Džajić: "Prosinečki je na dobrom putu"

 • Autor: Filip Mitrović

 • 28. april 2012.

 • 18:02

 • Izvor: Sportske.net, redstarbelgrade.info

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Treća Zvezdina Zvezda izjavila da je Prosinečki pravi čovek za klupu crveno - belih.

Džajić:
Najbolji fudbaler u istoriji srpskog i jugoslovenskog fudbala i legenda Crvene Zvezde Dragan Džajić kaže da bi trener Prosinečki trebalo da ima ključnu ulogu kada su u pitanju pojačanja.

"Prosinečki treba najviše da se pita oko dovođenja igrača, to je bitno, a njega lično volim kao fudbalera, još su mi u sećanju sve njegove najbolje igre.

Kao navijač mu želim veliku trenersku karijeru, jer je kulturan, vaspitan momak, daje dobre izjave i ima nastup koji volim. Dobio je veliki klub na početku karijere, ali harizmom će uspeti. Sad i najviše ima mogućnosti da traži igrače, ovo što smo videli, za sada dobro izgleda, ali može da bude bolje kako bi sledeće godine uspeo da osvoji prvenstvo.“ rekao je miljenik Zvezdinog "Severa".

Džajić je svojevremeno, kao predsednik Zvezde bio najzaslužniji za dovođenje Prosinečkog (koga je Ćiro Blažević odstranio iz ekipe zagrebačkog Dinama kao netalentovanog!), koji je postao jedna od glavnih poluga igre tima koji se popeo na krov Evrope.

"Bilo je nemoguće da se ne primeti njegov talenat, ko to ne vidi, uopšte ne treba da dođe na neku utakmicu. On je bio genijalan igrač. Voleo je fudbal i trening, radovao se tome, skoro sam se video s njim i opet vidim istu energiju. On voli Zvezdu i voleo bih kad bi kao njen trener postao uspešan.“ izjavio je Džajić.

On je pomenuo i da je legenda Partizana Dragan Mance bio nadomak prelaska u Zvezdu.

"On i Živković su bili kod mene na razgovoru, ali smo zbog džentlmenskog sporazuma stali na tome i nismo više razgovarali. On je bio strašan centarfor, tražio je da pređe kod nas, ali priča je stala na tom prvom stepeniku jer nismo želeli da prekršimo sporazum.“ rekao je.

Legendarna Zvezdina "Jedanaestica" osvrula se na svoje vreme u crveno-belom dresu, ističući da "večiti rival" tada nije bio baš protivnik po meri.

"Nikada nisam potcenjivao ni jednog protivnika. Ni Partizan, ni Olimpiju, recimo. Ja sam uvek za sport imao mišljenje da je lopta okrugla i da je sve moguće.

Ipak, uz dužno poštovanje Partizanu, bez ikakve namere da ih omalovažim, nama su veći rivali i mnogo nezgodniji protivnici bili Hajduk i Dinamo. Protiv Partizana sam za 13 godina imao 3 prvenstvena poraza: 1-0, 2-1 i 3-2. To znači jedan poraz svake četvrte godine. To su činjenice. Mi smo bili fatalni za njih. I to je moja generacija napravila preokret. Zadnju utakmicu, pre nego što sam ja ušao u prvi tim, Zvezda je izgubila 5-0 na JNA i ja sam to gledao kao klinac. Sledeće godine sam ušao u prvi tim i počela je ta naša serija. Nisam tu samo ja imao uticaj na takve rezultate, već cela moja generacija. Ja sam igrao puno derbija i davao sam puno golova i bili smo uspešniji i na JNA i ovde na našem stadionu.“, rekao je Džajić.

Bivši predsednik Zvezde je dodao i da žali što na Marakanu nije doveo Mijatovića, Bokšića i Bobana, a kao igraču mu je najžalije ispadanje u polufinalu Kupa šampiona od Panatinaikosa 1971. godine, jer se finale igralo na "Vembliju", a protivnik bi bio Ajaks.

 
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari