Drulović 'bez odbrane', šta je spremio u napadu?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 25.11.2015.
13:43
Izvor: Sportske.net

Kadrovski problemi sa kojima se susreće trener Partizana Ljubinko Drulović uoči gostovanja AZ Alkmaru uticaće na izbor tima za duel na "AFAS" stadionu, a evo koje su mogućnosti stratega crno-belih.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije u četvrtak uveče igra svoj peti meč grupne faze takmičenja u Ligi Evrope koji bi u dobroj meri mogao da odredi da li će Partizan prezimiti u Evropi.

Pred duel sa AZ Alkmarom trener Partizana Ljubinko Drulović ima ozbiljnih problema u sastavljanju tima koji će sutra uveče istrčati na teren "AFAS" stadiona, a posebno se to odnosi na defanzivnu liniju koja je desetkovana povredama.

U obraćanju novinarima pre polaska za Holandiju Ljubinko Drulović je obelodanio da Brazilac Fabrisio Dornelaš ne putuje za Alkmar, a od ranije su povređeni Gregor Balažic i Miloš Ostojić.

To praktično znači da će poslednju liniju tima u Holandiji činiti ista četvorica koji su stajali ispred Filipa Kljajića u subotu popodne tokom duela sa Novim Pazarom.

Bekovske pozicije pokriće standardni prvotimci Miroslav Vulićević i Aleksandar Subić, dok će štoperski tandem činiti desni bek Ivan Bandalovski i Lazar Ćirković.

Povrede su u ovom slučaju izdiktirale sastav defanzivne linije i tu neće biti nikakvih promena, ali zato u veznom redu i napadu treba očekivati nekolike razlike u odnosu na duel sa Novim Pazarom.

Na put nije krenuo Alen Stevanović koji se oporavlja od povrede, a mesta u avionu rezervisana su za rovite Andriju Živkovića, Abubakara Oumarua i Darka Brašanca.

Za razliku od Abubakara Oumarua i Andrije Živkovića koji su upisali minute u poslednjem prvenstvenom duelu, Darko Brašanac nije bio ni u protokolu za meč sa Novim Pazarom zbog čega ne treba očekivati njegov nastup u Alkmaru.

Dobre partije Saše Ilića i Nikole Ninkovića mogle bi da dovedu do dileme kod stratega crno-belih zbog čega ne isključujemo mogućnost da sutrašnju utakmicu Partizan počne u sledećem sastavu:

Formacija

Prostora za varijacije ima jer Saša Ilić ne spada u igrače koji svih 90 minuta mogu da odigraju u visokom ritmu, a nije isključeno ni to da Andrija Živković meč počne sa klupe ukoliko Drulović proceni da bi krilni napadač kao "džoker" mogao da pruži 100% u poslednjih pola sata utakmice.

Kao što smo već rekli, izvesno je samo da u odbrani nema dileme, a u zavisnosti od opredeljenja trenera Partizana promene mogu da se očekuju u veznom redu dok bi Valeri Božinov takođe trebalo da počne utakmicu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Death to Krcuns!
Wednesday, 25.11.2015
16:09
avatar
Dropkick Murphys
Wednesday, 25.11.2015
20:28

Vama je neki pristojan poraz puna kapa,cuj bod.........

avatar
Death to Krcuns!
Wednesday, 25.11.2015
21:22

e ovako sutra lepo ces biti uz tv i gledati nas jer znas kako je mora se jedino mi i igramo evropu a za to je vas masta

avatar
DEATH TO THE NEDICIS
Wednesday, 25.11.2015
15:32

Z. Zivkovic- Vulicevic, Bandalovski, Cirkovic, Subic- Brasanac, Babovic- A. Zivkovic, Ninkovic, Umaru- Bozinov. Kljajic, Lekovic (stoper i(li) bek), N. Petrovic (bek i(li) zadnji vezni) ili Jevtovic (stoper i(li) zadnji vezni:)), Ilic, Lukic, Grbic, Saponjic.

avatar
Death to Krcuns!
Wednesday, 25.11.2015
21:08

samo da ne igra mj

avatar
116 GODINA VELICINE
Wednesday, 25.11.2015
21:24

Naravno, vidis da nije siguran ni za klupu Hahaha

avatar
DEATH TO THE NEDICIS
Wednesday, 25.11.2015
14:57

Prvo, Andrija nije krilni napadac (to su Trujic i Grbic, to je i Mihajlovic) nego krilni vezista isto kao i Stevanovic. Drugo, ne daj Boze da igramo ovako...