Dve pobede Partizana za crno-beli derbi u plej-ofu!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 16.08.2018.
22:19
Izvor: Sportske.net

Crno-beli su uspeli da sa dve pobede protiv Nordsjelanda slave prolazak u narednu fazu takmičenja. Partizan i Crvena zvezda ostali jedini predstavnici Srbije u Evropi.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Bešiktaš je slavio plasman u narednu fazu, poslednje kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a slavio je danas i Partizan, pa ćemo u plej-ofu za plasman u grupnu fazu LE gledati meč beogradskih i istanbulskih crno-belih.

Partizan je uspeo da pobedi sa 3:2 (3:1) pred 20-ak hiljada navijača u Humskoj i tako je ukupnim rezultatom 5:3 slavio prolazak u naredni krug.

Nije dobro počelo po crno-bele.

Nakon greške odbrane Partizana Damsgard je poslao loptu Olsenu kome nije bilo teško da savlada Stojkovića za 0:1 već nakon devet minuta igre.

Ipak, samo dva minuta je bilo potrebno Partizanu da izjednači, prvo je šansu propustio Gomeš, da bi nakon kornera Jankovića najviši u skoku bio Miletić koji pogađa za 1:1.

Nakon gola Partizana, naš tim je pokazao da je bolji, imao je inicijativu i kao da je bilo pitanje trenutka kada će se desiti nešto konkretno ispred gola golmana Larsena. Upravo to se i desilo u 30. minutu utakmice.

Danilo Pantić je povukao loptu, dodao ju je do Jankovića koji pogađa za 2:1!

Samo pet minuta kasnije novi korner za Partizan, ponovo je Janković bio izvođač, Pantić je dokačio loptu koja dolazi na sreću do Svetozara Markovića, a mladi štoper uspeva bez ikakvih problema da ubaci loptu u mrežu za 3:1 i veliku prednost Partizana!

Partizan je i početkom drugog poluvremena imao šanse, uglavnom preko Rikarda Gomeša koji se nije najbolje danas snalazio ispred gola Danaca, a onda je usledio jedan jako loš period igre crno-belih koji je trajao sve do kraja utakmice.

Kao da su mislima već bili u nekim narednim utakmicama i kao da su već rešili pitanje pobednika, fudbaleri Partizana su se opustili i dozvolili Nordsjelandu da preti iz napada u napad kako se utakmica bližila kraju.

Kao rezultat svega toga Amon postiže gol u 76. minutu utakmice za radost sedam navijača Nordsjelanda u loži, a samo par minuta kasnije Pedersen je imao šansu za izjednačenje, ali se uplašio Stojkovića, promašio je čitavu loptu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 17.08.2018
11:50

Na putu, nisam gledao ovu utakmicu, nažalost, ali iz prve nosim utisak o tamnoputom mladiću koji je ušao u drugom pol, mislim da se preziva Kudus. Tog bi zaista valjalo dovesti, ne može previše da košta.

avatar
FamilyHangingOut \'11
Friday, 17.08.2018
22:39

10 miliona su navodno trazili nekome, tako je rekao Zeljko Pantic ako sam ga dobro razumeo o kome prica.

avatar
Grobar do groba 1970
Friday, 17.08.2018
07:16

Pa šta vi hoćete. Sa Djukićem je igra bila katastrofa svaki meč cele sezone i onda dodje Bata i popravi i igru i rezultate. Šta ste mislili, da cemo odma da igramo kao Barsa. Slazem se da treba da smenimo kondicionog trenera.

avatar
Nikola RED_DEVIL
Friday, 17.08.2018
00:52

Koliko je ocajan ovaj partizan, srecni su jer imaju previse loseg protivnika, oduvace ih Besiktas, nasa Zvezda tri svetlosne godine ispred partizana u svakom smislu!

avatar
BenkovackiManitas31*
Friday, 17.08.2018
00:34

Cestitke komsije, srecno sa Turcima koji su ipak veliki favoriti

avatar
Osijek 51
Thursday, 16.08.2018
23:41

Izgleda da ce ove tri pobjede mnoge zavarati, ekipa je uzasno losa, fizika na nivou rekreativaca, znanje amatersko, meni je sada sporan i motiv Batinog dolaska, ako on zeli snazan Partizan , onda je poslije prve utakmice morao upravi predociti spisak pojacanja od najmanje pet dobrih igraca. Ovo mi lici na bezuslovno prihvatanje zatecenog stanja i licnu promociju. Pa Marko je uradio selekciju cim je dosao i nije imao nijedan promasaj.

avatar
Zoran Vukic
Thursday, 16.08.2018
23:32

cestitam na prlazu dalje tim pada fizcki od 60min lose fizicki spremni pod hitnono kodcijnog trenera

avatar
Kajri Irving
Thursday, 16.08.2018
23:00

Miša Filipović najgori kondicioni trener u istoriji sporta. Mi imamo snage za 55 minuta fudbala.

avatar
petar000
Thursday, 16.08.2018
22:59

Prosli smo i to je super, ali... Ja neka pitanja postavljam sebi u toku cele utakmice. Prvo, sta je sa terenom? Drugo, sta je sa navijanjem i pevanjem deset razlicitih pesama u istom trenutku? Nista gluplje nisam video u zivotu, bolje da nema navijaca. Trece, kako je moguce da nam je fizicka sprema na nivou zonske lige? Cetvrto, iz kog razloga se toliko potenciralo da Pantic bude i ove godine kod nas? Meni je on jedan od tri najgora igraca koje imamo, i veoma verovatno uzrok kilave igre koja nam je postala zastitni znak. Peto, da li ja samo umisljam, ili je Partizan jedna od najsporijih ekipa na svetu? Tu ne mislim na brzinu trcanja, nego na brzinu reakcija kod nicijih lopti, kod dodavanja i takve stvari. Sesto, koliko utakmica treba Djerleku da bi pokazao bar gram talenta, ukoliko ga uopste ima (mada ja mislim da je taj fenomen svetlosnim godinama udaljen od njega). Koji je njegov glavni kvalitet? Sta on treba da donese igri Partizana? U kojim je on to segmentima ove igre oznacen kao nesto vanserijsko? Brzine nema, snage nema, dribling nema, sut nema, pas nema, stvarno mi nije jasno koja je njegova pozicija u timu da bih ja video da je on ipak fudbaler? Imao sam jos milion dilema, ali nema smisla da sve pisem, ipak smo pobedili.

avatar
Zvezda= Fmp
Thursday, 16.08.2018
23:09

Bravo, od reci do reci se slažem sa tobom, apsolutno sve sto i ja msm ti si rekao. Dodao bih jos da Rikardo niti ume da sačuva loptu, niti da je doda, samo pokusava driblinzima i isforsiranim sutevima, tehnika mu je na vrlo mizernom nivou

avatar
Nemanja VidiiiiicNo1
Friday, 17.08.2018
00:04
avatar
petar000
Thursday, 16.08.2018
23:42

Ne toliko tehnika sa loptom, koliko tehnika suta. Stalno je van balansa, i kao da hoce loptu da "polomi" kad je sutne. Kao da ni on sam nije siguran koja mu je noga "bolja", desna, ili leva, pa stalno loptu prebacuje sa jedne na drugu bez neke potrebe. I meni je prosto neverovatno da mi vec dve sezone ne mozemo da nadjemo spica koji jednostavno treba da bude tu i gurne loptu u gol, ili kada mu se vec spremi 100% sansa da ne ubija "cavke" na tribinama, nego da rutinirano spremi loptu u gol. Takav je bio Tavamba, a takav je i ovaj.

avatar
Sasha_Voj
Thursday, 16.08.2018
22:57

Rezultat nije ogledalo igre. Mogli su nas lako pobediti da je išla ona stativa na 2 1

avatar
PLAYBOY
Thursday, 16.08.2018
22:55

Kondicioni trener nek izvrsi harikiri pod hitno. Covece oni nemaju snage ni za 60 minuta a kamo li za 90. Zanima me samo sta rade na treningu? Sta treniraju? Bocanje?? Zdjelar, Markovic, DjERLEKKK, Kosovic, levi Miletic pa i Valijente, nisuuu za prvi tim...prvo fizicki a onda i fudbalskim umecem jednostavno nisu za Partizan! Mi ako ne dovedemo, krstenog levog beka, stopera, centralnog veznog i krilo desno, mi nemamo cemu da se nadamo!

avatar
nemam pojma
Thursday, 16.08.2018
22:52

Dve pobede, siguran prolaz za razliku od kluba koji je jedva u produžetku prošao a usledili hvalospevi. Partizan treba hitno da otpusti MIŠU FILIPOVIĆA, KONDICIONOG TRENERA!!! Mogli smo da prokockamo sve zato što igrači i dalje imaju snage samo za 65 minuta!!! ALARM!!! Obavezno raditi na kondiciji. Dovesti hitno nekog nemca, stranog stručnjaka.Filipović zaslužuje uz otpuštanje i kaznu zbog DIVERZIJE! Kaznu zaslužuje i ILIJEV!!! Treba hitno dovesti levog beka, a Pantića, Jankovića, Kosovića, Zakarića, Rikarda, Zdjelara i Lolu pripremiti da izdrže bar 90 minuta. Rikardo je još najduže izdržao, pao je tek posle 80 minuta.

avatar
PLAYBOY
Thursday, 16.08.2018
22:43

opet ponavljam tuga ko nam sve igra. Pa zvezda je po igracima i po igri svetlosnu godinu iznad nas hteli mi to da priznamo ili ne. Odbrana nam je nesigurna totalno, Markovic nije za prvog tima, Zdjelar nula od igraca, levog beka necu ni da komentarisem...ako ne dovedemo tri igraca nema mi vise sta da trazimo i u evropi u u prvenstvu. Samo me interesuje ko gura Djerleka? Covek fizicki nije stasao ni za petlice a kamo li za prvi tim, treba ga vratiti u Teleoptik da odigra sezonu kako dolikuje.

avatar
Marko HM
Thursday, 16.08.2018
22:30

Čestitam, komšije! Nadam se da ćemo i ove sezone igrati evropski derbi. Sportski pozdrav.

avatar
Igors Stepanovs
Thursday, 16.08.2018
22:29

Dobar rezultat al kao i uvek drama na kraju.Batica je nekako podigao ekipu.Da je jos LASK izdrzao al nema veze.Jedino sto je najgore je fizicka sprema igraca.Deluju ko prebijene babe.Sta radi taj Misa Filipovic?

avatar
poljskikupanjac
Thursday, 16.08.2018
22:24

vise srece nego pameti ni krivi ni duzni dadose tri gola a igra ne postoji daboze da ovako igrate celu godinu

avatar
xman
Thursday, 16.08.2018
22:24

Velika steta sto je LASK primio gol, ozbiljne sanse bi imali za prolaz..opet, taj LASK je pokazao da moze da se igra protiv Besiktasa. Najveci problem je nasa igra, mora to mnogo bolje, ne vidim neku ideju u igri, ne znam ni sta bih promijenio..zelim svu srecu momcima, pa sta bude

avatar
Bianconeri Belgrado
Thursday, 16.08.2018
22:23

Levi bek,levi bek,levo krilo,levo krilo...

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Thursday, 16.08.2018
22:22

Bata Mirković objasnio mnogim prethodnicima kako se igraju korneri. 4 kornera 2 gola, a ne 20 kornera 2 kontranapada za protivnika.

avatar
Nikola RED_DEVIL
Friday, 17.08.2018
00:53

Ocajni ste, ne znam o cemu pricas, ovo nije realno, ja stvarno ne bih znao jednog dobrog igraca da izdvojim, ja sam se sa ortacima krstio dok sam gledao, ono je sve samo ne fudbal.

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Friday, 17.08.2018
20:12

Sudija nam nije oprostio crvene kartone kao Stojkoviću i Degeneku u Trnavi, niti je našem protivniku zaustavio stopostotnu šansu zbog nepoštovanja prednosti kao Jirki protiv vas. Kolko bi Spartak pobedio zvezdicu sa 2 igrača više i možda tada već sa golom prednosti? Verovatno bi bilo par razlike za Spartak koja je smešna ekipa u odnosu na Nordsjeland. Druga stvar, N.R.Miletić što je odigrao utakmicu nijedan vaš igrač ni približno nema takvu do sada u sezoni. To što je većina Partizanovih igrača trenutno ispod svog nivoa, a Partizan daje 5 golova u 180 minuta Nordsjelandu koji je jači od svih dosadašnjih zvezdicinih protivnika govori koliko je Partizan jači od zvezdice. zvezdicu je sudija ugurao čak i u 2 kolo priznavši joj gol iz ofsajda protiv Spartaksa, onaj prvi koji je otvorio bunker Spartaksa, do tada nerešivu enigmu za zvezdicu.

avatar
Sladjan Radisavljevic
Friday, 17.08.2018
15:26

Za kornere se slažem ali ostalo je i dalje žalosno, nije mi jasno kako smo dali još dva gola.