Država najavila izgradnju šest stadiona u rekordnom roku!

Autor: Beta Beta
subota 27.04.2019.
13:06
Izvor: Beta

Poznati su i gradovi, videćemo hoće li se ostvariti ambiciozan plan.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Direktor vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević izjavio je da će do 2021. godine, u Srbiji biti izgrađeno šest novih fudbalskih stadiona dok će tri biti potpuno rekonstruisana.

On je za praznično izdanje Večernjih novosti najavio da će novi stadioni biti izgrađeni u Subotici, Loznici, Zaječaru, Kraljevu, Leskovcu i Vranju dok će objekti u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu biti rekonstruisani.

"Tih šest stadiona koji će kompletno izgrađeni imaće po 8 hiljada mesta, a tri stadiona planirana za rekonstrukciju do 20 hiljada", kazao je Blagojević. 

Po njegovim rečima, procena je da će cena izgradnje šest novih stadiona iznositi oko 1.500 evra po jednom mestu. 

"U većini evropskih zemalja uobičajena cena pri izgradnji stadiona iznosi oko 3 hiljada evra po jednom mestu dok neki od najmodernijih stadiona u svetu koštaju i do 10 hiljada evra po mestu"
, kazao je Blagojević.

On je dodao da je u planu i rekonstrukcija stadiona Crvene zvezde i Partizana u Beogradu, ali da ona nije u nadležnosti Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Sunday, 28.04.2019
11:17

Хоће кандидатуру за СП са стадионима од 8000 места???

avatar
magister
Saturday, 27.04.2019
15:48

Draga državo, uloži pre toga mnogo manje novca u regularnost takmičenja, izgradnju i održavanje malih sportskih terena i objekata - na izvoru, u sistem odstranjivanja huligana sa sportskih borilišta, a pre svega, u uklanjanje koruptivnih faktora, političara i lažnih sportskih radnika iz sporta. Državo, pokaži volju da popraviš stvari. Izgradnja šest stadiona biće ulupavanje para - niušta. Veliki stadioni - zvrje prazni, ne zato što su nekomforni, već zato što na njima, i na tribinama i u kancelarijama, caruju - kriminalci. Deca, kao i sva druga, ne samo talentovana za sport, beže, ne u bogatija, već u pravednija i normalnija društva, u kojima imaju šansu za normalan privatni život. Tih šest stadiona jeste ideja kako da neko ostavi utisak uspešnosti i moći. Mogao bi i da se napravi najmoderniji autodrom na svetu, za potrebe domaćih takimičenja u srpskoj formuli 1. E sad, što nemamo formulu, pa to je isto kao i za ove stadione, na kojima ionako nema publike.

avatar
deki trbic
Saturday, 27.04.2019
15:37

Konačno neke pametane stvari da rade i da se ne vrti sve oko Beograda xD

avatar
Doktor Trax
Saturday, 27.04.2019
15:09

Napokon Loznica, zasluzujemo taj stadion

avatar
BloodY RippeR
Saturday, 27.04.2019
15:02

Ma da kako da ne. 12 mil po stadionu. Opet neko pranje love :)

avatar
Čeki
Saturday, 27.04.2019
13:21

Znaci , za tako kratko vreme ima da se jave kojekakvi problemi zbog nepaznje, kontrole i ispitivanja koji nece biti detaljni, a ako kojim slucajem ne bude problema tokom gradnje, javice se u rekordnom roku posle gradnje zbog lose obavljenog posla.