Dok mediji bruje o Antiću, jedan stranac koga odlično znate bi rado seo na klupu ''Orlova''!

Autor: Darko Mitrović
sreda 26.06.2019.
11:13
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Izhnenadila ga je vest o smeni Krstajića, ali ne bi imao ništa protiv da ga nasledi.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je od 13. juna bez selektora, pošto su čelnici FSS odlučili da se ''zahvale na saradnji'' Mladenu Krstajiću, koji je na klupi našeg nacionalnog tima, u ulozi selektora, proveo oko godinu i po.

U Savezu pažljivo i detaljno biraju njegovog naslednika, mnogo se imena pominjalo u prethodne dve nedelje, a juče je u prvi plan izbio Radomir Antić, čovek koji je naš nacionalni tim odveo na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi pre devet godina.

Teško je reći da li bi se Antić i sada prihvatio tog posla, situacija nije nimalo laka, posle teških poraza i naše ''A'' reprezentacije, ali i ''Orlića'' na Evropskom prvenstvu. Treba ponovo vratiti poverenje ljubitelja fudbala u Srbiji u naš nacionalni tim.

Ono što je zanimljivo, to je da se od odlaska Krstajića u medijima nije spekulisalo ni o jednom stručnjaku iz inostranstva kao potencijalnom kandidatu, ali nekadašnji trener Čelsija, Vest Hema, Partizana, Izraelac Avram Grant potrudio se da baš on bude prvi o kome će se pisati u tom kontekstu.

On je na Evropskim igrama u Minsku razgovarao sa novinarom ''Kurira'' i tom prilikom prokomentarisao kako bi reagovao ako bi mu iz FSS stigao poziv na pregovore.

Na početku je bio iznenađen što je Krstajić smenjen.

''E, to nisam znao. Znam samo da u Srbiji treneri često plaćaju ceh. A da li bih prihvatio poziv? Pa što da ne, ako se dogovorimo. Kao što rekoh, Srbija ima dobre igrače, neke sam i ja trenirao. Zadovoljstvo je raditi s takvim imenima'', konstatovao je Grant.

Njemu ne bi bio prvi put da se dovodi u vezi sa klupom ''Orlova'', jer je slično bilo i prethodnih godina, u vreme dok je na čelu FSS bio Tomislav Karadžić.

Foto: Beta/AP Photo/Sunday Alamba
Equatorial Guinea African Cup Soccer

''Moje ime se često pominje kad god se negde bira novi trener ili selektor. Tačno je da je bilo nekih kontakata, ali ništa konkretno'', izjavio je Grant.

Neizbežna tema je i Partizan, čije igre i dalje prati, sedam godina posle odlaska iz Humske.

''Ne čujem se ni sa kim, ali pratim rezultate kad god stignem. Znam da je Partizan imao lošu sezonu. Šteta. Ne znam šta je razlog tako loših rezultata, ali mi je žao zbog toga. Uvek više volim kad moji bivši klubovi pobeđuju'', poručio je Grant.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ninoslav Krejic
Wednesday, 26.06.2019
15:23

E s tobom bi se usrecili

avatar
Zoka1987
Wednesday, 26.06.2019
12:34

Ako bi vec strance onda bi idealni bili Matjaž Kek ili Darko Mlinarič, poznaju nas jezik i mentalitet a izvrsni su stručnjaci.

avatar
REVOLT OF MILAN
Thursday, 27.06.2019
00:31

Milanič valjda? Nije se baš proslavio u Lidsu.

avatar
Zoka1987
Thursday, 27.06.2019
22:33

Jooj čovječe kakav Milanič ko ti je taj. Rekao sam Darko Mlinarič, trener Maribora čovječe..

avatar
Amalainter
Wednesday, 26.06.2019
11:57

No, bas bi nam taj falio u zivotu.. 😂 😂
Ali mozda bi ovima iz saveza i odgovarao..mogli bi podeliti izmedju sebe jos koji euro..

avatar
magister
Wednesday, 26.06.2019
11:47

Da, Antić, ali na mesto predsednika FSS. To bi bilo normalno, da neko od integriteta uvede red. Naravno, to nije opcija. Kad bi se ljudi od integriteta dovodili na odlučujuća mesta, onda ne bi moglo da se radi to što se radi (u svim oblastima, ne samo u fudbalu).

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 27.06.2019
08:49

Svaka cast, htjedoh da odgovorim na onaj komentar za selektora, pa vidim da imas jos pametnih. :) Antara je, u ovom trenutku, bolji izbor za predsjednika FSS nego za selektora, ali to naravno nije moguce. Dobro si primijetio, selektor, ali i kompletan fudbal i sve ostalo, samo su odraz stanja u drustvu. Ne mozes uvesti red u Savez, kad je u drzavi nered, kad je na celu iste taj sto jeste. Najmanje strahujem za fudbal.

avatar
BABA
Wednesday, 26.06.2019
11:40

Covek realno uzeo titulu a bio u debelom minusu jer je nasledio ozbiljnu prednost pre nego sto je postavljen

avatar
REVOLT OF MILAN
Wednesday, 26.06.2019
11:18

Ako je neko zagovornik stran(a)ca na klupi, to sam ja, ali, tebe ne bih (po)zvao ni da si jedini trener na svetu!