Dragiša Binić: ''Zvezda je najbolja, ali treba taj VAR, hitno nam treba taj uređaj''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 16.09.2019.
15:42
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Nekadašnji član Zvezdine zlatne generacije više nema nikakvu dilemu, treba uvesti VAR u Srbiji.

EPA-EFE/NIGEL RODDIS
EPA-EFE/NIGEL RODDIS

Povezane vesti

Doskora je Partizan bio najglasniji u zahtevima da se što pre uvede VAR tehnologija u Superligi Srbije, često su crno-beli bili usamljeni u toj inicijativi, ali u poslednje vreme slične poruke stižu i sa drugih strana.

Pogotovo posle utakmice između Crvene zvezde i Inđije (2:1), na kojoj su dosuđeni penali za Zvezdu u samom finišu meča podigli veliku prašinu u domaćoj fudbalskoj javnosti.

Jedan od onih koji se sada zalaže za uvođenje VAR-a je i Dragiša Binić, koji je posle pomenute utakmice govorio za ''Informer''.

''Ne valja da se ovakve stvari dešavaju, ali ne znam da li je sudija bio u dobroj poziciji kada se desila sporna situacija. Mogao je da se konsultuje s pomoćnim sudijom, ne znam da li je to učinio.

Mislim da je pomoćni sudija to mogao da vidi i da ukaže na grešku. Treba taj VAR da se uvede kod nas, da konačno sklonimo tu famu oko nameštanja. Hitno nam treba taj uređaj da bismo znali ko je napravio grešku'', objašnjava Binić.

On veruje da Zvezdi ne treba pomoć sudija, da ima najbolji tim u ligi i da će ponovo biti šampion.

''Greška nikome ne donosi dobro. U trenutku kada se tako nešto desi veća je šteta po oštećeni klub. Međutim, tako nešto ne treba ni Zvezdi.

Neću da razmišljam u tom smeru da je arbitar namerno dosudio penal u korist Zvezde, koja ima najbolji tim u prvenstvu i verujem da će ponovo osvojiti titulu'', poručuje Binić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

35 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 16.09.2019
23:45

Veliki funkcioner fss je strucnjak , pa su on i oni strucnjaci iz fss procenili da cz ima najbolji tim i da zna ili veruje da ce cz biti prva, pa nije bitno jesu bili penali ili nisu. Pa nema zakona , ponasaju se kako ne bi smeli , oni su vec dodili titulu cz. Sramota Srbijo.

avatar
Vlada Mutavi
Monday, 16.09.2019
20:46

Ako se ne varam, Dragiša Binić je još uvek član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije zadužen za regularnost takmičenja, To znači da ovakve izjave u kojima favorizuje jedan klub, ne samo da ne bi smeo da daje, već istim pokazuje da neko ko je zadužen za regularnost takmičenja svojim izjavama upravo krši regularnost time što sebe stavlja na stranu jednog kluba.
Svi fudbalski radnici, sudije i sportski novinari sigurno navijaju za jedan od naša dva najveća kluba, ali profesionalizam kojim se vode u obavljanju njihovog posla im ne dozvoljava da pokažu za koga navijaju, i iz njihovih postupaka, ponašanja i izjava niko ne može zaključiti za koga oni navijaju. To se zove profesionalizam, i moralno i časno obavljanje posla za koji su plaćeni, dok Gospodin Binić svojim ponašanjem, delovanjem i izjavama i to ne prvi put krši kodeks profesionalizma, ali i pravilo na kom se i zasniva njegova sportska funkcija.
Ne, neću reći onu poznatu rečenicu "ko o čemu, k... o poštenju, ali takva rečenica se sama nameće, s obzirom da Gosdpodin Binić ničim prozvan čini nešto što se direktno kosi sa kodeksom i pravilima posla koji obavlja.

avatar
REVØLT
Tuesday, 17.09.2019
01:06

Ugleda(o) se na predsednika Saveza...

avatar
REVØLT
Wednesday, 18.09.2019
17:28
avatar
Vlada Mutavi
Tuesday, 17.09.2019
21:53

Pa i predsednik saveza je zvezdin čovek.

avatar
svojnasvome
Monday, 16.09.2019
19:36

Opet ovaj član FSS koji govori prvo loše o Asanu a sad da je cz najbolja ....kljuse prima platu od saveza Srbije a konstantno rze u korist zvezde. ......tako olako, pa šta sad greške, dal je imao ugao, dal je pomoćni ....ma bre niko nije lud, obratno bi se digla buna na dahaije....kakva fama, pa onaj Lalatović javno rekao o nameštanju....treba da dobiješ partizan nekad, šta misliš? Pa evo ti dokaza kolko ste dobri, jedino Marin vam napravi razliku al ni sa njim nas niste dobijali......smešni ste i protiv Indije bili......lako je imati razliku kad vam lake bodove prave sklanjalice, nameštanja i sudije ..fuj kako ste odvratni, mislite da smo svi budale? Binić da nekom soli pamet? Alo Binić da nekom objašnjava, pa čovek je. .....uf ko ga zna dobro zna.....uff i ovo mzd ne objavite a kamoli ako nastavim

avatar
REVØLT
Tuesday, 17.09.2019
01:06

Konstantno rze Hahaha

avatar
Ovono
Monday, 16.09.2019
19:15

Binke centrisi i vrni se oklen si doso šatirani!

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Monday, 16.09.2019
19:07

dragisa binic, clan izvršnog odbora FSS, ZADUŽEN ZA NEREGULARNOST takmičenja..

avatar
petar000
Monday, 16.09.2019
18:22

Gledajte, u drzavi gde bukvalno svaki segment zivota (od najbanalnijeg, do onih najbitnijih) funkcionise po sistemu namestaljki, muvanja, favorizovanja, poltronstva i ucenjivanja pomisliti da su u sportu moguca drugacija pravila funkcionisanja je u najmanju ruku smesno i u to moze poverovati samo neko kome glava sluzi samo za sisanje. Sad kao satro nije namerno svirao faul jer je Zvezda najbolja. Pa prijatelju, mozda to i stoji, ali je do kraja konkretne utakmice ostalo jos par minuta i to sto je neko najbolji (kako ti kazes) nema nikakvog uticaja vise na tu utakmicu konkretno. Generalno, meni je smesno da nekoliko sezona u nizu Zvezdi ne dozvoljavaju da kiksne ni kad ne zasluze pobedu, ni kad ne zatvore poneku utakmicu, pa cak ni kada imaju po 20 bodova prednosti. Meni to nekako bolesno, pa makar to bio tim sveta a ne ekipa koja joj je par sezona najveci uspeh da nekako ne izgubi neku bitnu utakmicu. Naravno da ne znaci da je Indjija bolja od Zvezde zato sto su imali dobijenu utakmicu do tog trenutka, ali to ne znaci da moras da uguras pobedu Zvezdi na silu. Narocito u ovoj nasoj ligi gde je Zvezdi sto zbog kvaliteta sto zbog dobrih odnosa sa vecinom ucesnika lige obezbedjeno u startu 90% bodova. Cemu onda igranje utakmica protiv Zvezde? Da bi rekordi bili validni? Pa ja bih vam dao odmah sve pobede na pocetku sezone i sklonite se da ostali igraju normalno prvenstvo, da vidimo ko je prvak u Srbiji posto ste vi prvaci vasione i nema potrebe da se zajebavate po ovoj nasoj ligi.

avatar
Dragan Nikolic
Monday, 16.09.2019
18:15

Овај Бинић је тешко ЂУБРЕ!

avatar
Consigliere 1927
Monday, 16.09.2019
18:12

Pa VAR ne odgovara Partizanu. One nece biti ni treci, bila bi opasna borba za 5-6 mesto realno.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 16.09.2019
16:48

Stojković (Sporting), Miletić (Partizan), Ostojić (Partizan), Pavlović (Partizan), Brežančić (Malaga), Zdjelar (Olimpijakos), Natko (CSKA), Tošić (Mančester Junajted), Asano (Arsenal), Markovć (Liverpul), Sadik (Roma) i neko kaže da je neko jači u Srbiji, možda ovi "Aleksa sine", hoće to malo sutra.

avatar
Consigliere 1927
Tuesday, 17.09.2019
00:35

Stokovic se nabranio u Sportingu kao sto se Zdjelar(Oly), Sadik(Roma), Markovic(LFC), Asano(Arsenal) i Tosic(MU) naigrali u tim klubovima kad ih saberes nemaju 25 meceva. Igracine ahhahahahahahahahhaahhahahahahh 30 bodova razlike iz 37 kola...

avatar
Vlada Mutavi
Tuesday, 17.09.2019
21:57

A ko je osim Marina u Zvezdi iza sebe ostavio zavidnu fudbalsku karijeru? Kako Vas nije sramota da zatvarate oči pred realnošču?

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 17.09.2019
17:30

Igračine sa kojima smo još jači nego prošle sezone kada smo vas ostavili po ovom računanju bodova 101 bod iza, ove je već Partizan ima 16 bodova, a zvezda 0, posle samo 6 kola.

avatar
Nedeljko Panic
Monday, 16.09.2019
16:43

Var obavezno, ali samo pod jednim uslovom, a to je da se angazuju strane sudije koji nece biti pristrasni nijednoj ekipi.
Var je nepotreban ukolilo budu sudije iz srbije sjedele u kontrolnoj prostoriji jer ce oni ignorisati stvarnost i odlucivati onako kako se dogovore sa onima kome su pristrasni.

avatar
Tuesday, 17.09.2019
00:11

U pravu si,meni je bas bilo cudno kako tako lako il su pronasli neku caku ili ih slucaj Lala uplasio. Neznam nije mi jasno.

avatar
Nedeljko Panic
Wednesday, 18.09.2019
12:14

Jasno kao dan.
Po sistemu, kontrolori bi bili oni koji navlace za mjezimicu.

avatar
Man united
Tuesday, 17.09.2019
19:26

Коначно један трезвен коментар. Много битније је имати поштене судије. ВАР је само мазање очију кад га даш у руке погрешним особама.

avatar
nenadnenad1234
Monday, 16.09.2019
16:38

Daj Binicu progovori o Lalatovicevim pretnjama. Celu godinu trabunjate kako je Radnicki posteno zavrsio kao drugi, kako Partizan nema pojma, ali istina polako izlazi na videlo.
P.S: Lalate dostavi zdravstvene nalaze da vidimo od koje tajanstvene bolesti si bolovao, pa nisi bio u stanju da vodis utakmicu protiv Zvezde prosle sezone, ili je nesto drugo u pitanju.

avatar
Consigliere 1927
Tuesday, 17.09.2019
00:36

Pa ni protiv Partizana nije vodio naucnice hahahahahhaha

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 16.09.2019
16:36

VAR ne sudi, sude sudije, VAR ne delegira i ne ocenjuje sudije to radi Sudijska organizacija, VAR ne bira članove i predsednika Sudijske organizacije to rade IO FSS, VAR ne bira članove IO FSS to radi predsednik FSS, predsednika FSS ne bira VAR to radi "Aleksa sine, padni večeras svirnuće ti penal".

avatar
pfc11
Monday, 16.09.2019
16:27

PA sta ce ti onda var strucnjak ako ti kazes da je najbolja.Mene samo Cudi sto cute Ovi iz lndjije ka da su za njih sudili penal.Neznam bilo ovako cutali da im se to desilo protiv neke druge ekipe.

avatar
nenadnenad1234
Monday, 16.09.2019
16:53

Secamo se da su se pojedine ekipe bunile protiv Partizana i kada su na istoj utakmici davali golova iz ofsajda.
Ono famozno finale kupa protiv Vojvodine, gde je jedino Partizan ostecen.
1.Da je sudija postovao propise koje je doneo FSS, utakmica nije trebala ni da se odigra, vec da se registruje 3:0 za Partizan, jer Vojvodina nije izasla na teren u predvidjenom roku (utakmica kasnila pola sata)
2.Vojvodina je svoj jedini gol dala iz ociglednom ofsajda.

Epilog svega toga je da je Partizan optuzen ni kriv ni duzan.

avatar
Deki.Stankovic.5
Tuesday, 17.09.2019
13:18

Da je sudija postovao propise???Pa vi znate propise,sto ste pristali da igrate???Nemoj mi reci da vas je Tole naterao???Vi ste imali sva prava da ne izadjete na mec sto niste,pa niste jel ste vec bili dovoljno zaglibili u kradji i bahacenju,e zato niste inace bi ste vi to na keca uradili,a ko je ostecen necemo o tome posto je ocigledno po navijacima Partizana da je uvek njihov klub ostecen,uvek i u svakoj prilici!

avatar
paok
Monday, 16.09.2019
17:51

Ne znam samo sta te cudi sto cute.

avatar
Nicklas Bendtner
Monday, 16.09.2019
16:09

Ovaj se gura konstantno da pišu nešto o njemu a samo mlati na prazno. Lako je sad pričati da hoće VAR kad su već uzeli ta tri boda i znaju da je ta primjena VAR sistema na Još uvijek dugom štapu. Ima I ozbiljnijih liga koje još nisu uvele VAR. Treba prvo ove sudije precesljati i ta ozbiljna namjestanja sa svih strana pa tek onda VAR kao neku dodatnu sigurnost. Jer utakmica se Može namjestiti i bez lažnih penala, jednostavno dogovorom.

avatar
Vidicnemanja
Monday, 16.09.2019
16:28

Za prvi penal var nije potreban,svaki normalni i posteni sudija bi video da nije penal.A i da se uvede var sa ovakvim nepostenim sudijama koji ce sedeti u var sobi,var ce izgubiti svoj smisao.Smesno je kad se lopovi,odjednom prave postenjacine.Stavlja se akcenat na var a ne na korumpiranog sudiju kome bi trebalo zabraniti sudjenje najmanje godinu dana

avatar
Man united
Monday, 16.09.2019
19:20

Није ВАР на дугом штапу. Биће уведен, то је већ одлучено од раније. Мени само није јасно што се сви куну у тај ВАР. Јесте корисна ствар код поштених судија. Али на СП је доказано против нас да кад хоће да нас покраду, они то могу и без ВАР-а. Исто тако ако Партизан и даље буде имао уплива у судијску комисију, ништа их ВАР не може спречити у мутним радњама.