"Duplo golo" u Budimpešti!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 02.07.2015.
22:23
Izvor: Sportske.net

Vojvodina je danas odigrala jednu veoma borbenu utakmicu protiv MTK u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, odluka pada u Novom Sadu.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Tim iz Novog Sada odigrao je sasvim solidnu utakmicu u Budimpešti protiv MTK, na kraju će odluka pasti u "srpskoj Atini" pošto je u prvom meču bilo 0:0.

Vojvodina je doputovala u Budimpeštu bez Nina Pekarića koji je povređen, pa je mesto u odbrani našeg tima zauzeo Dominik Dinga, momak rođen 1998. godine.

Igralo se veoma čvrsto, na sredini terena, a ekipe nisu stizale do dobrih prilika u prvom delu igre. Paločević, Ivanić i Mrdaković su bili agilni u napadu, ali je odbrana domaćina uspevala da se izbori sa njima.

Dinga je napravio jednu kardinalnu grešku u 28. minutu. Izgubio je loptu na tridesetak metara od gola, Torhele je kernuo ka Žakuli, ali ga je Vošin mladić zaustavio nepropisno. Tražili su domaći crveni karton, ali je Dinga prošao samo sa žutim, na svu sreću.

Imao je Dinga dosta problema sa napadačima MTK, videlo se da mu je potrebno iskustvo u ovakvim utakmicama, ali po sreću za Vojvodinu nije bilo promene rezultata.

Do kraja poluvremena, Ivanić je povukao dobru kontru, ali su domaći uspeli da se odbrane.

Sve do poslednjih 15 minuta utakmice nije bilo uzbuđenja, a onda Vojvodina "ubacuje u petu brzinu".

Kako se meč približavao kraju tako je domaćin izgledao sve umornije, videlo se da su zadovoljniji nerešenim rezultatom, Vojvodina je imala poptunu inicijativu. Stanisavljević je prvo oprobao svoj šut iz polukontre sa nekih 20 metara, zatim je i Ivanić dobro šutirao sa leve strane, ali je bio neprecizan.

Najbolja prilika viđena je u 78. minutu, Mrdaković je šutirao ka golu sa samo pet metara, ali je Dragan Vukmir uspeo da spreči čist gol i da spasi MTK propasta u ovom meču.

Imala je Vojvodina još jednu priliku do samog kraja, ali nije uspela da promeni rezultat, tako da će prolazak u drugu rundu tražiti u Novom Sadu pred svojim navijačima gde će biti favorit nakon svega što smo videli večeras.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
joe n.sad
Friday, 03.07.2015
12:01

nije lose za pocetak,Vosa ima realne sanse za prolaz.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 03.07.2015
08:17

Sudija je bio slab na Dingu, inace bi morao da mu pokaze crveni karton za ono:-D Velika steta sto Vosa nije dala barem jedan gol u gostima, ali nije bilo centarsuteva na Mrdakovica, sve po zemlji, a morali bi da kupe nekog levog beka boljeg od Nastica, tanak je on.

avatar
ujka Vanja
Friday, 03.07.2015
00:48

Bravo za Vosu mladici su odigrali za svaku pohvalu.

avatar
Abibas
Thursday, 02.07.2015
23:23

vosa odigrala skroz konkretno utakmicu i na kraju samo je malo srece falilo da bi se pobedilo, ali opet dobar rezultat pred revans... posto sam proslu sezonu bukvalno preskocio, danas sam prvi put gledao ivanica i decko me je odusevio, odmah se vidi da zna da igra...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 03.07.2015
09:11

Rezultat je loš (ako primimo gol smo u velikim problemima, ako oni prime gol još uvek trebaju da postignu 1 i kod njih se ništa u konceptu igre neće menjati), ali sam zadovoljan igrom Vojvodine i mislim da možemo proći.

avatar
ACACHELSEA
Thursday, 02.07.2015
23:07

Svaka cast na borbenosti a ne kao Zvezdine propalice.

avatar
Srbija_
Thursday, 02.07.2015
22:52

Vojvodina se malo uplasila pobede. Zadnjih 15 min, su ih imali,dobar presing ,fine sanse. Steta sto nisu dali go. Velika hrabrost trenera Zagorca da stavlja Dingu 1998 god,jeli punoletan uopste ? U stvari koliko nisu imali srece na kraju utakmice,toliko su je i imali posle onog starta Dinga. Zvezda je za tako nesto dobila crveni. Lepa prilika da se u Novom Sadu prodje prosecni MTK. Sledeci duel sa pobednikom Buducnost- Spartaks (1 3) Mislim da je tu favorit Vosa ako prodje .

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 03.07.2015
08:18

Kako moze biti punoletan ako je '98 godiste? :-D Dinga je vise zasluzio da dobije crveni nego Pavicevic, ali i jedan i drugi su trebali po pravilima:-D

avatar
Volem Vosu
Thursday, 02.07.2015
22:46

Borbena utakmica,ali veoma nepovezana igra. Dinga je odigrao lose,valjda pod uticajem treme,ipak je izuzetno mlad igrac. Igra se popravila kad je Ivanic presao u sredinu,a usao Stamenic na krilo i mislim da on mora imati prednost u odnosu na Stanisavljevica. Mrdakovic dosta borben,kao i Nastic. Mislim da je Zaga trebao ubaciti dva sveza igraca 10-tak minuta pred kraj jer se videlo da su Madjari pali i da ih imamo,ali dobro,sta sad. Nadam se pobedi u Novom Sadu i prolasku dalje.

avatar
Goran Zdravkovic
Thursday, 02.07.2015
22:45

bravo Voso, kazem vam ja bez Pekarica ste mnogo jaki.. jos kad se oporavi Pankov i ako ostane Babic, nece ni da primate golove... svaka cast Dingi, neka se Pavicevic ugleda na ovog klinca moze sin da mu bude Dinga ali na terenu je Dinga tata za njega...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 03.07.2015
09:12

Ako Pekarić, Babić i Gaćinović igraju u revanšu, imamo realne šanse za prolaz,