Enake došao po titulu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.06.2018.
14:55
Izvor: Sportske.net

Rumunski internacionalac Gabrijel Enake predstavljen je danas na stadionu Partizana u Humskoj.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Fudbalski klub Partizan angažovao je u sredu treće pojačanje u letnjem prelaznom roku. Rumun Gabrijel Enake (27) stigao je u klub iz Humske kao slobodan igrač i potpisao ugovor na tri godine.

"Velika su očekivanja, doveli smo igrača da pojača našu desnu stranu, igrača koji ima ofanzivne karakteristike i to je razlog zbog kojeg smo ga doveli. Nama je potreban bek-krilo. Gabrijel je igrač koji je navikao da igra u ozbiljnim ligama, u ozbiljnom klubu... Uopšte, u ovom prelaznom roku je akcenat bio na tome da se dovedu igrači koji umeju da nose teret velikog kluba. Poželeo bih mu mnogo uspeha", kazao je na predstavljanju sportski direktor Ivica Iliev.

Novi fudbaler crno-belih igra na poziciji desnog beka ali se odlukuje izuzetno dobrim ofanzivnim karakteristikama. U prethodnoj sezoni nosio je dres Rubina iz Kazanja.

"Zahvaljujem se na upućenim rečima i poverenju koje mi je ukazano. Znam nekoliko stvari o ekipi, znam da je ovo vrlo profesionalan tim. Znam da ima mnogo navijača i da su oni fanatični i zbog toga igrači mogu da se osećaju pravim fudbalerima u Partizanu", rekao je u uvodu Enake.

Rumunski internacionalac proveo je prethodna 24 časa u Beogradu i već je imao prilike da se uveri u to u kakvim uslovima se radi u Partizanu.

"Vrlo sam dobro primljen, vrlo profesionalno. Video sam trening centar i vrlo sam zadovoljan. Došao sam sa velikim željama, da osvojim titulu i da zadovoljim ljude koji su mi ukazali poverenje. Nadam se i želim da i u buduće imam podršku koju imam danas i uveren sam da mogu da dokažem da sam igrač koji može da se nosi sa obavezama. Siguran sam i želim da pomognem ekipi u svakoj utakmici i pomognem da osvojimo titulu", poručio je Enake.

Sportski direktor Ivica Iliev nije želeo da otkrije na koji način je Partizan došao do Gabrijela Enakea, već je poručio da je želja svih u klubu da imena ostanu tajna dok se posao ne završi.

Novinare je zanimalo da li je Gabrijel Enake upoznat sa kvalitetom Super lige i koji su mu bili motivi dolaska u Partizan.

"Srpska liga nije slaba niti manje poželjna za igrače. Izabrao sam klub koja se bori za titulu i plasman u Evropu. Video sam da su profesionalni, analizirao sam sve, došao i uverio se, tako da je sve u najboljem redu", rekao je Enake.

Kao slobodan igrač novi desni bek Partizana imao je nekoliko primamljivih ponuda, a na predstavljanju je otkrio zašto je odabrao baš crno-bele.

"Bilo je više ponuda, još tri ponude, ali sam na osnovu razgovora uvideo da je ponuda Partizana najprofesionalnija i najkonkretnija", zaključio je novajlija iz redova vicešampiona Srbije.

Gabrijel Enake nosiće u Partizanu dres sa brojem 44, dok će Armin Đerlek u nastupajućoj sezoni uzeti broj 8. Rumun je objasnio da je broj 44 odabrao zbog datuma rođenja ćerkice i da on i njegova supruga taj broj nose u srcu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP KOBE
Thursday, 21.06.2018
18:18

a kada ce odlasci tipa djukic, iliev, itd?

avatar
Alexander Stonsky
Thursday, 21.06.2018
22:27

A šta to loše Iliev i Đukić rade ? Ajde donekle Đukić, iako boljeg trenera ne možemo dovesti, ali zašto Iliev ? Pa, upravo on je jedan od glavnih odgovornih za duplu krunu i prezimljavanje u Evropi. Tako vi što se uvek protiv uprave i vama kojima niko ne valja, imate drugih klubova za navijanje.

avatar
Alexander Stonsky
Monday, 25.06.2018
18:22

Ivica Iliev je doveo tog Marka Nikolića, tako da opet ima kredita za taj uspeh. Glupo mi je to da se bude protiv svake uprave i da se vreme posvećuje njima i da nam nijedan ne valja, a obično razlozi nimalo nisu fudbalski.

avatar
RIP KOBE
Monday, 25.06.2018
15:49

odgovoran je marko nikolic jer je sve to pokazano na terenu da ivica je doveo igrace ali opet ne moze njemu da ide sav kredit. ja navijam za partizan bilo kako bilo i bio sam protiv svake uprave. to mi ne smanjuje pravo da budem uz klub uopste.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Thursday, 21.06.2018
17:58
avatar
PLAYBOY
Thursday, 21.06.2018
17:40

ljudi kako ne shvatate, da dovedemo i Mesija i Ronalda nista uraditi necemo dok Djukic vodi tim, alooo nemamo igru nikakvu!

avatar
BABA
Thursday, 21.06.2018
16:13

Ovaj je pun titula,pa ce i u Partizanu da uzme jos koju

avatar
BABA
Thursday, 21.06.2018
16:11

Pa on je navikao na titule,pa je dosao po jos neku u Partizan

avatar
deki trbic
Thursday, 21.06.2018
16:00

sada deluje ako dodje onaj Spanac da ce biti sanse za to, naravno da sada i Suma proradi krajnje je vreme, zar ne ?

avatar
Nemanja VidiiiiicNo1
Thursday, 21.06.2018
15:52

Pa ovde titulu sanse da osvojis nemas

avatar
RG VILI
Thursday, 21.06.2018
15:51

Imamo li mi marketing sluzbu? Jel ih makar malo sramota?! Vecu neagilnost nisam video i to mi smeta jer je rec o mom klubu! 5-i prelazni rok se radi,isti dres se dize! Tuga,zato i tonemo jer je teska letargija u klubu

avatar
Alexander Stonsky
Thursday, 21.06.2018
22:28

Najavljena je promocija novog dresa par dana pre utakmice sa Rudarom, znači početkom jula.

avatar
RG VILI
Thursday, 21.06.2018
23:47

Ej pa strava :) Dobro su se setili! Kontam bolje ovaj jos dve sezone,navukli smo ga