Drulović za Partizanov krah krivi "nesrećne okolnosti"!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 12.12.2015.
13:44
Izvor: Sportske.net, Beta

Šef stručnog štaba fudbalskog kluba Partizan Ljubinko Drulović kao da još uvek nije shvatio težinu poraza koji su crno-beli pretrpeli u četvrtak o čemu svedoči sve ono što je izrekao na današnjoj konferenciji za medije.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Ljubinko Drulović rekao je danas da poraz od Augsburga u Ligi Evrope ne smatra debaklom i istakao da njegova ekipa nije imala sreće na toj utakmici.

"Taj poraz ne smatram debaklom. Partizan mora da bude ponosan na ono što su njegovi igrači uradili u Evropi. Učinili smo sve, igrači su dali svoj maksimum da naprave pravi rezultat, ali splet nesrećnih okolnosti nas je doveo do toga da smo utakmicu izgubili" počeo je Drulović svoje izlaganje.

Fudbaleri Partizana eliminisani su u četvrtak iz Lige Evrope, pošto su u Beogradu izgubili od Augsburga 1:3.

"Imali smo četiri-pet pravih šansi koje nismo iskoristili, to se u Evropi ne prašta. Da smo dali jedan ili dva gola iz tih šansi danas bismo pričali drugačije", rekao je Drulović novinarima u Sportskom centru Teleoptik.

Crno-beli su pred utakmicu poslednjeg kola bili u veoma dobroj situaciji za prolaz u šesnaestinu finala i pored boda i pobede, odgovarao im je čak i poraz od 0:2 ili 1:2.

Partizan je do 88. minuta gubio sa 1:2 i imao aktivan rezultat, ali je tada Raul Bobadilja postigao gol i odveo svoj tim u drugu fazu Lige Evrope.

Celokupni Upravni odbor fudbalskog kluba Partizan je posle tog poraza podneo ostavku.

"Za mene to nije debakl, jeste poraz. Nismo imali sportske sreće. Odigrali smo taktički fenomenalno prvo poluvreme, nisu stvorili nijednu šansu za 45 minuta. Prvi njihov gol je mnogo toga definisao na psihološkom planu što se tiče drugog poluvremena", rekao je Drulović.

Na pitanje novinara da li bi sada išta promenio u postavci igre za tu utakmicu, Drulović je naveo da ništa ne bi menjao.

"Na najbolji način smo pripremili utakmicu. Slično smo igrali u Holandiji, tada su pričali da smo fenomenalni", kazao je trener Partizana.

Strateg crno-belih na utakmici protiv Augsburga nije izvršio treću izmenu i nije uveo u igru kapitena Sašu Ilića. Novinare je zanimalo zbog čega je tako odlučio.

"Imao sam ideju da Saleta uvedem, ali kad smo ostali bez Andrije Živkovića mislio sam da je bolje rešenje bilo da Stefan Babović ostane. Malo pre gola sam mislio da napravim izmenu, primili smo gol i nije bilo potrebe za tim", kazao je Drulović.

Ljubinko Drulović se nije složio sa konstatacijom novinara da je ekipa bila nervozna.

"Nisam primetio da je ekipa bila nervozna. Start Nikole Ninkovića je normalan start u fudbalu. Nikola je hteo da uzme loptu, napravio je faul, dobio žuti karton zbog toga. Po meni je to normalan start", rekao je Drulović.

Drulović je naveo i da niko iz Uprave kluba njegov ostanak na klupi nije uslovio prolaskom u nokaut fazu Lige Evrope.

On je, takođe, istakao i da se ne obazire na medijske spekulacije da će vrlo brzo napustiti Partizan, odnosno da će ekipu voditi samo na utakmicama protiv Rada i Borca.

"Ja sam fokusiran na svoj deo posla. Sebe smatram vrhunskim profesionalcem, ne obazirem se na te stvari. Želimo da pobedimo obe utakmice do kraja. Imaćemo vremena da pričamo o nekim stvarima. Partizan je bolji nego što je bio, igra bolje nego što je igrao kada sam došao", rekao je Drulović.

Prvu od dve preostale utakmice do kraja jesenjeg dela šampionata Partizan igra sutra protiv Rada na Banjici.

Trener crno-belih je naveo da na sutrašnjem meču neće moći da računa na Abubakara Oumarua i Stefana Babovića zbog povreda kolena, odnosno zadnje lože.

Crno-beli su četvrti na tabeli sa 32 boda, imaju čak 24 boda manje od prvoplasirane Crvene zvezde, dok je Rad na 15. poziciji sa 15 osvojenih bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

28 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
akademski
Saturday, 12.12.2015
19:43

Budući Partizan: privatizacija sa uvođenjem u vlasništvo bivših asova koji su se obogatili zahvaljujući i Partizanu. Plan da se napravi stabilan klub, stabilan tim koji se planski renovira, sa kupovinom - prodajom po 2, 3, 4 igrača po sezoni, sa izbacivanjem po isto toliko spremnih iz naše škole. Sadašnji tim (onaj koji sam naveo, plus, Ž. Živković, M. Stevanović, Babović, Ilić, Stevanović, Božinov, Šaponjić, Lukić, Trujić, Bošnjak i Vlalukin iz kadeta) uz otpuštanje većine ostalih i dovođenje jednog desnog beka, jednog sjajnog stopera, jednog sjajnog graditelja igre i nikog više do kraja ovog prvenstva, Nadam se da će klub preuzeti što pre Bjeković, Golac, S. Milošević, Antić, Ćirić... Nisam siguran u pogledu Drulovića, ali ga svakako ne tretiram kao nekog velikog krivca.

avatar
Gorann
Saturday, 12.12.2015
19:40

Kizin brat blizanac

avatar
akademski
Saturday, 12.12.2015
19:35

Pisao sam pre meča, fanatično, napadački, na gol više. Kljajić, Grbić, Bandalovski, Ćirković, Subić, N. Petrović (da pojača sredinu, agresivnost i desnu stranu, gde bi bila dva krila koja bi sejala paniku kod Nemaca), Jevtović, Brašanac, Ninković, Živković, Oumaru. Sad je kasno. Mi već godinama dopuštamo protivniku da lako dođe do 30m od gola, a onda se tu kao zatvaramo. I stalno gubimo. Ove sezone najmanje. S druge strane, nijedan protivnik ne dozvoljava ništa slično. Naši vezni igrači i na centru i na svojoj polovini bivaju praćeni u stopu i ne mogu da prime loptu. Mi smo bili znatno tehnički jači od Nemaca. Da smo mi njih pritisli, teško bi prenosili loptu, a mi bi smo je češće oduzimali na centru i imali još mnogo više kontri i šansi. Ali, to je prošlost.

avatar
akademski
Saturday, 12.12.2015
19:29

Istina je da smo imali priličan broj više nego zrelih šansi kojima smo lako, posebno onom Brašančevom, mogli da rešimo utakmicu. Saletov iskreni osvrt je užasan (nek mi oprosti) i glup. Kao, trebalo je da Brašanac padne. Pa to i jeste razmišljanje gubitnika, kalkulanata i onih koji ne igraju, nego stalno nešto muljaju, misle da su pametni, a u krajnjem ishodu nikad ništa ne postignu, Brašanac je morao da da gol, Jednostavno. BIo je sam ispred golmana, svaka čast što je ostao na nogama. Da je to bilo na suprotnoj strani, sudija bi zbog povlačenja, pošto je izbačen iz ravnoteže pre šuta, dosudio slobodan udarac i bez njegovog pada, upravo poštujući njegov pošten odnos prema igri, a igraču Augsburga bi dao žuti. Ali, mi za sada imamo loš status, protiv nas se ne sudi tako, ne sudi se ispravno, nisu jednaki aršini. Možda je mogao da gurne levo Ninkoviću, ali, 90% igrača bi šutiralo. I dalo gol. Jeste i Ninković mogao da doda, ali je željan dokazivanja, velika utakmica i verovatno slaba psihološka i pedagoška priprema. To je očigledno. Meni je njegov najveći propust kad je odbijenu loptu, umesto da primi i gađa gol, neometan, iz prve, u panici, šutnuo 5 metara preko gola.

avatar
akademski
Saturday, 12.12.2015
19:22

To obrušavanje na trenera je baš simptomatično i ne želim da mu se pridružim. Između ostalog, imam utisak da nije imao potpunu slobodu ni u sastavljanju tima ni u određivanju taktike. Fudbalski gledano, taktika je bila OK i tačno je da je sa sličnom taktikom dobio Holanđane. Doduše na strani. S druge strane ovde nas je i 0 2 vodilo dalje. Sve to možda ide u prilog odabranoj taktici. Ali, imajući u vidu činjenicu da smo mi psihološki, ljudi koji se teško iz defanzive, koja je postala panična, vraćamo u neku drugu taktiku, imajući u vidu činjenicu da nam je odbrana znatno slabiji deo tima, imajući u vidu činjenicu da nam je procenat iskorišćenih šansi mali, kao i činjenicu da igramo protiv Nemaca, protiv kojih smo navikli da upravo na sličan način gubimo, a pogotovo kad čuvamo stečeno, taktika je bila preterano rizična.

avatar
mile stojkovic
Saturday, 12.12.2015
19:05

Katastrofa!!!!!!! Osim igrackog kadra,koji je ocajan..direktan krivac je Drulovic! nema autoritet,maze im oci-fudbalerima ,kao bili su dobri,zadovoljan je..umesto da lupi sakom o sto.. Mislim da bi i trener pocetnik sastavio bolju taktiku..npr: Ako se zna da AUGSBURG mora da napada,logicno je da moras imati u igri fudbalere koji ce moci da gurnu pravu loptu napadacima,Bozinov je morao da igra,kakav god da je,za domace prvenstvo nam ne treba,Sasa Ilic je covek koji zna da smiri igru,da posalje pravi pas..Zivkovicu treba hitno poseta kod psihologa,koji ce ga nauciti PONASANJU,i SMIRENOSTI,jer svaku utakmicu u domacem prvenstvu,prigovara sudijama,s tim sto to kod nasih prolazi,u jacim ligama nece videti fudbalski teren vise od 15 min po mecu. U Srbiji nije toliko tesko odskociti kao dobar fudbaler,jer nema toliko dobrih igraca,ali je sramotno njegovo ponasanje,izlazis iz igre i sutiras tamo neke reklame..Poleteo je previse,kao da je zaista MESSI..a ne sto jos uvek nije nista napravio u karijeri! Kukavicka taktika,igramo bunker kod kuce,umesto da napadnemop,i zavrsimo posao,narocito posle prvog gola u 11 min! Pitanje za MILION evra: STA RADE BABOVIC I NINKOVIC I DALJE U PARTIZANU?!

avatar
Pipo Inzagi
Saturday, 12.12.2015
18:24

Svuda u svetu je start pri kojem se protivniku slomi noga katastrofa i svi osuđuju takav start,samo je za ljude iz partizana to normalan start.Bravo sportski pedadozi,trener i kapiten najiskusniji u timu,jedan poziva na foliranje a drugi na lomljenje nogu proivnika,svka čast.Mada kada se zna koga predstavljate i nije neko iznenađenje,to mu dođe nekako normalno.

avatar
Boris Stevanovic
Saturday, 12.12.2015
18:20

Kada bude neko shvatio da je trener najvaznije stvar u fudbalu i da od njega sve zavisi , onda ce tek da krene na bolje. Kada je trener pravi , onda ce biti i rezultata i atmosfere i pun stadion i uprava dobra . Drulovicu imao sio sansu nisi nista uradio . Dovidjenja

avatar
marecareee
Saturday, 12.12.2015
17:55

Kup je naaaaaš!

avatar
PLAYBOY
Saturday, 12.12.2015
17:45

Sta bih dao da se Stanoje vrati za trenera, Tomic za sportskog direktora a Mijatovic za predsednika!

avatar
Stefan Lazović
Saturday, 12.12.2015
17:19

13.12. Rad - Partizan

avatar
pavke86.pfc
Saturday, 12.12.2015
17:02

I svi pobegli, propadamo zbog lopova.. Da je srece da se privatizujemo

avatar
116 GODINA VELICINE
Saturday, 12.12.2015
17:02

Zasto ti Lekovic nije bio ni na klupi, zasto nisi napravio trecu izmenu bar kad su oni poveli 3:1, zasto nisu usli ni Sasa Ilic, ni Stevanovic, ni Bozinov, ni Saponjic?!

avatar
116 GODINA VELICINE
Saturday, 12.12.2015
17:01

Ti si za sedam prvenstvenih kola izgubio deset bodova- CAO, ZDRAVO!

avatar
marecareee
Saturday, 12.12.2015
17:54

Sletanje na zemlju, pozZ

avatar
116 GODINA VELICINE
Saturday, 12.12.2015
20:05

Epic fail komentar...

avatar
Dropkick Murphys
Saturday, 12.12.2015
18:29

Koga bi ti za trenera?

avatar
Marko
Saturday, 12.12.2015
16:00

Zanimljiv podatak da je u poslednja 4 godine za obestecenja pri dovodjenju igraca Partizan potrosio 820 hiljada eura. Za taj isti period od prodatih igraca prihodovao je 26,1 milion eura. U te iste 4 godine Crvena Zvezda je za obestecenja pri dovodjenju igraca potrosila 3,5 miliona eura ( znaci 4 puta vise nego Partizan), a od prodaje igraca je zaradila 13,6 miliona eura sto je duplo manje nego sto je Partizan zaradio. E sad pitanje za ovu nasu upravu, kako neko moze da zaradjuje duplo manje a da trosi 4 puta vise?

avatar
ManchesterUnited
Saturday, 12.12.2015
18:17

Pa Zvezda nije trosila Partizanove pare. Zaradili 13 dali 3.Partizan je mogao da potrosi 15 i vise a sad dal je to neko prisvojio za sebe mi ne znamo :)

avatar
Alex DeLarge
Saturday, 12.12.2015
18:52

Jos zanimljivije je kad neko misli da su transferi transparentni, i da je Partizan recimo stvarno zaradio onoliko koliko je iznosio transfer. (isto se odnosi i na Zvezdu) Gotovo svi ti igraci su prodati mnogo pre nego sto su i zvanicno otisli, jer klubovima treba novac pa prodaju fudbalere fondovima i menadzerima. Zivkovica ste recimo vec prodali, za 3 do 4 puta manju sumu nego sto ce iznositi obestecenje. Isto je Zvezda uradila sa Jovicem... Ima jos jedna stvar, poslednje 4 godine ste imali mnogo placenije fudbalere.

avatar
Saturday, 12.12.2015
15:28

Drulović od mene ima svu podršku ovog sveta jer čovek nije ništa kriv.Gubio je Partizan i ranije pa se nije dizala ovolika frka.Nadam se da niko neće otići iz kluba i da ćemo pokazati koliko smo u stvari dobri u drugom delu sezone.Biće malo laksi ritam s obzirom da ne igramo evropu tako da očekujem da se ozbiljno priblizimo zvezdi.

avatar
pavke86.pfc
Saturday, 12.12.2015
15:11

E moj bato.. Pa da si iskoristio tu izmenu mozda ne bi primili gol! Gde si Stanoje

avatar
Marko
Saturday, 12.12.2015
15:11

Kao prvo nisi trebao da menjas Babovica nego Ninkovica, koji nije ni trebalo da pocinje ovu utakmicu. Nije mi jasno kako trener ne zna da postavi utakmicu kad se zna kako ce protivnik da igra. Ova utakmica je bila stvorena za Ilica koji nije ni trebao da trci nego samo da primi loptu i deli je gore do Oumarua Zivkovica i Grbica ili Bozinova od kojih je jedan trebao da igra umesto Ninkovica. Jer jasno je bilo da nemci moraju da napadnu, i da ce biti mesta za kontre, a za dobru kontru treba jedan sto zna da doda loptu i nego brz da je istrci... Drulovic po meni najveci krivac za debakl...

avatar
Saturday, 12.12.2015
15:08

Kizo, vrati se!!!

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Saturday, 12.12.2015
14:50

Ni Brendan nije gori od njega.