Džajić o "istorijskoj" Zvezdi: "Možda je bolje da nekada ne budemo prvi, ali..."

  • Autor: Beta

  • 16. decembar 2019.

  • 13:28

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Počasni predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić rekao je danas da su crveno-beli postigli istorijski rezultat i da su na dobrom putu, "bez obzira na priče o trenutnom evropskom neuspehu".

Džajić o
Foto: BETAPHOTO/MLADJAN IVNOVIC/EV
"Rezultati koje je klub postigao su zaista izvanredni, istorijski, jer je Crvena zvezda posle niza godina neuspeha na rezultatskom i materijalnom planu našla sebe. I na pravom je putu bez obzira na priče o trenutnom evropskom neuspehu. A, ne smatram da je to tako, Crvena zvezda polako nalazi svoje mesto u Evropi. Tamo je gde i pripada", rekao je Džajić, prenosi klupski sajt.

On je dodao da se, kada se razgovara o fudbalu, uvek moraju uzeti u obzir društvene okolnosti u kojima se nalazi zemlja u datom momentu.

"Svi znate u kakvim okolnostima je živela naša država, a sa njom u poslednjih 30 godina i mnogi klubovi. Kad smo bili u situaciji da napredujemo i bar budemo rame uz rame sa najboljim evropskim klubovima mi to nismo mogli da činimo i zato su ovi uspesi koje naš klub postiže danas na zavidnom nivou i ima svoju izuzetnu težinu. Crvena zvezda ne sme da poklekne, mora da se uvek dokazuje bez obzira ko je na njenom čelu u bilo kom segmentu njenog funkcionisanja", kazao je Džajić.

Nekadašnji fudbaler posebno je istakao da Crvena zvezda sa sobom nosi veliki pritisak i da je ponekad teško izboriti se sa tim.

"U Crvenoj zvezdi se uvek traži više, možda i preko objektivnih mogućnosti. Živimo u takvom vremenu, niko ne voli da radi i igra pod pritiskom. A, Crvena zvezda kao klub je stalno pod pritiskom. Bar ja to mogu da kažem jer sam toliko godina proveo ovde. Postoji nešto sa čime je teško boriti se i izboriti. Ne zato što to ne shvata klub kao klub, jer on to razume i zna, već zato što neke okolnosti u fudbalu nameću i diktiraju trendove za koje vam je potrebno mnogo mudrosti da iz njih izađete na pravi način", rekao je Džajić.

Treća Zvezdina zvezda uputila je i poruku sadašnjim igračima tog kluba.

"Bilo bi bolje i lakše za sve ljude koji vode naš klub, da se neko složi i kaže – neka, ove godine da budemo drugi, treći. Ali, to je nemoguće. Treba da se nastavi sa radom i dokazivanjem, jer vam Crvena zvezda ne dozvoljava da se ikad opustite. To je i moja poruka igračima za kraj. Treba da znaju da jedna utakmica i jedan uspeh nisu dovoljni. Moraju se stalno dokazivati, a to je bolje i za njih jer će tako napredovati. Bez dobrih igara, uspeha u Crvenoj zvezdi neće imati ni evropske vrednosti", završio je Džajić.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari