Dodić: "Javoru želim opstanak, ali mi idemo na pobedu"

  • Autor: Beta

  • 13. maj 2014.

  • 15:59

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Strateg Jagodine Mladen Dodić poželeo je Javoru opstanak u JSL ali je istakao da njegov sadašnji klub neće saosećajno ući u duel sa Ivanjičanima jer su mu bodovi neophodni za plasman u Ligu Evrope.

Dodić:
Foto: fkjagodina.org.rs
Trener fudbalera Jagodine Mladen Dodić rekao je pred utakmicu sa Javorom da je cilj njegove ekipe pobeda i osvajanje trećeg mesta u prvenstvu.

"Očekujemo da će ovo biti teška utakmica zbog značaja koji ima za obe ekipe. Ostaje nam poslednji korak da ostvarimo cilj, a to je plasman na treće mesto. Svesni smo činjenice da je taj poslednji korak uvek najteži, pogotovu protiv ekipe koju sam trenirao prošle godine", rekao je Dodić.

On je rekao da značaj utakmice ne treba da sputa igrače Jagodine zato što su svojim trudom, radom i znanjem došli do situacije da sami odlučuju o svojoj sudbini.

"Međutim, i našem protivniku su preko potrebni ovi bodovi zbog borbe za opstanak i ja im od srca želim da u poslednjem kolu pobede i da spletom drugih rezultata ipak ostanu u Superligi jer mislim da im je tu mesto", rekao je trener Jagodine.

Dodić je kazao da u ekipi ima kadrovskih problema, ali da igrači imaju znanja i kvaliteta da naprave ovaj poslednji korak i naprave istorijski uspeh.

"Taj uspeh je treće mesto koje obezbeđuje Evropu i koje može ovu sezonu da obeleži kao izuzetno uspešnu. Igrači su svesni tog značaja i siguran sam da će uložiti maksimum da ostvarimo zacrtane ciljeve", rekao je Dodić.

Na pitanje novinara da li će i Pešić biti u timu pošto se priča da će potpisati ugovor sa francuskim Tuluzom, Dodić je rekao da u ovom trenutku ne može da kaže da li će biti u timu s obzirom na to da pregovori traju i da su u završnoj fazi.

"Videćemo, do četvrtka ima još dva dana, ali sigurno da je i taj transfer potvrda da je ova godina bila uspešna jer je to, po nekim mojim saznanjima, najveći transfer u istoriji kluba. Ako bude to sve završio, ja mu želim mnogo sreće u daljoj karijeri", rekao je Dodić.

Fudbaler Jagodine Vladimir Ilić je izjavio da su na početku prvenstva imali dva cilja, da odbrane trofej Kupa, i da to nisu uspeli, ali ostaje drugi cilj, a to je treće mesto u prvenstvu, koje vodi u Evropu.

"Ovo je nama i njima utakmica sezone. Imamo iz dve utakmice dve meč lopte. Želimo da ostvarimo naš cilj - treće mesto. Oni gledaju svoju šansu da pobede i u posledenjem kolu i da ostanu u ligi. Nadamo se da ćemo ostvariti naš cilj i iskoristiti tu prvu meč loptu", rekao je Ilić.

Utakmica 29. kola Superlige Srbije između Jagodine i Javora igra se na "Gradskom stadionu" u Jagodini u četvrtak od 17 časova.

  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari