EP - Jedna greška dovoljna za poraz od Španije, defanzivac Mančester sitija presudio "orlićima"!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 05.05.2018.
20:26
Izvor: Sportske.net

Nesmotrena reakcija prilikom prekida je koštala našu reprezentaciju. Prilika za popravni protiv Holandije i Nemačke.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Izabranici Ivana Jevića danas su na stadionu Barton Albiona izgubili od ekipe Španije 1:0 u prvom kolu grupe D Evropskog prvenstva za kadete (U17).

Srbija je danas imala velikih problema sa povredama, već u 10. minutu povredio se jedan od najtalentovanijih igrača Evrope, Ivan Ilić, pa je ubrzo morao da napusti teren i bio je to veliki udarac za trenera Jevića koji je u igru ubacio Đorđa Jovanovića, fudbalera Brodarca.

Naši momci su odigrali sjajno u odbrani u prvom poluvremenu, tandem Strahinja Eraković - Bojan Balaž je delovao suvereno, a odlični su bili i bekovi, Mitrović i posebno Radmanovac koji je bio veliki problem za španske igrače u odbrani, pored toga što je i sam dobro odrađivao odbrambene zadatke.

Jako bitnu ulogu imao je i fudbaler Vest Hema, Kristijan Belić, koji je sa sredine terena često pomagao odbrani našeg tima kada je to bilo potrebno.

Igralo se prilično tvrdo, golmani skoro i da nisu imali prilike da uhvate loptu u prvom poluvremenu, posebno naš golman Slavković. Radmanovac je imao prvi šut u okvir gola gostiju, da bi u 34. minutu kapiten i fudbaler Čukaričkog, Vidosavljević, poslao loptu preko gola iz ne tako loše situacije.

Španci su uzvratili na drugoj strani, imali su veoma dobru šansu preko Zubdija koji je šutirao pored stative, a onda u 39. minutu velika šansa, Jočić je uposlio Radmanovca po desnoj strani koji se ponovo odlično ubacio u prostor, ušao je i u kazneni prostor, šutirao, ali nije uspeo da pogodi mrežu. U nastavku akcije lopta dolazi do rezerviste Jovanovića koji fantastičnim udarcem umalo pogađa same rašlje, lopta je ipak otišla pored gola.

U trećem minutu nadoknade (40+3, igra se dva puta po 40 minuta), Španija je imala novu šansu, Sintez se našao u prilici, ali je loptu poslao preko gola.

Drugo poluvreme drugačija slika.

Španija je krenula agresivnije ka golu, dok se naša reprezentacija povukla i nije često boravila na polovini "furije". Slavković se istakao nakon šuta Martineza glavom, odlično je odbranio taj udarac u 45. minutu, da bi u 50. Zubdi imao dobru šansu nakon što je golman Slavković pogrešio, ali nije to iskoristio.

Povredio se kasnije i Vidosavljević, fudbaler Čukaričkog i kapiten naše selekcije koji ima iskustva i u Super ligi Srbije, naša sredina terena je bila prilično u problemu nakon što je i on morao da napusti teren.

I onda je usledio 68. minut, korner za Španiju, kapiten Garsija (fudbaler Mančester sitija) najviši u skoku, bio je potpuno zaboravljen, mladi Slavković na golu ne tako dobro postavljen, 1:0 za Špance.

Ostalo je samo 12 minuta do kraja, Jević je ubacio i Đermanovića, imali smo odmah šansu nakon prekida, fantastičnu priliku je upravo Đermanović propustio, imao je zicer, ali je loše zahvatio loptu.

Prilično smo ofanzivno krenuli ka golu Španaca, Jočić je sam uspeo da se izbori za šut iz kaznenog prostora, ali je šutirao pravo u golmana iz izgledne situacije.

Španci su se konsolidovali do kraja, nisu dozvolili više šansi za našu reprezentaciju i na kraju su slavili samo zbog lošeg izdanja naše reprezentacije u drugom poluvremenu.

Srbija: Slavković 6 - Radmanovac 6,5, Balaž 6, Eraković 6, Mitrović 6 - Belić 6,5, Ilić (od 16' Jovanović 6) - Vidosavljević 6 (od 54' Dedijer 6), Jočić 6, Savić 5,5 (od 70' Đermanović 5,5) - Burmaz 5,5.

Španija: Tenas 6 - Fahardo 6, Garsija 7,5, Alamo 6, Ortega 6 - Ruiz 6,5, Sintez 6 - Karpintero 6,5, Martinez 6 (od 72' Garsija), Salvatiera 6 (od 64' Mortimer) - Zubdi 6,5.

U drugom meču ove grupe Holandija je ubedljivom igrom savladala Nemačku rezultatom 3:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke