Džajić: "Tole odlazi!"

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 23. avgust 2013.

 • 20:46

 • Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Predsednik FK Crvena zvezda Dragan Džajić pozvao je klubove Jelen Superlige da se odazovu akciji "Šest minuta za spas srpskog fudbala" kojom vicešampion Srbije pokušava da dovede do promena u vrhu FSS.

Uprkos najavama da će svaki klub koji namerno zakasni na početak utakmice u trećem kolu JSL biti sankcionisan finansijski a kapiten tima žutim kartonom, predsednik FK Crvena zvezda Dragan Džajić pozvao je članove JSL da i ovog vikenda izraze protest podrškom akciji "Šest minuta za spas srpskog fudbala".

"FK Crvena zvezda poziva fudbalske klubove da utakmice 3. kola Jelen Superlige, koje se održavaju 24. i 25. avgusta 2013. godine, počnu sa ŠEST MINUTA ZAKAŠNjENjA u znak protesta protiv stanja u srpskom fudbalu, i kao podrška zahtevima za promene u fudbalskoj organizaciji, odnosno najvažniju od njih – odlazak Tomislava Karadžića" stoji u uvodnom delu Džajićevog obraćanja javnosti.

Prethodne nedelje nekoliko mečeva drugog kola JSL kasnilo je pet minuta u znak protesta protiv Tomislava Karadžića a Džajić se ovom prilikom zahvalio klubovima koji su se odazvali akciji Crvene zvezde.

"FK Crvena zvezda se zahvaljuje svim klubovima, fubalskim sudijama, gledaocima i javnosti koji su podržali akciju 'Pet minuta za spas srpskog fudbala' koja je održana 17. i 18. avgusta 2013. godine. Očigledno je da poruku da su srpskom fudbalu neophodne promene nije razumeo samo onaj zbog kojeg se naš sport nalazi u situaciji u kojoj je danas – predsednik FSS, Tomislav Karadžić" navodi se u saopštenju i dodaje,

"Tomislav Karadžić nije ni pokušao da, zajedno sa svima koji su nezadovoljni, pronađe rešenje koje je u interesu fudbala. Time je samo potvrdio da mu nije mesto u fudbalu, da je najveći krivac za krizu u kojoj se nalazimo i da mu je fotelja važnija od budućnosti fudbala, istine i poštenja. Način na koji je Tomislav Karadžić napao potpredsednike Crvene zvezde još jednom nas je učvrstio u ideji da čoveku koji je najveći problem srpskog fudbala što pre vidimo leđa" ističe se u Džajićevom pozivu na nove retorzivne mere.

Sudijska komisija je danas izdala izričito naređenje arbitrima da svako kašnjenje sankcionišu ali Džajić i od delilaca pravde traži da se ogluše o naredbe.

"Apelujemo na fudbalske sudije da odbiju da sprovode naređenje FSS odnosno Sudijske komisije o dodeljivanju žutog kartona kapitenu ekipe koji ne izvede svoj tim na teren u vreme koje je predviđeno za odigravanje utakmice. Ovo naređenje nije u skladu sa fudbalskim propisima, ni domaćim, ni međunarodnim, i predstavlja pokušaj da se zastraše sudije i klubovi zbog čega će naredbodavci, pre ili kasnije, odgovarati. Takođe, pozivamo FSS da ne obmanjuje javnost tvrdnjama da će takmičenje biti neregularno zbog toga što sve utakmice ne počinju u isto vreme!? Naše takmičenje je neregularno zbog nameštenih utakmica, sudijskog protežiranja pojedinih klubova i uticaja rukovodstva FSS na takmičenje, iza čega stoji upravo Tomislav Karadžić, a ne zbog vremena u kome počinju utakmice" stoji još u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu Crvene zvezde.

Za kraj, predsednik Crvene zvezde pozvao je istomišljenike da tokom predstojećeg vikenda sa šest minuta zakašnjenja izvedu svoje ekipe na teren i tako nastave borbu za smenu Tomislava Karadžića.

"Zato pozivamo fudbalske klubove da nastavimo sa našom protestnom akcijom i da utakmice narednog kola Jelen Superlige počnemo sa šest minuta zakašnjenja. Naš protest treba da bude miran i dostojanstven jer je u interesu fudbala. Novim protestom pokazujemo da nas pretnje nisu uplašile i da nećemo stati sve dok Tomislav Karadžić ne napusti srpski fudbal" zaključuje se u saopštenju Dragana Džajića.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari