Dokazao je da može protiv Nemaca, hoćemo li Lazovića videti protiv Portugala?

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 24.03.2019.
13:28
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Darko Lazović odigrao solidno protiv Nemačke, da li da ga očekujemo u sastavu protiv Portugala?

EPA-EFE/FABIO MUZZI
EPA-EFE/FABIO MUZZI

Povezane vesti

Jedan od igrača koji su počeli utakmicu protiv Nemačke i koji očekuju šansu protiv Portugalije jeste i Darko Lazović.

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde sada nosi dres Đenove, igra odličnu sezonu, a za "Novosti" je pričao o pozivu koji je dobio.

"Zvali su me iz Saveza u poslednje vreme, rekli da su pratili neke utakmice, što mi je davalo nadu da sam na oku selektoru, ali, iskreno, nisam smeo ni preterano da se nadam jer sam takve priče slušao i ranije. Pet godina je prošlo od poslednjeg poziva. Prvo sam se pitao zbog čega me nema, pa sam prestao da se pitam, ali nikad nisam prestao da se nadam. Jer, za mene, kao i većinu sportista, igranje za Srbiju je najveće priznanje, ponos i satisfakcija. Sad sam, zaista, srećan", rekao je on.

Darko Lazović je u Đenovi postao polivalentan igrač, može da odgovori velikom broju pozicija u timu, a ističe da je igrao i beka i krilo, kao i da je čak bio na levoj strani. Promenio je i mnogo formacija, od 3-5-2 do 4-3-3.

Šta misli o šansama za plasman na EURO?

"Imamo dobre igrače, dobar tim, pokazalo se to i kroz Ligu nacija, u kojoj je obezbeđen baraž. Međutim, u kvalifikacije bi trebalo da uđemo kao da taj baraž ne postoji. Iskreno, verujem da možemo da osvojimo jedno od dva mesta, i da se direktno plasiramo na Evro. Postoji veliki motiv da Srbija veže dva velika takmičanja, u to niko ne treba da sumnja", rekao je on.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ŠDanilo
Sunday, 24.03.2019
22:29

On i Bogosavac nisu za reprezentaciju, a Pavkov ne sme da dobije poziv dok se ne ustali u svom klubu.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 25.03.2019
09:00

Zasto DL nije za reprezentaciju?

avatar
magister
Sunday, 24.03.2019
19:07

Lazović ponovo pokazuje svoj talenat i nameće se. Pretpostavljam da postoji mnogo varijanti za napad. Ni odbrana nije potpuno jasna. Meni su u prvom poluvremenu protiv Nemaca delovali okej (uža odbrana): Dmitrović - Rukavina (Gajić) Milenković, Spajić (Veljković), Bogosavac (Mladenović) - eto to su verovatna rešenja. Zadnji vezni: Maksimović, a njemu po meni 100% treba da se doda - Gaćinović, jer osim ozbiljnosti u igri, pokretljivosti i pokrivanja velikog dela terena, pa i brzih rešenja na dodir ima i ideju i mogućnost utrčavanja u prostor, šprintova i - brz je. To je po meni 6. Dalje je važna odluka - zgušnjavanje u sredini, sa još jednim na poziciji zadnjeg veznog - onda, bez sumnje Lukić, SMS nije do sad pokazao da je za tu poziciju, nema oštrinu i posvećenost u odbrani, ali tu je i možda ideja da se igra sa dvojicom *umetnika* i dva špica? Mislim da ne bi bilo lako Portugalcima: Tadić, Ljajić - Mitrović, Jović. Naravno da tu umesto bilo koga od njih, ali samo tu (po meni) za napad, može i SMS. Osim njih tu su i možda je dobro da od početka igra jedan, Lazović, Radonjić i Živković i po meni imaju - podjednake šanse. Živković je na Ligi nacija bio vrlo konkretan.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 24.03.2019
17:29

2-ga verzija bi mi bila (u) 3-4-1-2: Dmitrovic- Milenkovic, Spajic, Veljkovic- Lazovic/Gajic/Rukavina, Maksimovic, Lukic/SMS, Bogosavac/Mladenovic- Tadic/Ljajic/SMS- Jovic/LJajic, Mitrovic. Na klupi jos dva golmana, Miletic, Gacinovic, Zivkovic, Radonjic, Pavkov.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 24.03.2019
14:37

Dmitrovic- Gajic/Rukavina, Milenkovic, Veljkovic/Spajic, Bogosavac (Gajic, mozda Rukavina)- Maksimovic, Lukic- Lazovic, Tadic, Ljajic- Jovic/Mitrovic. Sa klupe nek' udju SMS, Zivkovic i Mitrovic, ali, to bi verovatno znacilo da cemo juriti rezultat...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 25.03.2019
09:27

A moze i Mladenovic levo, naravno.