'Egzodus' u Humskoj - Prva meta miljenik navijača!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 06.12.2018.
10:28
Izvor: Sportske.net

Neminovno je da će u predstojećem prelaznom roku doći do velike čistke u Humskoj. Očekuje se odlazak velikog broja igrača, a poznato je i ko su glavne mete.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Do kraja jesenjeg dela sezone u domaćem prvenstvu ostalo je jako malo. Sprema se podvlačenje crte i pravljenje plana za zimski prelazni rok, a utisak je da će najviše posla od klubova iz gornjeg doma imati Partizan.

Aktuelni vicešampion i branilac trofeja u Kupu Srbije podbacio je ove jeseni na svim poljima, ali ostaje nada da će posle zimske pauze Partizan proleće dočekati u boljoj formi i sa pojačanjima koja bi mogla da pomognu ekipi da se uključi i borbu za titulu.

Nije tajna da se u Humskoj planira velika rekonstrukcija igračkog kadra. "Informer" piše o imenima pa se tako spekuliše da će Partizan napustiti igrači sa malom minutažom kao što su Nemanja G. Miletić, Miroslav Vulićević, Bojan Ostojić, Gabrijel Enake ali i Zoran Tošić čija velika primanja predstavljaju balast za klupsku kasu.

Teško je očekivati da će na pomenutim igračima Partizan zaraditi, pa se zbog toga u Humskoj okreću prodaji Svetozara Markovića koja bi mogla da donese crno-belima između četiri i pet miliona evra. Ukoliko se ukaže prilika i Marko Janković će biti prodat, pa bi na taj način bio napravljen prostor za jačanje igračkog kadra.

Poznata je i prva meta crno-belih. Radi se o miljeniku navijača, momku koji je prvi angažovan od strane Ivice Ilieva. Brazilac Everton Luiz (30) nema željenu minutažu u Spalu, pa u Humskoj veruju da bi mogli da ga dobiju na pozajmicu sa pravom otkupa ugovora.

Leonardo Everton Luiz

Problem prdstavlja to što je Everton želeo da se preseli u Seriju A svim srcem. Odbijao je unosnije ponude za njega i Partizan i praktično naterao čelnike vicešampiona Srbije da ga puste u Spal koji je za njegov transfer izdvojio 600.000 evra.

Zbog toga je nezahvalno prognozirati koliko je realno da Everton ponovo obuče crno-beli dres. Pored njega u Humskoj žele još jednog bivšeg igrača. U pitanju je levi bek Anderlehta Ivan Obradović koji je letos odbio transfer i zbog toga izbačen iz prvog tima.

Obradoviću ugovor ističe sledećeg leta pa će u Anderlehtu na zimu tražiti način da se rastanu sa bivšim fudbalerom Partizana koji neće biti laka meta za crno-bele.

Za svoj status u Partizanu ne moraju da brinu Vladimir Stojković, Nemanja R. Miletić, Mark Valijente, Danilo Pantić i Rikardo Gomeš, a svi ostali će tokom priprema morati da dokažu da zaslužuju mesto u prvom timu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Thursday, 06.12.2018
22:14

Ovo je nazalost sesta rekonstrukcija a la Ilijev, a mi sve gori na svi poljima. uprava, sportski sektor, igraci, sve smusenjaci, neznalice, prodane duse...

avatar
svetski prvaci 1991
Thursday, 06.12.2018
19:41

Ova uprava nemari šta radi i ničega se ne stidi.Sve nabrojene da proda ,neće dovesti igrače valjane kao što je Tošić i Enake.Tošić možda opterćuje budzet ,ali on je dobar.Tu pola tima mora da se menja,ali,problem je novac , a njega nema. Možda bolje treba pogledati i nekog mladog igrača prekomandovati u prvi tim.Ovo stanje je da samo Bog može pomoći.

avatar
RealanNis
Thursday, 06.12.2018
16:58

Pokusavaju da prodaju Jankovica i Zdjelara. I Lola i Tosic idu na zimu. Ako odu Lola i Zdjelar bilo bi dobro da dovedu Evertona. Barem covek igra srcem i drzi sredinu cvrsto gde nam sada najvise i duva promaja.

avatar
Kori Volden
Thursday, 06.12.2018
15:48

Everton Luiz je zivi dokaz Darvinove teorije.

avatar
Samjuel L Jackson
Thursday, 06.12.2018
15:48

Imam ideju, ajde da dovedemo jos 6 zadnjih veznih na ovih 10 kolko imamo, i dva tri stopera. Pa da igramo u formaciji, 6-4-0-0. Bice svaki put 0-0 rezultat, al bože moj, bolje i to nego da gubimo?

avatar
RIP KOBE
Thursday, 06.12.2018
15:44

dolazi taj ceh nazalost. iliev nema blage o ovom poslu. na to pitanje morate da pitate milosa vazuru rece pre neki dan. cekaj zar se ti ne pitas za trasnfere sine!? ocigledno ne. smesno sve. svaka cast eviju, neka ga vrate ali posto je odbijao onda zbog zene i dece ne verujem da bi hteo da se vrati.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 06.12.2018
14:58

STOJKOVIC- MILETIC (nazalost, on ce ostati tu), ?, VALIENTE, OBRADOVIC- EVERTON, BRASANAC- SULEJMANI, PANTIC, JOJIC (ili obrnuto, a moze MJ i desno, a MS levo)- GOMES.

avatar
Anonymous Official
Thursday, 06.12.2018
14:31

Ovaj Partizan stvarno nema ambicije

avatar
ercov
Thursday, 06.12.2018
14:07

Informacije "Informera" su cisto zamajavanje masa mada ove o FK Partizan deluju donekle i realno. Svima nama je jasno da vise od pola igrackog kadra oko prvog tima nema kvalitet i ne zasluzuje da obuce dres Partizana kao i da je kasa kluba prepuna paucine a dug udvostrucen. Niti imamo fudbalere koje mozemo da prodamo i na kojima mozemo da zaradimo neki euro a isto tako ne mozemo ni da pomislimo da dovedemo i da kupimo neko kvalitetnije pojacanje. O nasoj talentovanoj deci i skoli fudbala bolje i da ne pricamo jer dolaskom ove uprave i to sto je predstavljalo vrednost i sigurnost klubu je danas skoro totalno unisteno. Budimo realni, o cemu vise treba diskutovati i cemu boljem se nadati kada oni najodgovorniji koji su nas doveli do ove katastrofalne situacije i dalje sede u svojim udobnim foteljama ne mareci nikoga i ne polazuci racune nikome sem sebi samima !? Da li je Partizan njihova privatna svojina ili se mi navijaci i gradjani Srbije ipak pitamo nesto !?

avatar
Pipo Inzagi
Thursday, 06.12.2018
13:25

Bogami sa ova dva pojačanja ovo je ozbiljna ekipa...

avatar
Kori Volden
Thursday, 06.12.2018
15:50

Za trece mesto, zaista ozbiljna. xd

avatar
Grobar977
Thursday, 06.12.2018
16:36

Nama treba 10 ozbiljnih pojačanja da bi bili ozbiljna ekipa.

avatar
manjov
Thursday, 06.12.2018
12:41

Svaka čast Evertonu ali on bi bio minimum 5 zadnji vezni u timu, a klasičnog napadača nemamo ni jednog. Svaka čast upravi na planskom radu

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 06.12.2018
14:59

Everton bi bio cetvrti- Zdjelar, Scekic, Smiljanic i on.

avatar
Brajkoo
Thursday, 06.12.2018
12:36

Ko u Partizanu radi skauting?! Ilijev, idi sam dok ne bude kasno

avatar
Душан Терић
Thursday, 06.12.2018
12:12

Pored 15 zadnjih veznih samo nam everton fali. Treba nam napadac, levi i desni krilni, centralni, skoro komplet odbrana i neko ko moze jednog dana da zameni stojketa. Znaci skoro veo tim. Plus trener koji nesto zna i sposobna uprava. U prevodu odosmo mi u kanal.

avatar
Silent
Thursday, 06.12.2018
11:47