Dragiša Binić: ''Nama ne trebaju spoljašnji neprijatelji, najgori su unutrašnji!''

Autor: Beta Beta
subota 12.05.2018.
20:10
Izvor: Beta

Član izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, zadužen za regularnost takmičenja, Dragiša Binić rekao je danas da predsednik Spartaka Dragan Simović najnovijim izjavama stvara nezdravu atmosferu pred utakmicu subotičkog kluba i niškog Radničkog i istakao

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Predsednik Spartaka Dragan Simović je za današnje Večernje novosti izjavio da promena sudije "unosi nemir" jer se sve, kako je rekao, "radi pod nekim velom intrige".

"Meni je potpuno neverovatno i nelogično da čovek koji je član Izvršnog odbora FSS, član Odbora za hitna pitanja, tako nešto izjavi. To je neozbiljno i neumesno. Ja ću prvom prilikom tražiti od predsednika Saveza da promeni takve ljude, takvi ljudi ne mogu da sede u vrhu Saveza, bilo ko da je u pitanju. Šta će da misle drugi ako neko ko je član važnih organa u Savezu tako govori", rekao je Binić agenciji Beta.

Simović je, takodje, naveo i da dodatnu sumnju unosi to što Arena sport neće prenositi meč iz Subotice i da i to "može čoveka da navede da nešto neće biti u duhu sporta i fer-plej".

"Ja sam privatno dobar s predsednikom Spartaka, ali ne mogu da verujem da je to rekao. Postoje organi, zna se put kojim se to rešava, nemojte da pravimo cirkus. To nije u redu, to baca sumnju na sve. Ja mislim da je to bilo veoma nepromišljeno s njegove strane", rekao je Binić.

"Taman smo smirili situaciju sa saopštenjima, taman je sve bilo u redu... Nama ne trebaju spoljašnji neprijatelji, nama su unutrašnji neprijatelji najgori. Pravi se ružna slika i stvara nezdrava atmosfera pred utakmicu", dodao je Binić.

Spartak je ranije ove nedelje zatražio da najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudi tu utakmicu, s čim se složio i niški klub, pa je Sudijska komisija FSS izašla u susret klubovima koji vode veliku bitku za Evropu.

Mažić je bio delegiran za taj meč, ali je juče stigao dopis iz Evropske fudbalske unije koja je obavestila FSS da je neophodno da sudijski tim odredjen za finale Lige šampiona, na čelu s  Mažićem, ne bude angažovan do kraja takmičenja u Super ligi Srbije.

Pravdu na toj utakmici će umesto Mažića deliti Srđan Obradović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Saturday, 12.05.2018
21:24

Teško je proceniti, ali Binić je čovek Zvezde i - Niškog Radničkog, odakle je došao u Zvezdu. Tako da njegova reakcija, po meni, pravi još veću konfuziju. Inače, nisu dobri komentari oko zamene sudije, ako je već stigao zahtev iz UEFA (mada, istina, i to neko može da ishoduje). Ali jeste čudno da se od svih utakmica koje Arena prenosi - ne prenosi tako važna utakmica. Trebalo je da Savez, radi regularnosti, insistira kod Arene, kao svog dugogodišnjeg partnera, da prenosi utakmicu. A možda je neko i insistirao - suprotno. Naravno, ta utakmica će se snimiti i nadam se da nikom i ne pada pamet da radi nešto nečasno. Ali kako živimo u društvu u kome je mnogo toga na ivici neke vrste prevare, u društvu u kome uvek jedna strana optužuje drugu i suprotno, da su prevaranti, lopovi i slično, zašto je onda čudno što se neko plaši prevare? A priča o unutašnjim neprijateljima dolazi od doskorašnjeg člana SSJ, tako da takve političke insinuacije takođe nisu čudne.

avatar
neme
Saturday, 12.05.2018
20:41

Kakva dubokoumna izjava Dragise kao na osmoj sednici