Dve nedelje do početka Evropskog prvenstva, a još nema spiska ''Orlića''! U čemu je problem?

Autor: Darko Mitrović
subota 01.06.2019.
11:23
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Ovog vikenda to bi trebalo da se dogodi, ali šta je to što ''koči'' selektora Đorovića?

Beta/Dragan Gojić/Mo
Beta/Dragan Gojić/Mo

Povezane vesti

Dok iščekujemo početak evropskih kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope, u centar pažnje će dospeti naše reprezentativne selekcije.

Naša seniorska reprezentacija nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i već 7. juna će najpre gostovati u Ukrajini, a tri dana kasnije dočekaće selekciju Litvanije.

Ali, ni to nije sve od reprezentativnog fudbala u junu.

Naša mlada reprezentacija se već plasirala na Evropsko prvenstvo, koje počinje već 16. juna u Italiji i San Marinu, a ''Orlići'' će u prvoj fazi igrati u grupi sa Austrijom, Nemačkom i Danskom.

S obzirom na kvalitet našeg tima, koji je potvrđen kroz kvalifikacije, kada je Srbija bila dominantna u svojoj grupi, očekivanja su velika pred početak EP, pa i da se ''Orlići'' nađu u samoj završnici.

Ali, postavlja se pitanje u kom sastavu će Srbija igrati na ovom takmičenju, jer selektor Goran Đorović još nije objavio spisak igrača na koje računa, iako je do početka EP ostalo samo dve nedelje.

Problem je što će nekolicina igrača imati obaveze i u ''A'' selekciji, pa bi onda trebalo da se ekspresno prekomanduje u mladu selekciju.

''Žurnal'' danas otkriva da nastupi Andrije Živkovića, Nemanje Radonjića i Saše Lukića za mladu reprezentaciju neće biti sporni, ali da su pod znakom pitanja Luka Jović i Nikola Milenković, koji su u iščekivanju svojih velikih transfera ovog leta.

Ako narednih dana dođe do realizacije njihovih transfera, neizvesno je da li će novi klubovi pred njih postaviti uslov da možda ne nastupaju na EP za mlade, pogotovo što će prethodno igrati i za ''A'' reprezentaciju Srbije posle napornih sezona u Bundesligi, odnosno Seriji A.

Po objavljivanju spiska će se, svakako, znati i nešto više o ovome, a ''Orlići'' će takmičenje na EP početi 17. juna protiv Austrije. Tri dana kasnije igraće protiv Nemačke, a 23. juna je na programu duel sa Danskom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 01.06.2019
12:36

Očekuju da Partizan proda Strahinju Pavlovića pa da ga eventualno tada pozovu, a dečko je posle Milenkovića najbolji defanzivac Srbija U21 i uz njega jedan od najtalentovanijih štopera na svetu.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 01.06.2019
11:58

Radunovic (Manojlovic/Rosic/Nikolic jer je ovaj (BR) povredjen)- Gajic, Milenkovic, Babic (Jovanovic/Pavlovic), Bogosavac- Lukic, Grujic (bojim se da on nece putovati jer je u sukobu sa njima, mislim na oba selektora)- Zivkovic, Pantic, Radonjiic- Jovic (Vlahovic). Ukoliko ne bude isao Grujic, onda Masovic/Denic/Racic (L. Ilic), gore desno Lutovac (Micin ili IZ), levo Randjelovic i Adzic, umesto Pantica Mesarovic i Birmancevic, eventualno opet Ilic. U spicu jos Djordje ili Dejan mada ce verovatno ici ovaj drugi jer uvek forsiraju zvezdase...

avatar
svojnasvome
Saturday, 01.06.2019
11:28

A malo se ceka I da se menadzeri utale