2017. godine. Tada je Srbija igrala sa BJR Makedonijom, Španijom i Portugalom i nije uspela da prođe u eliminacionu fazu.

Recimo još da će Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu imati veliki značaj jer će četiri najbolje selekcije obezbediti plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zlogi
Wednesday, 17.10.2018
11:10

Ako budemo igrali kao poslednje dve utakmice kvalifikacija, bolje da ne idemo. Svi gore pometnuti timovi ce nas oduciti od fudbala. Nadam se da gresim i da ce se forma tempirati na vreme, pa da ostvarimo jos neki uspeh u mladjim kategorijama, kad nas seniori redovno razocaraju :/

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 16.10.2018
23:21

Proslo EP nismo prosli grupu samo i iskljucivo zbog Lalatovica koji je bez bilo kakvog osnova postavljen za selektora mladih.

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Tuesday, 16.10.2018
20:34

Kuriozitet: Na prvom SP odigranom u Urugvaju, ucestvovale su samo 4 evropske reprezentacije, i to: Jugoslavija to jest Srbija (samo nasi igraci igrali tada), Rumunija, Belgija i Francuska #Pogledajte ko je pobednik u grupama 6, 7, 8 i 9