DRAMA - Partizan nema ideju, mogu li produžeci nešto da promene?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 17.09.2020.
20:54
Izvor: Sportske.net

Nema golova u Moldaviji posle 90 minuta, meč Sfintul - Partizan ušao je u produžetke.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Partizan je od samog početka želeo da stavi do znanja domaćinu ko je favorit u ovom meču, preuzeo je kontrolu dešavanja na terenu i vrlo brzo stvorio i prvu priliku posle akcije Sume i Sadika, ali napadač Partizana se spetljao, opkolila su ga četvorica protivničkih igrača i prilika je propala.

Ovaj detalj je možda i najbolja ilustracija onoga što smo gledali na terenu večeras u Kišinjevu, na stadionu Zimbrua. ''Bezbroj'' puta su se ponavljale slične situacije i Sadik je kao po pravilu uvek pravio potez više u završnici i prilike su propadale.

Međutim, ne samo on, nego se i Asano par puta obrukao veoma lošim šutevima iz izglednih prilika, ali problem je što ni ostatak ekipe nije imao pravu ideju kako da probije ''bunker'' moldavskog tima.

U 33. minutu crno-beli su umalo kažnjeni za sve promašaje, akcija domaćih išla je po levoj strani, na kraju centaršut u kazneni prostor, gde lopta pogađa Zdjelara i ide ka golu Partizana, ali golman Stojković je bio na pravom mestu.

Očekivalo se da u drugom poluvremenu Partizan ipak ''slomi'' objektivno slabijeg rivala, ali gledali smo reprizu prvog. Opet Sadik i Suma u glavnim ulogama početkom drugog dela, ovoga puta Sadik odlaže loptu za Sumu, koji međutim sa petnaestak metara šutira pored gola, iskosa sa desne strane.

Pokušao je trener Stanojević da uvođenjem Lazara Markovića umesto mladog Stevanovića učini nešto više, ali ni popularni ''Markec'' nije bitnije promenio sliku na terenu. Imao je jednu solidnu priliku, ali je veoma slabo šutirao i praktično dodao loptu protivničkom golmanu.

Dodatni problem za Partizan je i povreda Sadika u 77. minutu, zamenio ga je Matić, koji nije za sada uspeo da se istakne, već je čak i iznervirao trenera Stanojevića u jednoj situaciji kada je reagovao poput Sadika - potez više, pa promašaj.

Idemo u produžetke...

Sfintul:  Kalansea – Ožog, Novicov, Smirnov, Svinarenko – Sanja, Plamadeala, Slivka, Mošuljak – Mandrisenko, Volkov.

Partizan: Stojković – Miljković, Ostojić, Vitas, Urošević – Zdjelar, Natho – F. Stevanović (Marković 63), Suma, Asano – Sadik (Matić 77)
.
-
Baner 1

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boginja iz Bergama
Thursday, 17.09.2020
21:52

Jedva prodjese...U Srbiji se nista bolji fudbal ne igra od ovog naseg seljackog nabijanja u Bosni osim sto klubovii imaju bolje stadione i vise se novca vrti

avatar
Realni Arthur
Thursday, 17.09.2020
21:11

Pratim Natka zadnjih 30 minuta covek bukvalno hoda,, niti trci, niti dribla niti igra, Boze moj. Ja ne pamtim da je Partizan ikada igrao protiv ovakve slabe ekipe, imam utisak da ova ekipa je u rangu neke zone, ja ne mogu da verujem vise be ulazi ta lopta u gol, koja je ova crna magija Boze moj smiluj se! Ovakvu dekadentan fudbal nisam vidio skoro za moj zivot. Imam pitanje za UEFU kako dozvole ovakvim timom da igraju na ovako ozbiljnom rangu!Evo penal i Natkooooo

avatar
Petar Petar
Thursday, 17.09.2020
21:00

Nema tu drame, ovo je skolski primer neznanja. Kad ovakvoj ekipi ti gol ne mozes ni slucajno da das to drugacije ne moze da se definise. Cak i ako se pogleda pazljivije nije tu ni bilo nekih 100% sansi za Partizan, mozda Sadik jednu i Asano jednu, ovo ostalo je kako sam usao u sansu tako cu isto i da pogresim na neverovatan nacin. Ubedljivo najgori igrac nas danas pored pomenutih sadika (koji je ponovo odigrao jednu od onih svojih degenericnih utakmica ) i stevanovica koji na svakoj drugoj utakmici zaluta u startnu postavu je Suma. Znaci svaki prijem lopte mu je pogresan, svaki put mu se lopta 'umota" oko noge, a kada se sa njom izbori onda po pravilu pogresan potez, ili prebrzo dodavanje, ili uopste i ne da loptu nikom. Sve u svemu... sramota i ni malo nece biti cudno ako veceras "poasemo' ovde, jer ovo je uprav onako kako kiksamo i u nasem prvenstvu. Preslikane utakmice.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 17.09.2020
20:59

Kakav ''komentator'' (Sfintul DZORDZ i SejdubU Suma), takvo i izdanje...