Dve muve jednim udarcem, i pobeda i prvo mesto!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 02.09.2017.
19:51
Izvor: Sportske.net

Fudbalska reprezentacija Srbije upisala je očekivanu i ubedljivu pobedu nad Moldavijom i tri kola pre kraja kvalifikacija stigla jako blizu direktnog plasmana na Mundijal u Rusiji imajući u vidu i rezultat meča u Gruziji.

Epa/Andrej Cukic
Epa/Andrej Cukic

Povezane vesti

Gorak ukus u ustima zbog poraza koji je košarkaška reprezentacija Srbije doživela na EuroBasketu od Rusije ublažio je uspeh fudbalske selekcije naše zemlje.

"Orlovi" su u okviru 7. kola kvalifikacija za Mundijal u Rusiji savladali reprezentaciju Moldavije sa 3:0 (2:0) i zadržali prvo mesto na tabeli Grupe D sa 15 osvojenih bodova, a ujedno došli korak bliže direktnom plasmanu na planetarnu smotru.

Srbija se usled pobede nad Moldavijom osamila na vrhu jer je meč između Gruzije i Republike Irske u Tbilisiju završen nerešenim rezultatom, pa "Orlovi" putuju u Dablin sa 15 bodova, dva više u odnosu na svog narednog rivala.

Srbija: Rajković - Ivanović (C), Maksimović, Nastasić - Gaćinović, Matić (od 76' Radoja), Gudelj, Kolarov - Kostić, Mitrović (82' Prijović), Tadić (od 66' Ljajić);

Moldavija: Ćebanu - Ćebotaru, Posmak, Epureanu, Armaš - Anton (od 81' Bugaev), Kožokari (od 75' Karp) - Dedov, Jonita, Koćuk (od 60' Antoniuk) - Ginsari;

Za razliku od nekih prethodnih kvalifikacionih ciklusa kada su ovakve utakmice predstavljale veliki problem za naš nacionalni tim, današnji okršaj sa Moldavijom odrađen je baš onako kako se to i očekuje.

Odluka Slavoljuba Muslina da u prvu postavu stavi Mijata Gaćinovića pokazala se dobrom i to je bilo primetno već u prvom poluvremenu.

"Orlovi" su očekivano imali loptu u nogama od prvog minuta ali su u prvih petnaestak imali problema sa završnicom iako su golmana Moldavije udarcima sa distance testirali Mitrović i Gudelj.

Prava stvar usledila je u dvadesetom minutu nakon jedne od mnogobrojnih akcija po boku kada je Aleksandar Kolarov uputio centaršut po zemlji. Na loptu je natrčao Filip Kostić, nije je dobro zahvatio ali je ona "legla" Mijatu Gaćinoviću koji je snažnim i preciznim udarcem šalje pod prečku za vođstvo Srbije od 1:0!

Loši vremenski uslovi u prvom poluvremenu i jaka kiša uticali su na to da deo navijača ode sa tribina ali nisu na izdanje naših momaka koji su nastavili u istom ritmu nošeni podrškom publike koja je ostala u Humskoj.

Pre nego što je Srbija duplirala prednost videli smo još nekoliko dobrih akcija i opravdano poništen gol Aleksandra Mitrovića iz 26. minuta ali je nedugo zatim Moldavija drugi put kapitulirala.

Akcija kojoj je prethodio drugi gol Srbije išla je po desnoj strani, Mijat Gaćinović je uputio centaršut po zemlji, a kao i kod prvog kola loptu je u mrežu smestio igrač koji se pojavio na drugoj stativi, ovoga puta je to bio Aleksandar Kolarov.

Mogla je Srbija do poluvremena da uveća prednost, najbolje prilike imao je Aleksandar Mitrović koji je u 34. i 45. minutu šutirao glavom iz neposredne blizine ali je u prvoj situaciji pogodio stativu a potom bio za malo neprecizan.

Golove iz prvog poluvremena možete pogledati OVDE!

Aleksandar Kolarov
Foto: Epa/Andrej Čukić

Na startu drugog poluvremena Srbija je prepustila Moldaviji loptu pa su tako gosti počeli da prete što je u 54. minutu rezultiralo dobrom prilikom. Kožokari je šutirao a Predrag Rajković odličnom intervencijom sačuvao mrežu.

Nakon tog uvodnog pritiska Moldavaca naši reprezentativci ponovo preuzimaju inicijativu i ponovo počinju da ugrožavaju protivnički gol.

U dva navrata ofsajd je osujetio dobre akcije "Orlova" dok su u 59. i 63. minutu Aleksandar Mitrović i Branislav Ivanović bili jako blizu postizanju pogotka. Prvi je tukao glavom ali od zemlje pa je golman Ćebanu intervenisao, dok je kapiten Srbije šutirao snažno sa 18 metara ali tik pored desne stative.

Novu energiju našem nacionalnom timu dao je prvotimac Torina Adem Ljajić koji je odmah nakon ulaska u igru u 66. minutu pokazao da se nalazi u odličnoj formi. Ljajić je zauzeo mesto kraj desne aut linije, a Filip Kostić se preselio na levu stranu, tako da smo u poslednjih 25 minuta u više navrata videli opasne akcije "Orlova" po delu terena koji je pokrivao bivši fudbaler Partizana.

Posle nekoliko dobrih prodora po desnoj strani Adem Ljajić je imao dobru priliku u 72. minutu ali je prilikom udarca sa nekih 12, 13 metara proklizao i u padu loše zahvatio loptu pa golman Moldavije nije imao problema.

Preimućstvo koje je imala na terenu Srbija je do kraja utakmice uspela da kruniše još jednim golom. Akcija je išla po levoj strani preko Filipa Kostića koji je pasom u srce kaznenog prostora stavio Aleksandra Mitrovića u situaciju iz koje "Mitrogol" nije mogao da pogreši.

Napadač Njukasla nastavio je da rešeta u dresu sa državnim grbom i golom u 81. minutu postavio konačnih 3:0 za Srbiju čime je napravljena sjajna uvertira za duel sa Republikom Irskom u Dablinu.

Do kraja susreta viđeno je još nekoliko uzbuđenja pred oba gola, najbolju priliku je propustio Adem Ljajić u 86. minutu ali treba reći i da su Moldavci u završnici mogli do počasnog gola ali promene rezultata ipak nije bilo.

Naredna utakmica u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji naš nacionalni tim očekuje već u utorak. Protivnik "Orlova" biće selekcija Republike Irske a ta utakmica će biti odigrana u Dablinu.

Više o šansama da "Orlovi" obezbede plasman na Mundijal već posle utakmice 8. kola sa Republikom Irskom možete čitati OVDE!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Neko996
Sunday, 03.09.2017
00:36

Slavoljube nikada ti necu oprostiti ne pozivanje SMS,sramota evropski velikani se tuku za njega,a tebi se on ne uklapa,bitno je da de uklapa Gudelj,i Radoja je bolji od njega..

avatar
Saturday, 02.09.2017
23:24

Нама не треба победа у Даблину, него у Бечу. Нама није Ирска конкурент него Велс!!! Велс гостује Молдавији и Грузији, па дочекује Ирце. Значи има реалне шансе за још 9 бодова тј 20 укупно, а ми сад имамо 15. Требају нам две победе или реми у Даблину и Бечу, па победе на крају али тада ће одлучивати гол разлика пошто смо обе са Велсом одгирали 1:1..

avatar
Goran_Ilic
Saturday, 02.09.2017
22:20

Ako ih tamo opicimo,odradili smo posao skroz,al ne zavaravajte se,ostrvljani su to,nemaju kvalitet al ima da izginu od borbe pred svojim navijacima,bice pakleno tesko

avatar
Plava Horda
Saturday, 02.09.2017
21:08

Bravo mucacosi. Ne volim kad su komplet crveni, vise volim kad su u trobojci ali dok se dobija dobro je i ovako.

avatar
Sasa1969
Saturday, 02.09.2017
20:37

Korektna igra repke, cak mislim da se i nisu nesto ni umorili tako da u utorak budemo jos bolji i da rezultat bude onakav kakav nama odgovara.. Samo hrabro.. NAPRED SRBIJA!!!

avatar
AlexPFC
Saturday, 02.09.2017
20:15

Još da pobedimo Irce u Dablinu i to bi bilo to!

avatar
AC REVOLTIZAN
Saturday, 02.09.2017
20:12
avatar
Plava Horda
Saturday, 02.09.2017
21:08
avatar
AC REVOLTIZAN
Sunday, 03.09.2017
00:50

I Milvokija:-D

avatar
NDJ34
Saturday, 02.09.2017
20:01

Odlican rezultat pred mozda i najbitniju utakmicu do sada u kvalifikacijama..Prvo mjesto je tu, samopouzdanje takodje, idemo u Dablin po nova tri boda i da se jednom nogom zakoracimo u Rusiju..Naprijed Srbija, sad je fenomenalna prilika, ne smije se uprskati..

avatar
Goran.984
Saturday, 02.09.2017
20:01

Bravo momci...idemo po bodove u Irsku...Srbijaaa

avatar
Amar Zornic
Saturday, 02.09.2017
20:00

Odlicno je to delovalo , jos dobar rezultat da se ostvari u Dablinu i da se otkloni i poslednja sumnja oko ovog tima . Mogli smo jos oar golova dati ali su se stativa i onaj sa gol linije kod suta Ljaje isprecili . Sve u svemu dobro je !

avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Saturday, 02.09.2017
19:58

Izvinjavam se Gacinovicu pogrijesio sam

avatar
Neko996
Saturday, 02.09.2017
19:57

Irska - Srbija 0:2 nGledao sam i utakmicu Gruzija - Irska nIrska je smesna ekipa,ali oprezno tamo i nikakvih problema nece biti

avatar
Markо Đorđević
Saturday, 02.09.2017
19:56

Ako posle svega ovog, ovakve igre I ovakve grupe ne odemo na mundijal, treba ugasiti fudbal u Srbiji. Zamislite samo ovu Srbiju, umesto Gudelja da tu budr SMS. Fantazija.

avatar
SASpurs
Saturday, 02.09.2017
19:54

Još jače protiv Irske

avatar
Perez u Barsu
Saturday, 02.09.2017
19:53
avatar
Kralj Stiven
Saturday, 02.09.2017
19:53

Rutinska pobeda sto je i bilo jako vazno,hvala Gruziji sto je uzela 2 boda Irskoj.Pohvalio bih Mijata koji je odigrao fantasitno,nadam se remiju Velsa i Austrije.