Eh, tek sad boli poraz na domaćem terenu u Beču!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 11.10.2017.
10:58
Izvor: Sportske.net

Znate koji bismo bili na FIFA rang listi?

Epa/Lisi Niesner
Epa/Lisi Niesner

Povezane vesti

Sastav prvog šešira je poznat, Čile se nije plasirao na Svetsko prvenstvo, Argentina jeste, pa sada više nema dileme.

Prvi šešir će činiti domaćin Rusija, Brazil, Belgija, Nemačka, Poljska, Portugalija, Francuska i Argentina.

U drugom šeširu su sigurno: Meksiko, Engleska, Španija, Urugvaj i Kolumbija od reprezentacija koje su se plasirale na SP. Ishode ostalih mečeva čekaju Kostarika i Island, zavisiće od toga da li će se plasirati Hrvatska, Danska i Severna Irska. Ukoliko se plasiraju na SP, u drugom šeširu će sigurno biti Peru, Švajcarska i Italija.

Sigurni u trećem šeširu su Iran i Egipat, imamo i mi šanse da se plasiramo u ovaj deo žreba, ali bi trebalo da se desi sledeće:

- da četiri reprezentacije slabije plasirane od nas na FIFA rang listi stignu do plasmana na SP, a jedna je već sigurna jer svoj meč igraju Australija i Honduras. Pored toga i Maroko ima meč loptu za Mundijal, i na njih ozbiljno možemo računati.

Dakle, potrebna su nam još dva rezultata od tri, o tome smo vam pisali, Grčka da izbaci favorita u baražu, Novi Zeland da izbaci Peru ili da se Zelenortska ostrva ili Burkina Faso plasiraju na SP što se graniči sa nemogućim.

Ne možemo a da ne napomenemo da bi nas pobeda protiv Austrije u Beču dovela do trećeg šešira, bili bismo 28. na listi FIFA.

U trećem šeširu bi mogli da se nađe još i Nigerija, ali su šanse njima manje nego nama, a skoro sigurno će tu biti Japan.

Dalje, u trećem će biti Švedska, Tunis, Irska, Senegal i Kongo ukoliko prođu, a šansu čak ima i Australija ukoliko se desi nešto nemoguće u kvalifikacijama.

Četvrti šešir od reprezentacija koje su se već plasirale čine:

Južna Koreja, Saudijska Arabija i Panama, skoro sigurno ćemo gledati i Nigeriju, Australiju/Honduras, a ukoliko se plasiraju na SP, u četvrtom će biti i Novi Zeland, Južna Afrika, Zelenortska ostrva, Obala Slonovače, Burkina Faso i Grčka.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

30 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Thursday, 12.10.2017
12:26

Ej, pa ovde sam procitao za Kongo, kod vas sam to video:-D Dakle, Senegal ILI Kongo, ne mogu i jedni i drugi.

avatar
Dracula
Wednesday, 11.10.2017
22:18

Japan je iza nas po novoj rang listi. Proverite i ispravite to; mi smo trenutno prvi kotirani u 4 sesiru...iza nas su : japan, juzna koreja, nigerija, panama, saudijska arabija, australija/honduras, maroko/obala slonovace. Od preostalih 9 mesta, imamo samo 2 (realne) opcije...Grcka u barazu, posto su ostalih 7 evrophsih timova ispred nas, ili Novi Zeland protiv Perua...od preostala 2 africka kvalifikanta jedino nam ostaje nada da Senegal ne prodje ali to je cak manje realno od Grcke ili Novi Zeland/Peru kad sagledamo trenutnu tabelu...

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Thursday, 12.10.2017
12:21

Po novoj rang-listi, mi smo ispred Irske. Pusti ti te zurnalove kombinacije, imas moj komentar od juce u kojem vam sve lepo pise. Dok su oni pisali taj tekst, jos se nije tacno znalo ko ce sve u baraz i naveli su sve moguce reprezentacije koje su jos bile u igri, a mnoge su u medjuvremenu otpale.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Thursday, 12.10.2017
12:23

Šta treba da se dogodi da bi Srbija „upala“ u treći šešir?nnDakle, na objavljenoj grafici vidite projektovani sastav šešira (prvi šešir- Rusija, Nemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska i Francuska, drugi šešir- Španija, Peru, Švajcarska, Engleska, Kolumbija, Italija, Meksiko, Urugvaj, treći šešir- hrvatska, Danska, Island, Kostarika, Egipat, Tunis, Senegal, Iran, četvrti šešir- SRBIJA, Nigerija, Australija, Japan, Obala Slonovače (ovde bih možda čak pre stavio Maroko), Južna Koreja, Saudijska Arabija) u slučaju da se kvalifikacije u Africi okončaju prema očekivanjima, i da u baražu prođu svi favoriti. U tom slučaju, Srbija će biti u četvrtom šeširu.nnAli, idemo redom.nn1. Nosioci u baražu u Evropi su Švajcarska, Italija, Danska i Hrvatska, a nisu povlašćeni Švedska, Severna Irska, Grčka i Republika Irska. Šest od ovih osam selekcija ima veći koeficijent od Srbije, a ispod nas su Grčka i Republika Irska. Dakle, navijaćemo da bar jedna od ove dve selekcije prođe u baražu, a ko će s kim igrati znaće se u utorak 17. oktobra. Dakle, nije nam dovoljno samo ispadanje favorita, već je bitno i od koga bi ispao. Ako Severna Irska ili Švedska izbace nosioca, to nam ništa ne znači. Samo prolazak Grčke i Republike Irske nas šalje u treći šešir. GRČKA OOO, IRSKA OOOnnn2. Druga šansa leži u Interkontinentalnom baražu. Meč Australija - Honduras nas ne zanima previše jer su i jedni i drugi slabiji od nas, gledajući FIFA renking, i ko god od njih da prođe, ide u četvrti šešir. Drugačija je situacija sa dvobojem Novi Zeland - Peru. Južnoamerička selekcija je, zahvaljujući sjajnim rezultatima u poslednje vreme, značajno napredovala na FIFA listi, i ako prođe, čeka je mesto u - drugom šeširu?! Ali zato je Novi Zeland čak na 113. mestu i njegov prolazak bi Srbiji doneo treći šešir. KIVI OOOnn3. Kao što smo već naveli, u Africi se čekaju imena još tri učesnika Mundijala. Tunis je projektovan za treći šešir, i potrebno je da se dogodi čudo, da izgubi od Libije kod kuće, i da eventualno prokocka plasman. Na to ne možemo da računamo. Senegal bi takođe bio u trećem šeširu, a očekivati da ne osvoje ni bod u dva meča s Južnom Afrikom - nije realno. I na kraju, ko god da prođe - Obala Slonovače ili Maroko - to nas mnogo ne zanima jer su i jedni i drugi ispod Srbije na listi.nn* Zanimljivo je da je na septembarskoj listi Srbija 32, a Senegal 33, ali za žreb će se gledati oktobarske, gde će Senegal preteći Srbiju - oni će biti 32, a mi 34. Što znači da bi onaj poraz u Beču mogao da nas košta trećeg šešira... ŠTA JE TU NOVO, P.A.nnDakle, Afrika ne može da nam pomogne, i ostaje nam da navijamo za Novi Zeland, Irsku i Grčku u novembru kako bi tim Slavoljuba Muslina eventualno dobio lakšu grupu u Rusiji.

avatar
Manitu
Wednesday, 11.10.2017
18:26

To vise nije ni bitno.Zna se cilj nase repke.Odigrati tri tekme laganica obici Kremlj i kuci.

avatar
Cataphract
Wednesday, 11.10.2017
17:30

Zelenortska ostrva i srbija u istom sesiru. hm.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Wednesday, 11.10.2017
17:25

A i maslinovo ulje bi bilo bezveze, to se bas i ne slaze sa pivom:-D

avatar
eldoctore
Wednesday, 11.10.2017
15:49

Ne radi se o tome da li bi oni nas ubacili ili ne,ali ne znamo jos uvek da li ce otici na sp.npr svedsku su stavili u trecem sesiru a tek treba da odigraju baraz.ustase ce se provuci veruj mi

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Wednesday, 11.10.2017
17:26

Kako meni nikad ovo ne prodje Hahaha Razumem ja tebe, ali valjda razumes i sta sam ti ja napisao, moj odgovor je i vise nego logican:-)

avatar
eldoctore
Wednesday, 11.10.2017
11:46

U svim mogucim kombinacijama za sesire ni u jednom niste stavili hrvate.njih nikad ne treba otpisati.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Wednesday, 11.10.2017
13:08

Inace, oni bi nas sigurno ubacili u svaku kombinaciju...

avatar
Čeki
Wednesday, 11.10.2017
18:10
avatar
Čeki
Wednesday, 11.10.2017
15:16

To, mislim jedno kazem drugo. Hvala na ispravci. :)

avatar
Čeki
Wednesday, 11.10.2017
13:18

Pa sto bi kad igraju zreb, pomenuli su ih za to.

avatar
bezbednjak
Wednesday, 11.10.2017
11:23

Steta onda bi sigurno osvojili prvenstvo..

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Wednesday, 11.10.2017
11:11

Ipak to nije bio bas domaci teren, nasi su se jako slabo culi, u najmanju ruku moze da se kaze da smo igrali na neutralnom terenu jer je stanje bilo pola-pola na tribinama.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Wednesday, 11.10.2017
11:07

I tri su dovoljna, navijamo za Grcku, Irsku i Novi Zeland. Ginis, kivi i feta sir:-D

avatar
Markо Đorđević
Wednesday, 11.10.2017
15:35

Lepa kombinacija. :)

avatar
Markо Đorđević
Wednesday, 11.10.2017
21:57

Ma moze i giros bajce, jednom se zivi. xd

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Wednesday, 11.10.2017
17:23

I ja mislim tako:-D Giros bi ipak bio previse, mora nesto laganije iz Grcke:-D