Dve Miloševićeve dileme, kako rešiti veliki problem i kako bi sutra mogla da izgleda Partizanova startna postava?

Autor: Darko Mitrović
sreda 07.08.2019.
13:03
Izvor: Sportske.net

U najgoem trenutku došla do izražaja situacija da Partizan nema veći broj pravih rešenja na mestu desnog beka.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Jedan od najstandardnijih fudbalera Partizana Nemanja Miletić doživeo je za vikend povredu skočnog zgloba u utakmici protiv Mačve (4:0) u Humskoj, pa iako se u startu činilo da je povreda lakše prirode i da njegov nastup protiv Malatije neće biti pod znakom pitanja, danas je postalo jasno da nisu velike šanse da on sutra zaigra uz desnu aut liniju.

Postavlja se sada pitanje - ko umesto njega?

Trener Milošević nema mnogo alternativnih rešenja na raspolaganju. Letos jeste angažovan mladi Periša Pešukić iz podgoričke Budućnosti, ali on od početka sezone nije dobija priliku da zaigra, pa se postavlja pitanje da li bi njegov nastup od prvog minuta bio pravi izbor šefa struke crno-belih.

Miletića je početkom drugog poluvremena protiv Mačve zamenio Zoran Tošić, pa su desnu stranu do kraja meča pokrivali on i sve bolji Lutovac, što bi moglo eventualno da bude prinudno rešenje i za Malatiju.

Iskusni Miroslav Vulićević je otpisan, a od ostalih, mladi Zlatan Šehović je prošle sezone bio u situaciji da umesto na levoj, igra na desnoj strani, pa ne treba odbaciti ni tu opciju.

I poslednja opcija koja bi mogla da dođe u obzir, ukoliko Milošević ne izvuče nekog novog ''keca iz rukava'', da eventualno Urošević zaigra desno, a da na levom beku nastupi Rajko Brežančić...

Druga dilema Sava Miloševića pred Malatiju je da li novajlija Takuma Asano da zaigra od prvog minuta, ili da priliku dobije u nastavku meča. Osim Asana, za tu poziciju konkurišu još mladi Filip Stevanović koji je sjajno iskoristio svoju šansu u prethodnih par mečeva, kao i Ivanović, koji za sada ne impresionira svojom formom.

Sve ostalo bi trebalo da bude isto kao protiv Velšana.

Dakle: Stojković - Miletić (Šehović, Lutovac, Pešukić, Urošević), Ostojić, Pavlović, Brežančić - Zdjelar, Šćekić - Tošić, Suma, Asano (Stevanović, Ivanović) - Sadik.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Wednesday, 07.08.2019
15:06

I dalje sam uveren da je Šehović najbolji bek u Partizanu, a već je igao i desnog. Pretpostavljam da su i ostali levi trenutno bolje rešenje od Pešukića, i manje rizično od Lutovca. Ali, verovatno Savo to bolje vidi na treninzima.

avatar
REVØLT
Wednesday, 07.08.2019
13:56

POVRATAK GABIJA ENAKEA