Džaja zna, nije dovoljno pobediti Liverpul, šta Zvezda mora da uradi u 2019?

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.12.2018.
11:50
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Njegov govor na sednici Zvezdine Skupštine pomno je ispraćen od prisutnih.

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Crvena zvezda je u nedelju održala sednicu Skupštine kluba, na kojoj je Svetozar Mijailović reizabran za predsednika i na kojoj je napravljen osvrt na učinak u za crveno-bele veoma uspešnoj 2018. godini.

Osim generalnog direktora Zvezdana Terzića, to je učinio i počasni predsednik kluba Dragan Džajić. On je, naravno, izrazio zadovoljstvo učinjenim, ali je i upozorio da se Zvezda ne sme zadovoljiti time, već učiniti sve da se sa uspesima nastavi i u narednoj godini.

''Kad je najbolje treba biti i najoprezniji, poznajem dobro ovaj klub, 56 godina sam u Crvenoj zvezdi i znam kako diše. Izrazio bih zadovoljstvo jer je aktuelno rukovodstvo napravilo ogroman uspeh.

Ostvarili smo dobre rezultate na sportskom i organizacionom polju. Čelnici, a pre svega Zvezdan Terzić, učinili su sve kako bi se klub našao na visini na kojoj je. Naravno da se oni neće uspavati na lovorikama već da će nastatviti istim tempom.

Crvena zvezda ne sme da se zadovolji postignutim, pa makar to bile i titule svetskog i evropskog prvaka, već mora da se dokazuje iz utakmice u utakmicu, iz dana u dan. Znam da to nije lako i da je potrebno mnogo odricanja, ali ljudi koji rade u klubu su svesni toga i jasno im je da moraju da nastave u tom pravcu'', izjavio je Džajić.

S tim u vezi nastavio je navodeći kao primer veliku pobedu nad Liverpulom (2:0) ove jeseni na ''Marakani''.

''Godina na izmaku je bila vrlo lepa i uspešna. Crvena zvezda mora da nastoji da se ne zadovolji samo time da je pobedila Liverpul, već da pobeđuje dobre rivale u seriji. Ovo je klub koji zna kako treba da se orijentiše i radi, a iskoristio bih ovu priliku da istaknem da smo tek na pola puta kad je sezona u pitanju i da ne smemo da se zavaramo da je titula već osvojena.

Imamo lepu prednosti, zvezdaši su zadovoljni, ali moramo biti svesni da je ovo klub koji ne dozvoljava ni dan opuštanja'', objašnjava Džajić.

Na kraju se obratio i navijačima.

''Imamo sjajne navijače, gro utakmica pratila nas je grupa najvernijih pristalica. Oni su bili u Gornjem Milanovcu, Surdulici, Subotici... Bez te grupe navijača verovatno ne bismo bili tako uspešni kako jesmo.

Lako je napuniti stadion protiv Liverpula, ali je podrška potrebna i u drugim duelima, pa želim da u 2019. godini oni koji su dolazili nastave da nas bodre, a da im se pridruže i gledaoci koji su dolazili na evropske utakmice'', zaključio je Džajić, a na Zvezdinom klupskom sajtu se navodi da je Zvezdan Terzić ''prihvatio Džajićeve savete''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svetski prvaci 1991
Tuesday, 25.12.2018
15:40

Bravo Džajo,veliki majstore.Odlično rečeno,svaka reč ima svoje mesto.Ama, sve je tako.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 25.12.2018
15:35

Tako je Dzajo jedna Zvezda mora uvek bolje i vise.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 25.12.2018
13:07

Gornjem Milanovcu?