EP U17 - "Orlići" u problemu posle startnog poraza

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 06.05.2016.
17:31
Izvor: Sportske.net

Kadetska reprezentacija Srbije poražena je na startu Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina koje se održava u Azrebejdžanu, a ishod drugog meča u grupi "D" ukazuje na to da će "Orlići" imati težak posao na putu ka plasmanu u dalji tok takmičenja.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina loše je počelo za kadersku reprezentaciju Srbije koja na startu takmičenja u grupi "D" nije uspela da izbegne poraz od vršnjaka iz Italije.

Srbija je u prvoj utakmici na turniru poražena rezultatom 2:1 (2:0) pa je u daljem toku takmičenja očekuje težak posao u borbi za mesto koje vodi u eliminacionu fazu Evropskog prvenstva.

"Orlići" su utakmicu sa Italijom praktično izgubili već u prvom poluvremenu, pošto su protivniku dozvolili rano vođstvo, a potom su primili i drugi gol u završnici prvog dela.

Možda bi rezultat bio drugačiji da je Đorđe Jovanović pogodio mrežu umesto stative minut nakon vodećeg gola Italijana, ali je sreća bila na strani "Azurina". U drugom delu "Orlići" su uspeli da stignu do utešnog gola tri minuta pre kraja ali je pogodak Igora Maksimovića bio nedovoljan da se izbegne poraz.

Srbija će u drugom kolu grupe "D" igrati protiv selekcije Španije koja je danas savladala Holandiju rezultatom 2:0.

Eventualni poraz od Španije značio bi kraj takmičenja za "Orliće" pa nema sumnje da će izabranici Ilije Stolice učiniti sve da bi zadržali šanse za plasman u eliminacionu fazu turnira.

Podsećamo da će mesto u eliminacionoj fazi takmičenja obezbediti po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke