Enake došao po titulu!

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 21. jun 2018.

 • 14:55

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Rumunski internacionalac Gabrijel Enake predstavljen je danas na stadionu Partizana u Humskoj.

Enake došao po titulu!
Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović
Fudbalski klub Partizan angažovao je u sredu treće pojačanje u letnjem prelaznom roku. Rumun Gabrijel Enake (27) stigao je u klub iz Humske kao slobodan igrač i potpisao ugovor na tri godine.

"Velika su očekivanja, doveli smo igrača da pojača našu desnu stranu, igrača koji ima ofanzivne karakteristike i to je razlog zbog kojeg smo ga doveli. Nama je potreban bek-krilo. Gabrijel je igrač koji je navikao da igra u ozbiljnim ligama, u ozbiljnom klubu... Uopšte, u ovom prelaznom roku je akcenat bio na tome da se dovedu igrači koji umeju da nose teret velikog kluba. Poželeo bih mu mnogo uspeha", kazao je na predstavljanju sportski direktor Ivica Iliev.

Novi fudbaler crno-belih igra na poziciji desnog beka ali se odlukuje izuzetno dobrim ofanzivnim karakteristikama. U prethodnoj sezoni nosio je dres Rubina iz Kazanja.

"Zahvaljujem se na upućenim rečima i poverenju koje mi je ukazano. Znam nekoliko stvari o ekipi, znam da je ovo vrlo profesionalan tim. Znam da ima mnogo navijača i da su oni fanatični i zbog toga igrači mogu da se osećaju pravim fudbalerima u Partizanu", rekao je u uvodu Enake.

Rumunski internacionalac proveo je prethodna 24 časa u Beogradu i već je imao prilike da se uveri u to u kakvim uslovima se radi u Partizanu.

"Vrlo sam dobro primljen, vrlo profesionalno. Video sam trening centar i vrlo sam zadovoljan. Došao sam sa velikim željama, da osvojim titulu i da zadovoljim ljude koji su mi ukazali poverenje. Nadam se i želim da i u buduće imam podršku koju imam danas i uveren sam da mogu da dokažem da sam igrač koji može da se nosi sa obavezama. Siguran sam i želim da pomognem ekipi u svakoj utakmici i pomognem da osvojimo titulu", poručio je Enake.

Sportski direktor Ivica Iliev nije želeo da otkrije na koji način je Partizan došao do Gabrijela Enakea, već je poručio da je želja svih u klubu da imena ostanu tajna dok se posao ne završi.

Novinare je zanimalo da li je Gabrijel Enake upoznat sa kvalitetom Super lige i koji su mu bili motivi dolaska u Partizan.

"Srpska liga nije slaba niti manje poželjna za igrače. Izabrao sam klub koja se bori za titulu i plasman u Evropu. Video sam da su profesionalni, analizirao sam sve, došao i uverio se, tako da je sve u najboljem redu", rekao je Enake.

Kao slobodan igrač novi desni bek Partizana imao je nekoliko primamljivih ponuda, a na predstavljanju je otkrio zašto je odabrao baš crno-bele.

"Bilo je više ponuda, još tri ponude, ali sam na osnovu razgovora uvideo da je ponuda Partizana najprofesionalnija i najkonkretnija", zaključio je novajlija iz redova vicešampiona Srbije.

Gabrijel Enake nosiće u Partizanu dres sa brojem 44, dok će Armin Đerlek u nastupajućoj sezoni uzeti broj 8. Rumun je objasnio da je broj 44 odabrao zbog datuma rođenja ćerkice i da on i njegova supruga taj broj nose u srcu.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari