Englezi opčinjeni ''Marakanom'', evo kako ju je BBC rangirao!

Autor: Darko Mitrović
utorak 13.11.2018.
13:35
Izvor: Sportske.net

Ni ''Enfild'', ni ''Old Traford'', ni ''Stamford Bridž''... Zvezdinu ''Marakanu'' su stavili u sam svetski vrh!

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Ne samo da su fudbaleri Crvene zvezde zadivili fudbalsku Evropu pobedom nd vicešmpionom Evrope, ekipom Liverpula (2:0) u četvrtom kolu Lige šampiona, nego se i u atmosferi na našem najvećem stadionu još uvek piše na Ostrvu.

Prestižni ''BBC'' je pre par dana napravio listu svetskih stadiona sa najspektakularnijom, najbučnijom atmosferom koja protivnicima ''uteruje strah u kosti'', a njihovi novinari su, još pod utiskom onoga što su videli i osetili tokom meča između Zvezde i Liverpula svrstali stadion ''Rajko Mitić'' na visoko drugo mesto, odmah iza argentinske ''Bombonjere'', na kojoj nastupa Boka juniors.

''Liverpul je je tim koji je navikao na atmosferu na velikim utakmicama širom Evrope, ali teško da su bilo gde iskusili ovako nešto ranije. Marakana - koja je dobila ime po brazilskoj Marakani, dom je srpskog šampiona Crvene zvezde od 1963. godine i neverovatno je bučna'', navodi BBC u svom tekstu, uz priložen tvit koji možete da vidite u prilogu, gde se ističe:

''Crvena zvezda ima ogromnu atletsku stazu oko terena,  ali to ne smeta da se oseti atmosfera koju kreiraju njeni navijači. Bolja je nego na većini stadiona u Engleskoj. Neki novinari će i dalje gvoriti da 'to nije fudbalski stadion'. Vest Hem ima sličan teren''.

Inače, na ovoj listi koju je kreirao ''BBC'', treće mesto iza ''Bombonjere'' i stadiona ''Rajko Mitić'' zauzima bolivijski stadion Ernando Siles, sledi ''Turk Telekom Arena'' na kojoj igra Galatasaraj, a visoko peto mesto zauzima i stadion Napolija ''San Paolo'', gde će Crvena zvezda gostovati u sledećem kolu Lige šampiona krajem ovog meseca.

U ''Top 7'' su još ''De Kajp'' u Fejenordu i ''Mestalja'' u Valensiji.
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Merseysade Red
Tuesday, 13.11.2018
15:21

Ljudi moji, Liverpool ima oko 30-40 tekmi godisnje na svom terenu. SVIH 30-40 puta je pakao. Oni su dosli vidjeli jednom to a ne znaju da na tom istom stadionu li[e sjevera vlada kuga na 90% tekmi. Zasto ne kazete u naslovu "ENGLEZI MISLE DA JE STADION RAJKO MITIC SVAKE NEDELJE OVAKAV"? Pa i to je istina zar ne? Umijete biti ironični itekako!

avatar
Old_school
Tuesday, 13.11.2018
16:12

Jesi ti to hteo ispasti najpametniji? Objasniti da postoji razlika izmedju Liverpula i Radnika kad gostuju? Eh sta neogranicen internet dozvoli sve...

avatar
Merseysade Red
Wednesday, 14.11.2018
13:20

Kakvi kompleksi, svi ste redom pomislili da sam partizanovac :))) A i jedni i drugi ste grobari fudbala. Sve uzmete, cijela Srbija zeli da igra u ta dva kluba, a ovamo tobos se jedva prezivljava i prije no se dobije jedan liverpool obavezno postoji 20 klubova najnizih rangova gdje pokazete kako veze nemate. po 5 se prima od raznoraznih... za 30 godina zvezda je prvi put prosle godine prosla kvalifikacije greote. I nakon svega, posto svi idu u ova dva kluba, oni posluju u minus, na teretu su svih nas, jer imaju vise nego cestite uprave. A navijaci njihovi? Sve gospoda! Oni cijene fudbal, ostalo ih ne isteresuje, pjevaju velikanima naseg sporta (bilo ih je kroz zvezdu i partizan mnogo). KAd podjes na ta dva stadiona prvo ide pjesma svim zvezdinim zvezdama, ovamo u partizanu takodje :)))) Jedno pitanje zvezdasi... Imate li po pjesmu za svaku od zvezdinih zvezda? NEMATE! Koga vi cijenite? Za koga vi navijate? I vi se poredite sa LIverpool-om :)))

avatar
Merseysade Red
Wednesday, 14.11.2018
09:14

Ne, nego Radnika kad dolazi na Marakanu strucnjace.

avatar
Delije Sever 021
Tuesday, 13.11.2018
17:14

Sta si zeleo,5 bambija za tebe? Ume da boli i treba da boli. Ibuprofen 800mg × 2 na 12 h narednih 10 dana,posle naidji na kontrolu,da pojacamo ili redukujemo terapiju.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 13.11.2018
14:41

Niko Zvezdo nema sto imas ti Srbija i srpska dijaspora te voli.

avatar
Südkurve München
Tuesday, 13.11.2018
14:37

To znamo da nam iz BBC-a nisu rekli