Dogodilo se ono o čemu je Milošević govorio, Partizan je ''pročitana knjiga''!

Autor: Darko Mitrović
subota 22.02.2020.
17:55
Izvor: Sportske.net

Prvi prolećni kiks Partizana, još su crno-beli i dobro prošli.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

''Mi ne možemo da pričamo kako su neke stvari bile dobre jesenas, već da se trudimo da popravljamo stvari. Ako ne razmišljamo tako, nećemo biti bolji, već lošiji, jer će i naši rivali da se adaptiraju na to što igra Partizan i biće spremniji na nas. Moramo nove stvari da dodamo na ono što smo igrali'', rekao je, između ostalog, trener Partizana Savo Milošević u najavi današnjeg gostovanja TSC-u.

Ali, ove Miloševićeve reči njegovi fudbaleri danas nisu sproveli u delo. Ne samo da od Partizana nismo videli ništa novo, nego crno-beli danas u Senti nisu prikazali ni ono po čemu su jesenas bili prepoznatljivi.

Epilog - Miloševićev tim je večeras jedva izvukao bod protiv TSC-a u Senti, bilo je 1:1, uz nove brige za stručni štab Partizana u susret ''večitom derbiju''.

Podsetimo, Milošević s razlogom nije bio zadovoljan ni pre nedelju dana i pored ubedljive pobede nad Radnikom (3:0), jer njegovi fudbaleri nisu uspeli da iz igre postignu nijedan gol, već su mrežu rivala tresli posle prekida.

I danas slična slika na terenu, čak i lošija po crno-bele, a za razliku od Surduličana, TSC je to danas umeo da kazni.

Prvo poluvreme bilo je negledljivo, bez ozbiljnijih prilika na obe strane, izuzev one Silađijeve iz 29. minuta, kada je iskosa sa desne strane oštro šutirao ka Stojkovićevom golu, ali zamalo neprecizno.

Međutim, TSC je pokazao da može da bude veoma opasan, a Partizan je uz dosta sreće, ofsajd zamkama zaustavio nekoliko njihovih obećavajućih kontri i polukontri.

U drugom delu igre, Partizan je mogao da povede preko Filipa Stevanovića, koji je u 62. minutu šutirao iskosa sa leve strane preko gola, a prethodno se majstorski oslobodio svog čuvara.

Par minuta kasnije Suma i Sadik u akciji, ali i napadač Partizana je bio neprecizan.

Kazna za ove promašaje usledila je u 69. minutu meča. Strahinja Pavlović je loše intervenisao na polovini Partizana u pokušaju da ispuca loptu napred, ona je došla do Lukića čiji šut Stojković brani, ali na pravom mestu bio je Silađi, koji ''odbitak'' sprovodi u mrežu - 1:0.

Partizan je potom pripretio posle kornera kada je Ostojić bio neprecizan, a trener Milošević je reagovao uvođenjem Bojana Matića umesto Umara Sadika.

Nastavili su se jalovi napadi Partizana, izgledalo je da neće osvojiti ni bod danas, ali u 90. minutu sudija Lazar Lukić pokazuje na belu tačku, uz dosta protesta domaćih fudbalera.

Strahinja Pavlović je posle kornera bio u ''sendviču'' pred golom TSC-a, oboren je za zemlju, što je arbitar okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu.

Siguran sa bele tačke bio je Bibars Natho - 1:1.
-
Baner

TSC: Filipović – Varga, Antonić, Babić – Tumbasević, Milićević, Duronjić (Đurić od 67.), Zec, Arsenijević – Silađi (Sinković od 75.), Lukić(Galić od 88.).

Partizan:
Stojković – Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – Tošić, Suma, F. Stevanović (Lakčević od 80.) – Sadik (Matić od 74.)
.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

43 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Sunday, 23.02.2020
10:00

90 minut i penal za partizan... nista se nece promeniti u ovoj nasoj zemlji

avatar
gorango
Sunday, 23.02.2020
01:12

E moj sudac...

avatar
magister
Saturday, 22.02.2020
23:10

Loše. Penal kakav se retko sudi, ali guranja je bilo s leđa u trenutku kad se Pavlović našao u situaciji. Tako je u prošlom kolu poništen gol u Engleskoj, zbog čak manje drastičnog guranja s leđa.
Nepovezana igra i neumeće tima da protiv ove zona-presing odbrane napravi kontinuirane napade i stvara šanse. Natho je igrao na mahove, Suma možda dve tri normalne lopte za celu utakmicu, pa svaki bi ga junior nadigrao. Tošić?
Savo, problematično je ulaziti uvek s tim, kao najjačim sastavom, jer to nisu igrači koji imaju kontinuitet u igri, naročito Suma i Tošić. Pišem stoti put: oni na manjim utakmicama treba da ulaze za poslednjih pola sata. Nijedna akcija Tošića po desnoj strani, nijedna. Nikakva saradnja Tošića i Miletića, a Miletić je danas odigrao okej i imao par prodora i centaršuteva (doduše, onih njegovih). Suma jako retko priđe nekoj strani da se napravi trougao i prolaz za Stevanovića, Uroševića, Tošića, Miletića. I često, u situaciji kad lako može da asistira na jednu stranu, preokrene, doda problematičnu loptu na drugu stranu i upropasti gotovo 100% šansu. Tako bilo protiv Radnika, tako i danas. Tošić u 43' u idealnoj situaciji na centru da sprovede kontru, da lako doda Sadiku koji je utrčavao prema 16, ali on još jednom pipne, Sadik već utrči u ofsajd, i onda on, onako - njegovo, sigurica dodavanje po širini, ništa od kontre koja je lako mogla biti gol. Tako su igrači od kojih se najviše očekuje (a za koje ja smatram da ne treba da počinju ovakve utakmice) upropastili dve jako jako izgledne situacije da saigračima naprave 100% šanse. Savo nije na vreme reagovao, jer je morao da vidi da su i Suma i Tošić - van igre, a onda je izveo Stevanovića koji je bio neuporedivo opasniji od pomenute dvojice na ovoj utakmici. Pavlović je užasno odigrao i poklonio protivniku šansu, ispalo je gol: Strahinja, ne postoji takva dozvoljena intervencija preko glave, kad možeš da je primiš, ogradiš se i vidiš da li da je vratiš golmanu ili ispucaš prema napred ili će ti se neko od saigrača otkriti. Ovo je potpuno nepotreban i nelogičan hazard, i možda je za tvoju karijeru dobro da zapamtiš i nikad to više ne ponoviš. I Ostojić je jednom ispao, izgubio ravnotežu, okliznuo se, i tad nas je sudija spasao, jer je svirao nepostojeći faul Lukića.

Stojković 7 - Miletić 6, Ostojić 7, Pavlović 5, Urošević 6 - Zdjelar 8, Natho 6, Suma 5, Tošić 5, Stevanović 6 - Sadik 6.

avatar
Žarko Petrović
Saturday, 22.02.2020
21:49

Ekipa TSC-a grize, odusevili su me. U ekipi Partizana nista osim Natha nije valjalo, on je mastor fudbala i po meni posle Marina ubedljivo najveci majstor na ovim prostorima u zadnjih 10 godina. Pavlovic poleteo malo, vidi se da Ostojic ima preveliki uticaj na njegovu igru.

avatar
cupavci
Saturday, 22.02.2020
21:17

Tvoj poso je da unapredi igru. Da te ne čitaju. Ali....

avatar
Limenka
Saturday, 22.02.2020
20:12

Kakav divan penal, ovo moze samo nesposobnoj Zvezdi i Partizanu da se sudi. Ostali klubovi sluze kao ikebana. Treba da bojkotuju namestenu ligu

avatar
Silent
Saturday, 22.02.2020
20:07

Da nije partizanu sudija sad bi bili u minusu 35-40 bodova

avatar
Dr fudbala Miloje
Saturday, 22.02.2020
20:00

Саво остани.

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Saturday, 22.02.2020
19:40

Uprava je najveci krivac zbog ovakvog Partizana, isto su tako odgovorni ispadanja iz iz evrope ptotiv Az, zbog slabog igrackog kadra

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Saturday, 22.02.2020
19:38

Kakav poklonjen penal,komicno,gde si kraljice kazi nam da je cist penal

avatar
Zvezdo Zvezdana
Saturday, 22.02.2020
19:37

Partizan imam jedan jako dobar kvalitet. Odlični prodavci magle. Nasamarili su Monako. Ili su iz Monaka bili totalno van razuma. Penal deluje pošteno.

avatar
ubipacijentic
Saturday, 22.02.2020
19:32

Savo i za Liverpul svi znaju kako igra pa niko ne može da ga dobije.Mani tu demagogiju i ajde da se ne ljubimo.A ti Tosicu pravac Kazahstan jer nisi za bolje!!!!

avatar
Гробар1971
Saturday, 22.02.2020
19:13

kakva uprava takav i tim kakav tim takav i trener ! Bruka jedna ne zna se ko je gori od koga ! Ovaj Partizan ni za srpsku ligu nije ! Žao mi je što osvojišmo i ovaj jedan bod ! Sramota ! Volim Partizan ali ne ove igrače,trenera i upravu niti ih poštujem ! Brukaju grb i boje mog Partizana !

avatar
Consigliere 1927
Saturday, 22.02.2020
22:03

Sudija je osvetlao danas, njega voli

avatar
Carina_11303
Saturday, 22.02.2020
19:11

Dosao sam ovde samo da pitam navijace partizana o penalu i njihov stav o istom. Hvala.

avatar
ddr16
Saturday, 22.02.2020
19:11

kukaju na sudije celu pauzu,od pocetka prvenstva opet kukaju,a dve utakmice vec imaju penal,da im nije penala ne bi tsc-u dali gol do ujutru i opet ce neko drugi da im bude kriv

avatar
Consigliere 1927
Saturday, 22.02.2020
19:09

Sudjenje na nivou igre Partizana. Savo ostani!

avatar
Petar Petar
Saturday, 22.02.2020
19:06

He, kad u petnaestom minutu ukapiras kakva ce utakmica biti. Ono sto je specificno za Partizan u poslednjih desetak godina je da kad protiv nekog ne umemo, mi ne umemo protiv njega koliko god puta igrali u toku sezone. Tako je bilo u prethodne dve sa Radnickim, pa sa Napretkom stalno, pa sa Vozdovcem, sa Cukom, a evo sada i sa ovima. Ono sto je dobar predlog za upravu i za Partizan kao klub uopste je da bi trebalo da se razmisli o mestu odrzavanja priprema za sezonu. Znaci, nema Turske, nema Katra, Emirata i ostalih gluposti. Pripreme treba sprovoditi apsolutno u Srbiji, na ovakvim terenima. Pa mi ne znamo ni da hodamo po ovom terenu, a o igranju fudbala da ne pricamo. Znaci, ovo danas je bilo tragicno. I ovaj "zvezdanesterac" sto nam je dao ovaj sudija je iskreno bio krajnje nepotreban samo iz razloga jer ga nicim na terenu nismo zasluzili, a iskreno nista nam i ne znaci. Savo cim ne ide utakmica kako treba totalno pogubi konce sta treba da radi i sta treba da menja, to je sada vec ocigledno da se lose snalazi u takvim situaciijama. Sve u svemu, sreca je da je sezona vec odlucena jer i da nije ovo bi se isto desavalo kao i svaki pocetak prolecnog dela prvenstva mi izgledamo totalno raspadnuto.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 22.02.2020
19:06

Zbog livade koja niti ima dimenzije niti je ravna da bi se terenom zvala ovo je još jedna neregularna utakmica u ligi koju je Partizan prisiljen da igra u nefudbalskim uslovima i još jedna utakmica u kojoj je pokraden od pomoćnog sudije koji je dozvolio tsc-u gol iz ofsajda i glavnog sudije Lazara Lukića koji je sudio nepostojeće prekršaje tsc-u tako da Partizan nije mogao da dobije vazdušni duel, a po zemlji ni Mesi ne bi mogao da igra na ovakvoj livadi. Na svaki žuti karton je sudija Lazar Lukić odugovlačio, krao vreme, vezivao pertle, lopta mu bila izduvana, prekidao da igrači tsc-a navodno da nameste opremu, dozvoljavao zadržavanje i pritom nigde nije žurio, nakon opravdano dosuđenog penala dozvolio je igračima tsc-a da ukradu još 2 minuta, a na kraju nadoknadio samo 5 minuta u kojih se igralo aktivno oko 45 sec tako da je utakmica aktivno daleko ispod 90, a sigurno i ispod 80 minuta "aktivne igre" što je treća neregularnost u ovom cirkusu od zvezdine lige.

avatar
Stevan Sremac
Saturday, 22.02.2020
19:04

Zalosno sta sve sudije mogu da upropaste. Jebes srpskih fudbal.

avatar
Saturday, 22.02.2020
19:01

Lako je radnik na JNA puniti, u Senti se poznaju junaci. I sa Mileticem je bilo nesto u toj akciji, a mozda je pre bio penal nekoliko minuta pre toga na kraju, zaista bih voleo to da vidim u pregledu kola ako nisu ukinuli tu emisiju. Odlazi, ''treneru''!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 22.02.2020
20:12

Lako jer teren na stadionu Partizana liči na teren, a ovo u Senti liči na zapuštenu njivu. Ili je sudija kriv ili trener, nije trener sudio.

avatar
Tuesday, 25.02.2020
09:05

P.S. Pavlovic je intervenisao u toj situaciji pre gola za njih, ne Ostojic:-D

avatar
Sunday, 23.02.2020
19:08

Trener je kriv, ja to i pisem:-D Tacnije, i trener. Ako nista drugo, morao je da ostavi Sadika do kraja pogotovo jer ce propustiti utakmicu sad u sredu, a i inace nema rezona da ostane pri formaciji 4-2-3-1 kad vijamo rezultatski minus. Nisam bas siguran da je zaista bio ofsajd pre njihovog gola, a stvarno mi nije jasno zasto se svi redom prave ludi u vezi emisije posle prvog prolecnog kola, ne vidim da se pise o onoj cuvenoj analizi sudjenja sto mi jasno govori da emisije verovatno uopste nije ni bilo...

avatar
Deki.Stankovic.5
Saturday, 22.02.2020
19:01

Kralju daj analizu,ti si jedini merodavan ovde :D kako bre najaci tim ikada,sa nikad boljim pripremama,sa najjacim protivnicima ikada u zivotu ovako da igra???