Dva nova slučaja koronavirusa u srpskom fudbalu

Autor: Ivan Cvetković
utorak 12.05.2020.
12:58
Izvor: Sportske.net, Hotsport

Kako će se takmičenje nastaviti?

facebook.com/Fudbalski.Klub.Zlatibor
facebook.com/Fudbalski.Klub.Zlatibor

Povezane vesti

Srpski fudbal će se suočiti sa veliki izazovom kada je u pitanju pandemija koronavirusa.

U Novom Pazaru je nedavno bio pozitivan jedan fudbaler, ali novi testovi su utvrdili da su još dvojica pozitivna nakon što su imali simptome.

"Istina je, posle jednog pozitivnog, koji je istog trenutka izolovan u COVID bolnicu u Novom Pazaru, na osnovu testova kod igrača koji su bili u minimalnom kontaktu sa njim pozitivna su još dva igrača. Klub je još ranije reagovao, igrači su razmešteni po sobama, bez kontakta jedni sa drugima, čekamo rezultate drugog testiranja", rekao je generalni sekretar Novog Pazara Fikret Međedović u izjavi za Hotsport.

"Pokušaćemo da planove i program rada sprovedemo u delo onoliko koliko smo u mogućnosti. Trenira jedna grupa od 12 igrača koji nisu imali kontakte sa zaraženima. To su uglavnom igrači iz Novog Pazara. Fudbaleri su ponovo podvrgnuti testiranju, daj Bože da više ne bude pozitivnih. Program moramo da sprovodimo, jer će se prvenstvo po svemu sudeći nastaviti. Ja ne znam, ukoliko su tri naša igrača  u bolnici i na ponovnim testovima, oni neće trenirati najmanje 14 dana, klub već ima dva igrača koji ne mogu da pređu granicu, tako da ostajemo bez sedam ili osam igrača", istakao je Međedović.

Iz FSS su nedavno poručili da će u slučaju da jedan fudbaler bude pozitivan na koronavirus u Superligi, stati čitavo takmičenje.

Kazino

Kakva sudbina čeka Prvu ligu Srbije?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke