Dragan Stojković: "Spisak? Ništa ne bih menjao"

  • Autor: Beta

  • 29. maj 2018.

  • 21:55

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Peta Zvezdina zvezda Dragan Stojković rekao je danas da je srpski reprezentativni fudbal odličan, da ekipa ima odredjeni kvalitet, ali da može bolje.

Dragan Stojković:
Foto: EPA PHOTO EFE/RAFAEL DIAZ PINEDA/ell/bw
Peta Zvezdina zvezda Dragan Stojković rekao je danas da je srpski reprezentativni fudbal odličan, da ekipa ima odredjeni kvalitet, ali da može bolje.

"Srpski fudbal je odličan, ako se gleda reprezentativni. Imamo uspeh posle osam sušnih godina. Što se tiče sastava, ništa ne bih menjao. Ekipa poseduje određeni kvalitet, taj uspeh ne može niko da oduzme. Da li mislim da možemo da budemo bolji? Mislim da da", rekao je Stojković gostujući na televiziji Prva.

Stojković je kazao da vidi reprezentaciju Srbije u drugoj fazi Svetskog prvenstva i da ne može da kaže da je u podredjenoj ulozi u grupi sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom.

"Imaju dovoljno vremena da se spreme. Sve je bitno, atmosfera, kvalitetan rad, vizija... Kolektiv je veoma bitna stvar, sve je povezano", kazao je Stojković.

Posle smene Slavoljuba Muslina, pominjalo se da će Stojković možda preuzeti reprezentaciju Srbije, ali do saradnje nije došlo.

"Živimo u modernom svetu problema, kada nema vremena da se misli šta će biti sutra. Imate neki papir koji ste potpisali, ugovor koji vas obavezuje prema poslodavcu. Sve druge želje, zahtevi, sve je to u domenu nagadjanja", rekao je Stojković.

On je trenutno trener kineskog kluba Guangdžou RF.

"Profesionalni izazovi vas vode negde. Moj put je izgleda ta Azija, posle Japana je došla Kina. Nema previše emocija. Traže samo da radite svoj posao, a izgleda da ga ja dobro radim čim me zovu i žele", naveo je i uz osmeh dodao da je posle ordena u Japanu blizu da isto priznanje dobije i u Kini.

Njegov nekadašnji klub Crvena zvezda pre tačno 27 godina postao je šampion Evrope, u utakmici protiv Olimpik Marseja za koji je tada igrao.

"Te stvari se ne zaboravljaju. Kada sam odlazio iz Zvezde napravljen je koktel na stadionu. Rekao sam ljudi, mogu da vam poželim da se vidimo u finalu. Kada su mi javili da je Zvezda pobedila Bajern u Minhenu, 99,99 odsto smo u finalu. Čudan osećaj, pomešane emocije. S jedne strane si profesionalac, s druge da ne pričamo... Bio sam presrećan, ne mogu da krijem emocije. Bilo je čudno pre utakmice kada sam sve te igrače video na terenu. Pitao sam ih gde ste vi došli. Nisam učestvovao u 'fulu'", ispričao je popularni "Piksi".

Zvezda je pobedila na penale, a Stojković je tada odbio da izvede jedanaesterac za francuski klub.

"Osećaj je bio veoma čudan pred utakmicu i na dan same utakmice. Morate biti svesni posla kojim se bavite, a emocije ostavljate po strani. Kaže se samo: 'neću da šutiram penal', oni pitaju zašto kako, a ja odgovorim 'pa neću'", kazao je Stojković i dodao da zbog toga nije imao posledica i da smatra da je to bila dobra odluka.

Naveo je da je trebalo da bude u postavi, ali da nije bio u timu i da je "neko odlučio" da ne počne, pa je igrao samo 12 minuta u drugom produžetku u Bariju.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari