Dolazi januar, a Dača Pantić ima samo jednu ambiciju

  • Autor: Pavle Knežević

  • 27. decembar 2018.

  • 15:29

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Govorio je jedan od najboljih igrača i o srpskom blatu i "igranju na pesku".

Dolazi januar, a Dača Pantić ima samo jednu ambiciju
Foto: Sportske.net/Nikola Krstić
Danilo Pantić se ove sezone nametnuo kao lider ili jedan od lidera Partizana, iako klub ne beleži rezultate koje njegovi navijači očekuju. Ipak, 22-godišnjem "vezisti" je lepo u crno-belima i ima veliku želju da osvoji titulu sa svojim klubom.

"Zaostajemo dosta bodova za najvećim rivalom, ali, kao i prošlih sezona, ništa nije nedostižno, igra se još dosta utakmica, nadam se da ćemo popraviti utisak u 2019. i imati bolje rezultate i malo više sreće i da će se neke stvari promeniti", rekao je Pantić.

Nametnuo si se kao lider u ovoj sezoni, kako je tebi ovde?

"Što se mene tiče, zadovoljan sam, ovde sam u klubu u kome sam odrastao, lepo mi je. Nedostaju bolji rezultati koji bi svima pomogli, ali što se tiče mene, ja sam zadovoljan i nadam se da ću u 2019. nastaviti ovako. Moji planovi su vezani za Partizan i drago mi je da se moji ciljevi ostvaruju", odgovara Dača.

Počeo je prelazni rok, pozajmica je do kraja sezone, imaš li planove za januar?

"Ostajem ovde, srećan sam i zadovoljan i ovde se najlepše osećam. Ovde sam do kraja sezone sigurno, da nastavimo trku za titulu, ništa još nije gotovo. Planovi su vezani samo za Partizan i mladu reprezentaciju Srbije", kaže Pantić.

Prošle sezone si osvojio kup, ove ste i dalje u trci za dva trofeja, iako su šanse za titulu dosta manje.

"Što se mene tiče, ja i dalje verujem i znam da imamo kvalitet da promenimo situaciju. Sad, videćemo šta ćemo uraditi. Osvojio sam jedan trofej, a titula sa Partizanom mi je cilj broj jedan i biću razočaran ako to ne ostvarim", rekao je Pantić.

Ako ne osvojiš ove, ima li šanse da ostaneš možda i sledeće sezone da probaš da osvojiš tu titulu?

"Ostaću sve dok je ne osvojim, ha, ha, ha. Šalim se, videćemo šta će biti, ali ja bih najviše voleo da je osvojim sada", kaže Pantić.

Kako vam prija ovaj odmor?

"Odlično! Nikad bolje...."

Mentalno ili fizički?

"Mentalno, fizički nije strašno, nego smo ušli u neku fazu monotonije, šest meseci radiš svaki dan iste stvari i već je postalo malo naporno, tako da mislim da svima prija ova pauza", odgovara Pantić.

I prošle i ove sezone si govorio da su tereni loši i da najviše gubi fudbal i, naravno, nisi jedini koji to priča.

"Tereni su katastrofa, bili su i prošle sezone, ja ću to uvek govoriti. Na tom planu mora nešto da se uradi. Videli ste poslednju utakmicu u Kruševcu, Napredak-Radnički. Ono je sramota za fudbal, ne može da se trči po terenu, lopta ne ide. Ako su već takvi uslovi, onda utakmica treba da se odloži ili da se uradi nešto na neki drugi način.

Nije sad to moje da pričam, ali generalno tereni su katastrofa. Imali smo sreće ove godine da nas vreme posluži, pa je to počelo u poslednjih par utakmica, ali generalno, tereni su katastrofa, ali nadam se da će se to u budućnosti popraviti u našoj ligi, da bi sve izgledalo lepše. Mnogo je ružno gledati onakvu utakmicu na TV-u
", u dahu odgovara igrač Partizana.

Kako se oseća igrač kad izađe na takav teren da se zagreva?

"Užas, užasno se osećam, to je kao da igraš fudbal na pesku, eto. Sad smo igrali u Lučanima, jedva se vade noge iz blata. Uslovi su katastrofa, nehumani. Postoji fraza 'kako njima, tako i nama', ali to nije opravdanje, stvarno nije opravdanje.

Tereni su generalno loši i svi se nadamo da će se nešto u tom aspektu promeniti. Videli ste u Subotici kako jedan teren menja stvari, kako izgleda na TV-u i kako se stvari menjaju. Ne znam zašto ne bi mogli ostali klubovi uz malu pomoć da poprave stvari
", priča Pantić.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari