EP U17 - Ovo je JEDINA računica koja "Orliće" vodi u četvrtfinale!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 10.05.2016.
11:10
Izvor: Sportske.net

Kadetska reprezentacija Srbije osvojila je samo jedan bod na dve odigrane utakmice u grupnoj fazi Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu ali i pored toga još uvek može da se nada plasmanu u četvrtfinale turnira.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Nakon startnog poraza od Italijana (2:1) i remija sa selekcijom Španije (1:1) kadetska reprezentacija Srbije nalazi se u teškoj poziciji kada je borba za plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva u pitanju.

"Orlići" se nalaze u poziciji da moraju da dobiju narednu utakmicu, a pored toga zavise i od ishoda duela Španije i Italije koje se sastaju u trećem kolu grupe "D".

Reprezentativci Srbije posle dve odigrane utakmice zauzimaju četvrto mesto na tabeli grupe "D" sa jednim osvojenim bodom i gol razlikom 2:3, ali dati i primljeni golovi u ovom slučaju neće igrati ulogu kada je plasman u dalji tok takmičenja u pitanju.

Mesto u četvrtfinalu obezbediće po dve provoplasirane selekcije iz svake od četiri grupa, a "Orliće" u eliminacionu fazu takmičenja vodi samo jedan scenario.

Srbiji je u poslednjoj utakmici grupe "D" potrebna BILO KAKVA pobeda nad Holandijom, ali i poraz reprezentacije Italije koja se sastaje sa Španijom.

Povoljna okolnost u čitavoj priči predstavlja to što Špancima i Italijanima nije zagarantovano mesto u četvrtfinalu, pa ne treba očekivati da odigraju na bod jer bi lako mogli da izvise ukoliko Holandija dobije Srbiju.

Zbog toga treba očekivati da će obe selekcije ući u meč sa željom da osvoje tri boda, a nadamo se da će u takvoj konstelaciji stvari Španija imati više sreće i znanja da dođe do pobede.

Samo u slučaju da Španci savladaju Italiju naš nacionalni tim bi imao otvoren put ka četvrtfinalu, pod uslovom da savlada Holandiju koja ima tri boda posle dve odigrane utakmice.

Poslednji mečevi u grupi "D" zakazani su za 12. maj od 12 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke