Dva derbija u prvom kolu plej-ofa, ovo su parovi, ali DRUGO KOLO bi moglo da privuče još veću pažnju!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 04.04.2019.
10:48
Izvor: Sportske.net

Kolo pre kraja preliminarne faze takmičenja i dalje je dosta stvari nepoznato, ali nešto se već zna kada je u pitanju raspored mečeva u plej-ofu.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Juče je odigrano 29. kolo Superlige, pretposlednje u preliminarnoj fazi takmičenja, a ono što je u ovom trenutku poznato kada je u pitanju predstojeći plej-of, to je da Crvena zvezda u završnu fazu ulazi kao prvoplasirana, Radnički iz Niša je sigurno drugi, a Mladost iz Lučana je obezbedila peto mesto.

Od šestog do osmog mesta vlada najveća neizvesnost, a Partizan je pobedom nad Čukaričkim preuzeo treće mesto od ''Brđana'', pa će se u poslednjem kolu preliminarne faze odlučivati koja će od ove dve ekie biti treća, a koja četvrta.

Šta sve ovo znači po pitanju raspreda utakmica u plej-ofu.

Prvo kolo će biti odigrano po sledećoj šemi:

1-2, 3-4, 5-6, 7-8

(Crvena zvezda - Radnički,
Partizan/Čukarički - Čukarički/Partizan,
Mladost - 6,
7-8)

Dakle, već sada znamo da će u prvom kolu plej-ofa opet igrati Partizan i Čukarički, pitanje je samo da li u Humskoj ili na Banovom brdu.

A ono što je potpuno sigurno, Crvena zvezda će u istom kolu na ''Marakani'' dočekati niški Radnički i ishod tog meča bi mogao da unese veliku neizvesnost u borbi za titulu do kraja sezone (u slučaju pobede Nišlija), imajući u vidu da će prethodno biti podeljeni bodovi.

Kako sada stoje stvari, ako Zvezda u sledećem, 30. kolu, savlada Proleter na svom terenu, a Radnički na ''Čairu'' bude bolji od Bačke, što je očekiano, onda će Zvezda u plej-of ući sa 42 boda, a Radnički sa 38.

Dakle, ako bi onda u prvom kolu plej-ofa Nišlije slavile na ''Marakani'', prišle bi Zvezdi na samo bod zaostatka.

Tu onda dolazimo do drugog kola, a šema je sledeća:

4-1, 2-3, 6-7, 8-5.

Kao što vidite, ukoliko Partizan zadrži treće mesto, a Čukarički ostane četvrti, u drugom kolu plej-ofa Zvezda će gostovati na Banovom brdu, a Radnički će dočekati Partizan na ''Čairu''.

U suprotnom, ako Partizan kiksne u sledećem kolu protiv Vojvodine, a Čukarički to iskoristi, onda ćemo u drugom kolu gledati 160. večiti derbi, i to u Humskoj, a Radnički će dočekati ekipu Čukaričkog u Nišu.

Šta se dešava u trećem kolu?

1-3, 5-7, 2-4, 6-8

Ako 160. večitog derbija ne bude u drugom kolu u Humskoj, igraće se u trećem kolu, ali na ''Marakani'', a Nišlije će opet biti domaćini, ovoga puta četvrtoplasiraoj ekipi, Čukaričkom u ovom slučaju.

Sve u svemu, prva tri kola plej-ofa biće veoma zanimljiva, ako Zvezda bude uspešna u sva tri kola, već tada će osigurati titulu, a ukoliko joj se dogode neki porazi, onda bi Nišlije mogle čak i da preuzmu prvo mesto i uvedu šampionat u dramatčnu završnicu u pgledu borbe za titulu.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
⭐♦ povratka kralja
Thursday, 04.04.2019
12:43

Zar nije bilo pravilo da se uvek veca cifra zaokruzi kad se dele bodovi ? Ili sam pomesao ja ?

avatar
srb
Thursday, 04.04.2019
14:18

Veca cifra se i zaokruzuje u slucaju neparnog broja bodova. Ako i Zvezda i Radnicki ostvare pobede u narednom kolu, sto je realno, Zvezda ce imati 84 boda a Radnicki ce doci na 75 sto automatski znaci da ide na vecu cifru 76.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 04.04.2019
14:21

75 podeljeno sa 2 je 37.5, a to se zaokruzuje na 38. Zbog cega to pitas?

avatar
El Matador PFC-FCB
Thursday, 04.04.2019
11:54

Namerno kiksamo protiv Voše kako bi oni ušli u plej-of a mi da budemo domaćini u derbiju. Kec ko kuća na Vošu, kvota lepa, zarada laka!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 04.04.2019
14:21

Dovoljno je i nereseno, ali, ko kaze da ce Cukaricki sigurno pobediti Mladost, mogu zvezdasi da ih premiraju da ne zapinju previse:-D

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Thursday, 04.04.2019
16:08

A Cuka treba da bije Mladost, A mi posle u derbiju da bijemo zvezdanu, I Tralatovic ima sanse za titulu