Ebesilio zvanično predstavljen, divno je na promociji govorio o Srbima!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 01.07.2018.
14:28
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Novi fudbaler Crvene zvezde priključio se ekipi u Austriji, gde je najpre promovisan u društvu sportskog direktora Mitra Mrkele.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Holandski ofanzivni vezista Lorenco Ebesilio dodatno je pojačao ionako jaku konkurenciju u ofanzivnoj liniji ekipe Crvene zvezde.

On je pre dva dana potpisao ugovor sa šampionom Srbije, a danas je na pripremama u Austriji zvanično predstavljen medijima.

Odmah na početku pomenuo je bivšeg kapitena Crvene zvezde Mičela Donalda koji je dao svoj doprinos realizaciji ovog transfera, a potom je biranim rečima govorio i o svom novom klubu, ali i o našem narodu.

''Mnogo sam čuo od Mičela Donalda o Crvenoj zvezdi. On je ovde igrao tri godine, i vidi se po dolasku u klub da je reč o velikom klubu sa mnogo navijača. Svi mi žele dobrodošlicu, svi mi pružaju podršku i kada je tako, mnogo je lakše uklopiti se u novu sredinu.

Igrao sam ranije sa Srbima, to su dobri, topli ljudi, uvek se trude da pomognu i sada je tako. Razgovaraju sa mnom, objašnjavaju mi kakva je situacija i nadam se da ću sa svima imati dobru konekciju, jer mi smo tim.

Donald mi je rekao da budem fokusiran i da ako budem dobro igrao da će mi biti sjajno u Zvezdi. Iz Amsterdama sam, čuo sam za život u Beogradu, navikao sam na takav život. Čuo sam dosta toga pozitivnog, Srbija je prošla kroz težak period i sada se vraća na evropsku mapu'', istakao je Ebesilio, a prenosi klupski sajt.

Posebno je zanimljivo što je došao iz kiparskog APOEL-a, koji je potencijalni rival Zvezde u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

''Nisam iznenađen što me je Apoel pustio u Zvezdu, u fudbalu je sve moguće, i ja sam davao neke naznake da želim da odem, a oni su ispali fer prema meni, to je dobar klub. Sada sam u Zvezdi i ovde želim isto što i u Apoelu, Ligu šampiona i titulu.

Ukoliko dođe do utakmice Crvena zvezda – Apoel, biće to za mene posebna utakmica, obe ekipe žele da idu u Ligu šampiona, ali samo jedna može da prođe. Poznaju me i mislim da će posebnu pažnju obratiti na mene'', izjavio je Ebesilio i od igrača iz APOEL-a posebno upozorio na Musu iz Jordana, kao i brazilskog levog beka.

U Crvenoj zvezdi Ebesilio će nositi dres sa brojem 11, koji ga prati od malih nogu, a navijačima crveno-belih je otkrio i svoje glavne fudbalske karakteristike.

''Neke karakteristike koje imam možda nedostaju ekipi trenutno, tj. profil igrača kao ja. Kreativan sam, mogu da dam dosta golova, jak sam u duelu i nadam se da ću nadomestiti činjenicu da su neki igrači i otišli iz Zvezde.  

Često izvodim slobodne udarce, sa leve strane i iz sredine, i kornere.

Juče sam video dobru utakmicu protiv LASK-a, neki igrači su bili malo umorni ali to je normalno za ovu fazu. Uvek ima mesta za poboljšanja. Lično, nisam fokusiran na brojke, želim što više golova i asistencija, ali bitno je da oni pomognu ekipi, ništa ne znače ukoliko tim ne pobeđuje'', zaključio je on.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Monday, 02.07.2018
00:32

Mrkela radi dobar posao

avatar
DeXy \'92
Sunday, 01.07.2018
16:53

A mrkelina faca tipa: al sam se razbio sinoc od alkohola :D

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 01.07.2018
16:25

Svakom igracu koji lepo prica o Srbima mesto je u Zvezdi.