Dva napadača - pravo rešenje za Partizan?

Autor: Darko Mitrović
subota 16.02.2019.
23:38
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Danas je to odlično funkcionisalo.

BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

Povezane vesti

Ekipa Partizana odlično je započela drugi deo sezone, crno-beli su trijumfovali na gostovanju u Bačkoj Palanci sa 3:0, a ono što raduje navijače kluba iz Humske jeste efikasnost napadačkog tandema Nikolić-Rikardo, koji su od prvog minuta bili zajedno na terenu.

Posle meča, Nemanja Nikolić je u izjavi za klupski sajt posebno istakao činjenicu da je Partizan danas igrao u formaciji sa dvojicom napadača.

''Da, videli ste, izašli smo od samo starta sa dva napadača, što se pokazalo kao odlično rešenje za nas.

Posebno mi je drago što smo obojica postigli golove. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu i obradovati crno-belu porodicu svakog narednog kola. Izuzetno važno za samopouzdanje pred nastavak sezone'', poručio je Nikolić.

Upravo on je ''načeo'' ekipu Bačke, pogotkom u ranoj fazi meča.

''Ova pobeda je veoma važna i za ekipu i za mene. U ovakvim utakmicama je važno da se gol postigne što je brže moguće, jer se uglavnom susrećemo sa protivnicima koji se preterano zatvore i onda nemate previše prostora za igru.

Danas to i nije bio slučaj, pa samim tim moram da pohvalim protivnika, jer su fudbaleri Bačke izašli na megdan Partizanu sa namerom da igraju fudbal i da se nadmeću. To je za svaku pohvalu'', naglašava Nikolić i dodaje da je trijumf mogao da bude i ubedljiviji.

Nikolić takođe ističe i da je Partizan u takvoj situaciji da više nema pravo na kikseve, da se mora pobeđivati u seriji, a dodatni razlog za optimizam je i povratak u tim Zorana ''Bambija'' Tošića koji se oporavio od povrede i koji bi mogao da bude veliko pojačanje za crno-bele tokom proleća, umesto Marka Jankovića koji je otišao u SPAL.

''Otišao je jako bitan igrač koji je bio u neku ruku i kreator naše igre. Nadam se da će u Spalu, gde je sada, pokazati svoj kvalitet, jer mislim da je on igrač za top 5 klubova u Italiji.

Bambi nam se vratio i tek će pokazati koliko je važan za našu ekipu. Imao je nažalost peh na početku sezone i njegovo odsustvo je bilo osetno. Danas je u većem delu susreta igrao iza Rikarda i mene. Prvi put smo tako nastupili i čini mi se da je jako dobro izgledalo'', zaključio je Nikolić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Magija to smo mi
Monday, 18.02.2019
09:45

Za razliku od košarke gdje je evidentan napredak, fudbal nam tone sve dublje i dublje. Iako smo ubedljivo dobili "neugodnog" rivala ova igra, iskreno, ne uliva nikakav optimizam za nastavak sezone.

avatar
SvetskiSampion
Sunday, 17.02.2019
12:49

Pravo resenje su sudije .

avatar
Momcilo Stojanovic
Sunday, 17.02.2019
12:31

Kada se protivnik zatvori,da bi ga načeo moraš da imaš kvalitet,toga je danas u Partizanu jako malo i zato se teško probija bunker, jer jednostavno Kosović,Zdjelar i Tošić imaju loš pregled igre,a izuzev Tošića i slabu tehniku.Zakariću sve pohvale ,igra u oba pravca i ostaviti ga po levoj strani,jer nam je tu bek slabiji,a ovo ostalo ništa posebno.Standardni štoper Miletić.Valiente,Marković i juče me borbenošću iznenadio Nikolić(kada tako igra sve mu je oprošteno),njemu i Rikardu je potreban kvalitetniji vezni red,ali šta je tu je.Ne znam čime je posebno zadovoljan Mirković ?

avatar
Vlada Mutavi
Sunday, 17.02.2019
09:44

Bez obzira na formaciju, pobedu i čak tri data gola, Partizan je ponovo odigrao veoma sporo. Bez sprinteva, bez brze tranzicije, bez brzog osvajanja prostora, brze razmene lopte, bez brzog kretanja bez lopte i sustinski gledano isuvise mlako i sporo. Uporedivsi zvezdin nacin igre sa Partizanovim, Zvezda je bas u tim segmentima postigla nivo koji je na korak od onog koji se igra u jakim evropskim ligama. Iskreno se plasim da ce u predstojecem derbiju, Zvezda bas zbog svega pomenutog bez velike muke savladati Partizan.
Ovakav način igre u zapadnoj evropi, parizanu ne bi mogao da donese dobrih rezultata cak ni u drugoligaskim takmicenjima.
Fudbal je tako jednostavna igra i svaki imalo bolji poznavaoc uocio bi sve ove nabrojane nedostatke u partizanovoj igri i zato ne razumem ni Batu, kao ni čitav takozvani stručni štab. Zar je moguce da samo oni ne vide sve te nedostatke? Verovatno su isuvise blizu desavanjima na terenu, a umetnicko delo se vidi u pravom svetlu tek onda kada se pogleda sa odredjene daljine.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 17.02.2019
01:07

Za Top 5;-D Zakaric bi mogao da bude ono sto je nekad bio Djordje Lazic u 4-1-3-2 kod Jokana, ali, niti je Zdjelar Zuka, niti su Kosovic (a ni Daca) dr Mo, niti su Nikolic (a ni Ivanovic) Jovetic. Naravno, nije ni Bambi vise onaj stari niti je Gomes Dijara. Golman i stoperski par su sad bolji, bekovi tad. Stoperi su mozda i egal. Nisam ni ja bas Jokan, ali, Detos mi jeste blizu:-D

avatar
petar000
Sunday, 17.02.2019
01:57

hahah, sve u svemu, ovaj tim je osim na stoperima i golmanu jedno pet puta slabiji od tog Jokanovog. Narocito kada se uzmu u obzir Moreira i Jovetic. Jos je meni ova igra Partizana onako, stihijski nekako. Slabo lopta ide, losi u pasu, u otvaranju, nekako mi ne lici. Nismo slabi, ali nekako mi ne upada u oko to sto igramo.

avatar
petar000
Sunday, 17.02.2019
21:44

Hhaha, minimum. Iskreno, mi kako izgledamo na terenu sto, sto se tice ofanzive, dobro je i da pobedjujemo nekog.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 17.02.2019
13:08

Po igri smo jedno 50 puta gori:-D