Dva penala za Zvezdu, jedan za Partizan, šta kaže Sudijska komisija?

Autor: Ivan Cvetković
utorak 29.10.2019.
09:54
Izvor: Sportske.net

Sudeći po analizi, pobede nisu sporne.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Predstavnik Sudijske komisije FSS Igor Radojičić analizirao je neke od spornih detalja na mečevima Crvene zvezde i Partizana protiv Radnika, odnosno Spartaka.

Meč u Surdulici završen je 5:0 u korist "crveno-belih" koji su imali dva dosuđena penala.

"Ispravna je odluka kod penala za Zvezdu u 5. minutu. Ben je prvi došao do lopte, sklonio je, ali golman ga sapliće i sve je ispravno. I drugi kazneni udarac je bio ispravan. Lopta je pogodila igrača Radnika u ruku. Međutim, sudija nije najboje video ceo kazneni prostor i da je video možda bi pustio da se igra nastavi. Da je sačekao sekund, dva, bio bi mnogo lepši utisak suđenja, jer bi dozvolio prednost posle koje je Zvezda dala gol", kazao je Radojičić za Arenu sport.

Sporna su bila i dva prekršaja Zvezde, odnosno Jovančića kao poslednjeg igrača i Degeneka na sredini. Australijanac je već imao žuti karton.

"Jeste postojao kontakt Jovančića i Makarića, ali igrač Radnika pravi još jedan kontakt i teatralno pada. I da je svirao prekršaj, ne bi mogli da mu zamertimo. Što se tiče Degeneka, on je imao žuti, ali taj prekršaj nije bio za žuti. Bitno je koliko povlačenje traje. Nije svako povlačenje za žuti, jer napad nije obećavajući. Igrač Radnika ne ide kao golu, već ka drugom igraču Zvezde", istakao je član komisije.

Partizan je lako savladao Subotičane u Humskoj sa 4:0, a "crno-belima" je dosuđen jedan kazneni udarac.

"Kod prvog gola Partizana se radi o santimetrima, a ukoliko postoji određena dilema onda se prednost daje napadačima. Mislim da je ovde sve regularno kod gola Partizana, jer mi se čini da su bili u liniji. Penal za Spartak nije bio na isteku pola sata, jer nije postojala namera. Jeste igrač Spartaka pao, ali je Sadik bio jači u duelu", kazao je Radojičić i potvrdio i to da je bio čist penal za "crno-bele" u drugom poluvremenu, kao i da nije bilo ofsajda kod trećeg gola Partizana.
 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gogi-11
Tuesday, 29.10.2019
22:41

Bitno je da se ne analizira faul stojkovica i zuti za milosevica....

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 29.10.2019
21:53

Kakva je ovo amortizacija, 3. gol Partizana jr bio ofsajd

avatar
REVØLT
Wednesday, 30.10.2019
01:22
avatar
Sale Mladenovic
Tuesday, 29.10.2019
17:11

KO JE KAZNJEN I KOLIKO ZA MEC , ZVEZDA -INDJIJA ,ZVEZDA -RAD *nepostojeci penal* ZVEZDA -NAPREDAK .To nam recite ,a ne izjave ovih koji sad prikrivaju sve propuste.

avatar
REVØLT
Wednesday, 30.10.2019
01:23

I ne samo.to, zasto njihova utakmica protiv Vozdovca jos uvek nije registrovana 3:0 za Vozdovac?

avatar
Provokator
Tuesday, 29.10.2019
13:32

Izgleda da je celo prvenstvo regularno, a mi slepi i to ne vidimo.

avatar
REVØLT
Tuesday, 29.10.2019
12:37

*Nema odigrava glavom, ne Skot

avatar
REVØLT
Tuesday, 29.10.2019
12:15

Ne znam jeste li ovo namerno izostavili da bi bile dve vesti, a nisam zadovoljan jer tu nema analize prvog igranja rukom: ''Nemanja Miletić je u skoku i udara glavom, a Skot Mektomini igra (odigrava) rukom. Ovo jeste penal. Ruka čini telo neprirodno većim, nema više onog termina neprirodan položaj ruke. I to je čist penal“.

avatar
Pipo Inzagi
Tuesday, 29.10.2019
11:46

Ima li neki gol partizana o kojem se nije radila analiza

avatar
REVØLT
Tuesday, 29.10.2019
20:55

Ima li neka vasa utakmica da nije obelezena i ispracena bar jednom kontroverzom? To nije cak ni ona protiv Vozdovca jer je u njoj za vas nastupio igrac koji na to svakako nije imao pravo. Jos te cekam da zablistas!

avatar
REVØLT
Tuesday, 29.10.2019
11:40

Ipak je mozda i cisto izbio loptu Strahinja, definitivno je situacija koja umnogome podseca na onu iz Krusevca, njegov manir je da uz loptu cesto malo i igraca zakaci, a treba pogledati i da li je pre toga bio faul nad Sadikom na sredini terena jer meni deluje da je bio zakacen po nozi i da je zbog toga pao, a onda nije bas ni bitno ono sto se desilo u nastavku te akcije.

avatar
REVØLT
Tuesday, 29.10.2019
11:29

U prvom minutu je mozda bio penal za Spartak (video sam to odmah u direktnom prenosu, ali, nisu posle dali usporeni snimak), mislim da i ne bi.toliko pogresio da ga je svirao, a nisam shvatio da se zvezdasi zale na ofsajd kod prvog gola (drugi i treci su cisti), meni i deluje da je bio ofsajd kad se gleda iz onog (naj)daljeg ugla, ali, neki kazu da se tu ipak gleda to sto se lopta odbila do naseg igraca sto je po meni jako glupo pravilo jer ona moze tako lepo da se odbije i do nekoga ko stoji na samoj gol-liniji, jedino sto treba da bude bitno je trenutak upucivanja lopte i nista drugo. Mislim i da je bio penal za nas, mali Laza je hteo malo da glumi Pelea i da ga obidje bez diranja lopte:-D