Dočekasmo saopštenje, evo na koga je udario Partizan i šta traži da bi nastavio takmičenje!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 15.12.2018.
15:41
Izvor: Sportske.net

Partizan postavio uslove.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Partizan je prilično nezadovoljan odlukom da se utakmica protiv Mačve (0:0) igra, a da se današnje utakmice odlože.

Uslova za odigravanje današnjih utakmica nije bilo, videli ste i sami kakva je situacija na terenu Čukaričkog gde sneg neprestano pada, a slična situacija je bila i juče kada je tehnička služba crno-belih sjajno odradila posao i koliko-toliko obezbedila uslove za igru.

U Partizanu su ogorčeni zbog neodlaganja utakmice, pitaju se zašto nisu mogli da igraju u nedelju, a pritom su uperili prstom u direktora lige. Evo njihovog saopštenja koje prenosimo u celosti.

"Fudbalski klub Partizan je dana 14. decembra odigrao poslednju prvenstvenu utakmicu jesenjeg dela Super lige Srbije protiv FK Mačva iz Šapca.

Ova utakmica je igrana u izrazito neregularnim vremenskim uslovima i završena rezultatom 0:0.

Međutim, ovom prilikom, FK Partizan želi da, nakon održane Vanredne sednice UO, istakne nekoliko činjeničnih okolnosti koje ukazuju na potpuno odustvo regularnosti i kršenja pozitivnih pravnih propisa FSS prilikom odigravanja ove utakmice:

Pre njenog početka, članovi UO FK Partizan su konstatovali odsustvo regularnih uslova usled izrazito nepovoljnih vremenskih uslova (u Beogradu je, u tom momentu, temperatura vazduha bila ispod nule a snežna vejavica je nanoslila smetove na glavnom terenu Partizanovog stadiona).
Direktor Super Lige je, u telefonskom razgovoru, obavestio Generalnog direktora FK Partizan, g. Miloša Vazuru, koji je, u ime UO FK Partizan zahtevao da se utakmica prekine, da je njegova procena da se ova utakmica odigra do kraja i da će i SVE PREOSTALE UTAKMICE biti odigrane prema utvrđenom rasporedu.

Na poluvremenu utakmice, službeno lice FK Partizan, Dragan Velanac, je obavestio i glavnog sudiju Aleksandra Živkovića iz Niša o zahtevu UO FK Partizan, predsednika UO, Milorada Vučelića i Generalnog direktora, Miloša Vazure, da se, usled dodatno pogoršanih vremenskih uslova, utakmica prekine. Sudija Živković je odbio ovaj zahtev upućujući rukovodstvo FK Partizan da „traktorom nastavi da čisti sneg“ i zahtevajući da g. Velanac napusti službene sudijske prostorije.

Utakmice koje su na programu danas, 15. decembra, odložene su usled nepovoljnih vremenskih prilika.

FK Partizan želi da istakne da su ovakvim postupanjem grubo prekršene Propozicije takmičenja Super lige Srbije u fudbalu za takmičarsku 2018/19. godinu (u daljem tekstu Propozicije) i to prevashodno u čl. 12. Propozicija u koneksitetu sa čl. 16. istog pravilnika.

U ovom slučaju su i Direktor Super lige i glavni sudija dva puta obaveštavani o nemogućnosti odigravanja utakmice između FK Partizan i FK Mačva iz Šapca.

Čl. 12, st. 3. Propozicija predviđa obavezu prekida utakmice iz opravdanih razloga koji se nisu mogli otkloniti i eksplicitno navodi i nevreme kao razlog prekida. O prekidu, prema istom članu, odlučuje sudija na osnovu svog sudijskog uverenja a sudija Živković iz Niša je doneo odluku da se, i pored opravdanog zahteva FK Partizan, utakmica nastavi i privede kraju.

Sa druge strane, čl. 16. st. 2. Propozicija insistira na tome da se odložena utakmica jesenjeg dela prvenstva mora odigrati do završetka jesenjeg dela, što je u koliziji sa čl.12, st. 2, koji predviđa da se u slučaju izuzetno lošeg vremena ili drugih nepredviđenih okolnosti, utakmica može odložiti a odložena utakmica će se odigrati sutradan odnosno u drugom terminu koji odredi Direktor lige.

Postavlja se pitanje da li su danas odloženim utakmicama za sutrašnji dan već prekršene odredbe čl. 16. Propozicija imajući u vidu da su sve poslednje utakmice jesenjeg dela šampionata bile predviđene za 15. decembar.

Ukoliko se, međutim, staje na stanovište da se i nedelja, 16. decembar, smatra poslednjim danom jesenjeg dela prvenstva, može se uputiti pitanje zašto Direktor lige nije omogućio odlaganje utakmice FK Partizan i FK Mačva iz Šapca za nedelju, 16. decembar 2018. godine, baš kao što je slučaj i sa ostalim poslednjim utakmicama jesenjeg dela prvenstva.

FK Partizan drži da je postupanje Direktora lige neprofesionalno i tendenciozno, oštro suprotstavljeno načelu distrubutivne pravde koje nalaže da se u istim slučajevima mora postupati na isti način. Odlukama koje je doneo direktno je i bitno uticao na regularnost takmičenja.

Ovakva postupanje je samo poslednje u nizu eklatantnih ogrešenja čiji je FK Partizan postao nevoljna sistematska žrtva.

FK Partizan je u potpunosti svestan nepravnog i nepravednog tretmana koji ima u Super ligi Srbije ali je želeo da svojim konstruktivnim pristupom utiče da sila prava nadvlada pravo sile i da zapovest razuma nadvlada brutalnost bezumlja.

Međutim, kada pravno i sportsko nasilje prevlada, kada kako naš narod kaže „dara prevrši meru“, FK Partizan će, u cilju sprečavanja svoje dalje diskriminacije, preduzeti sledeće mere:

U skladu sa čl. 58. Pravilnika o takmičenju FK Partizan će, u predviđenom roku, uložiti žalbu na odigranu utakmicu i zahtevati ponovno odigravanje ove utakmice.

FK Partizan očekuje i apeluje na FSS da zakaže hitnu vanrednu sednicu i skupštinu predstavnika klubova Zajednice Super lige i Prve lige Srbije kako bi se najzad argumentovano i okviru instutucija sveobuhvatno razgovaralo o aktuelnom stanju u Super ligi Srbije.

FK Partizan zadržava pravo da, ukoliko se ovim njegovim zahtevima ne izađe u susret u roku od 48 časova od momenta podnošenja ovih zahteva i žalbe, prekine dalje učešće u Super ligi Srbije i napusti Zajednicu klubova Super lige i Prve lige Srbije", stoji na sajtu Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

40 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Misosesic
Sunday, 16.12.2018
12:57

Napokon,pustite ih da izadju iz Lige i ugase klub ko ljudi.Partizan nesposobniju upravu nije imao zadnjih 15 godina ali se fino kriju iza ovih teorija zavere.

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Sunday, 16.12.2018
10:09

Uprava napolje!

avatar
magister
Sunday, 16.12.2018
02:51

Sklanjajte se nečastivi iz Partizana! Anatema! Mrš!

avatar
Realni Arthur
Sunday, 16.12.2018
01:20

Ne znam odakle da krenem, najmanje sto treba da se pise je izjava, ili saopstenje, ja jesam veliki zvezdas, ali brate pamtim Partizan od kad i moju Zvezdu, znaci od 1975, posto sam rodjen 1970. Pamtim, Borotu, Hatunica, Zavisica, Vukotica, Prekazija, Vucicevica, Cave Dimitrijevica, Stojkovica(libero inace moj idol) pamtim kad je bilo tesno, lose, uspesno pa neuspesno ali ne pamtim da je ikada Partizan vodjen od totalno nesposobnih ljudi, onih koji zapravo blage veze nemaju sportom. Aman navijaci Partizana sta je sa vama, pa majku mu organizirajte se i napad bre na ovu bagru nekuturnih i nesposobnih ljudi, pa gako necete Bjekovica onda gde su bre, Vukotic, Golac, Prekazi, Stojkovic, Trifunovic, Klincarski, Varga, Zivkovic pa Santrac, aman ljudi, vi tonete, zar to ne vidite, pa kako je moguce da jedan Iliev koji je po meni samo nastavak sivila u celoj toj grupi vodi sportski sektor kad covek ili nema iintersovanja ili prosto ne zna. Ovo sve me podseca na moju Zvezdu u vremenu, Toplice, Den Tane, Adzica, Lukica, pokojnog Bunjavcevica, Ivica, znaci sta reci promasaj nad promasajem dok nije dosao Mrkela pa i Milojevic, i naravno Terza. Ne znam, da li stvarno ovi navijaci sto su bili po tom snegu zaista vole Partizan ili ima istine o neki platama sto je Vujosevic pricao pre neki mesec. Crno beli, bez vas jakih ja garantujem mojim Zvezdasima da ni nasa Zvezda ne moze da bude jaka. Hocu bre da dozivim jos jednom one derbije kad Pizon daje velemajstorski gol, a Zavisic protura loptu kroz noge Stojanovicu pa cak i ja mu aplaudiram kao Zvezdas. Crno beli, vama trebaju bolji igraci, kao i mojoj Zvezdi pa valjda gledacemo neki bolji fudbal.Pozdrav svim ljubiteljima fudbala

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 16.12.2018
11:17

Svaka cast za komentar.

avatar
Dr fudbala Miloje
Saturday, 15.12.2018
23:51

Не иступајте из лиге расплакаћете нас.

avatar
peca
Saturday, 15.12.2018
19:22

Niste u pravu!Ovde nista drugo nije predmet price do ko vodi takmicenje i kako!
Trebalo je da se igra poslednje kolo jesenjeg dela prvenstva.Zasto ga svi nisu odigrali istoga dana i u isto vreme!?
Sva druga prica je cisto navijacko naklapanje...

avatar
ZubA
Saturday, 15.12.2018
18:51

A nesto na latinsko? Nista a? Steta, istupice iz lige kao sto se onaj odrekao pasosa.

avatar
Silent
Saturday, 15.12.2018
18:29

Muljaju samo da iskopaju jos koji bod mefte

avatar
ŠDanilo
Saturday, 15.12.2018
18:18

Pokažimo već jednom zube i stopirajmo takmičenje u kojoj se zna pobednik.

avatar
Mads87
Saturday, 15.12.2018
18:11

Sto je babi milo to joj se i snilo. Svoju nesposobnost pokrivati jednom globalnom urotom protiv partizana. Vasi igraci da ne nose grb Partizana nego recimo Palilulca bi se borili za opstanak kolko su losi zajedno sa upravom

avatar
Radovan Filipovic
Saturday, 15.12.2018
17:54

Istupite, srećan put.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 16.12.2018
11:18

Bolje da istupis nego da budes najuren, imaj to na umu...

avatar
magister
Sunday, 16.12.2018
12:19

Hmmmm, tvoj komentar budi ružna sećanja. To je Milošević rekao Slovencima kad su napuštali neku sednicu... Pa pogledaj gde su sada oni, a gde smo mi.

avatar
Zoran Vukic
Saturday, 15.12.2018
17:32

ja sa prtzanovac ovo nije uredu da se zale odigran mec[nije trebo se igrati sneg]sad je gotovo uprava celo prlece nemenj Dukica ilijev jos kaze ja odgvaram za rezultate on i vizura doveli ove igrace bata uzo vrc kropir i oprzio se bezi bato uprava krminalna

avatar
LuckyStrike
Saturday, 15.12.2018
17:30

Posle je.... nema kajanja

avatar
Sasha_Voj
Saturday, 15.12.2018
17:11

Evo, i pre nego što počne pljuvanje po cia, bia vatikanu I ostalim, zapitajte se grobari ko vam vodi klub, da ste dogurali da jednu macvu ne možete da pobedite makar to bilo i po blatu pola metra dubokom. Ovo je upravi izgovor za svoju nesposobnost. Oterali djukica a oni ostali kao Djukic kriv, a imate 3 krstena igrača u timu. Slušajte vi i dalje ludog pantica gde se briše sve jedan komentar što se kritikuju on i partizan, zvezda kriva za sve, nema čovek drugog materijala da priča nego o zvezdi. A sto se tice "ostalih radnju" sta nije sviran čist penal, bože moj nije ni zvezdi 5 puta al oni daju po 3 plus gola pa se i ne primeti.
I i u partizanu što rade samo štete klubu, nikom više, sad će kao o I da izadju iz lige. Izađite iz kluba ako ste nezadovoljni a ne iz lige. Al ne zvezda je kriva sto imate nerešenih utakmica protiv donjeg dela tabele više nego postignuti golova. Ej Mačva bez 6 prvotimaca dosla, mislili lakocemo onda na poluvremenu igrač manje, ej aj da mi ipak prekinemo.
Oterajte tu gamad iz kluba, odkad su došli partizan samo ide na dole, ništa dobro nisu uradili. Ruku na srce ja se čudim kako ste vi treći sa ovakvim timom i ljudima u upravi. Dajte sad funkciju sasi ili u dok vas ovi skroz ne sahrane. Sportski pozdrav

avatar
Pipo Inzagi
Saturday, 15.12.2018
17:07

Sad je svima jasno da su namerno odigrali utakmicu kako bi mogli danas da napišu ovo saopštenje (naravno oni su tražili odlaganje,predlagali da se ne igra...ali niko nema sluha za njih i svi su protiv,to možda prolazi kod njihovih navijača,barem jedne grupe od koliko ih ima...)... Sve u svemu nije do njih i njihove nestručnosti već je do svih ostalih...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 15.12.2018
17:06

Direktor lige, dugogodišnji Terzićev saradnik iz OFK dobro zna da sudijama nisu potrebne linije na terenu da bi presuđivale Partizanu. Odluke su unapred donešene na višem nivou, a sneg im ne smeta da ih sprovedu u delo, štaviše pomaže im. Današnje pobegulja su iste kao i njihov šef sa tog nivoa tako da ne treba nikog da čude njihovi dvostruki aršini. Granice terena za njih ne postoje, igru šire preko Evrope zato nema smisla žaliti se UEFA-i već Partizane svoja prava potraži direktno pred CAS-om, a igrati njihovu prljavu igru bez granica nema smisla.

avatar
DekiStankovic5
Saturday, 15.12.2018
17:01

Ova utakmica treba da se ponisti I to je cinjenica,kao sto ako je tacno za doticnog Bulatovica koji zari I pali jos iz vremena Toleta,kao da nemamo nekog drugog treba da se smenI,da covek kaze da ce sve utakmice biti odigrane a vec duze vreme su najavljivane velike padavine za vikend,to je van pameti.Kako god,ja sam lepo juce rekao sta ce se desiti I pre pocetka I nisam pogresio sto se tice Partizanove uprave,jasno kao dan,oni svoju nemoc I prosecan tim Partizana I svoje greske prebacuju na drugu stranu I to im uspesno ide ocigledno posto im ljudi(navijaci)veruju sto je ok.Bilo je gresaka na stetu Partizana I to stoji,mnogo puta u proslosti je bilo obrnuto pa smo se mi sluzili istim metodama a bili smo slabiji na terenu,uglavnom nas fudbal ce jos dugo biti ovakav I kad mi budemo prvi I kad oni budu prvi,ovaj mulj u kom smo upali svi kolektivno se tesko cisti.A svi oni koji tvrde suprotno I pravdaju jednu stranu a optuzuju samo drugu su za debelo posmatranje isto kao I njijova mesija Pantic,covek koji toliko petlja da ni on vise ne zna gde udara.

avatar
Dragan Nikolic
Saturday, 15.12.2018
19:38

Први пут мало реалности у твом пуасању! А што се тиче Пантића да човек лаже и лупа одавно би га тужили,али не могу јер је човек 90% управу оних 10% је навијачки што је и нормално

avatar
Dragan Nikolic
Saturday, 22.12.2018
22:41

Не знам колико год.имаш али то што Пантића зовеш поремећеним није уреду јер његова излагања су као пто рекох 90% тсчна и истинита! Друго,мој покојни брат је био савезни судија,делегст на утакмицама и пре смрти је био неко ко је доносио одлуке о судијама тако да познајем најбоље како функционише судијска организација! Могли би на ту тему да пишемо колико ти воља! И још једна ствар да си реалан као што ниси критиковао би твоју звезду како и на који начин долази до пара,Партизан никада није имао ни 10% од онога колико звезда добија. Постоје чињенице и аргументи за то па је у најмању руку смешно то пто прилаш и пишеш!

avatar
DekiStankovic5
Sunday, 16.12.2018
14:39

Ja sa realnim grobarima pisem realno sa ostrascenim vracam istom merom,polako shvatices.Tako da imam ja mnogo vise realnosti nego 90 posto vas,ali posto svi pisete kako pisete ,umem I ja tako kao vi.Zasto bi se neko mlatio I tuzio poremecenog coveka?Mi nemamo preca posla da se bakcemo sa Panticem obolelim.

avatar
dejanera2
Saturday, 15.12.2018
20:08

Zasto da se ponisti utakmica? Jesu li oni (fk Partizan) organizatori utakmice kao domacini? Jesu li ucinili sve da se teren ocisti i da moze da se igra? Da li su trazili bilo kakvu pomoc od grada, preduzeca koja imaju potrebnu mehanizaciju ili od bilo koga ko je mogao da pomogne?Dalje, delegat je odlucio da postoje uslovi za odigravanje utakmice pa je ista i pocela i to uz ucesce oba tima (primetite da Macvu niko ni za sta ne pominje) a do zahteva za prekid utakmice je doslo tek na poluvremenu i to zato sto nikako nisu mogli da umuvaju gol a vec su imali i igraca manje pa bi prekidom utakmice sve bilo anulirano i vraceno na pocetak. Na kraju krajeva da li su i jedan i drugi tim igrali na istom terenu i u istim uslovima? Da li bi onda Macva bila ostecena ako bi se utakmica ponovila i njoj se oduzme zasluzeni bod? A da li bi iz Partizana trazili da se utakmica ponovi da su pobedili? Naravno da ne bi! Sta bi bilo da je Partizan pobedio a Macva izdala saopstenje kako su neregularni uslovi za odigravanje i da traze ponavljanje utakmice? I kako bi onda izgledalo saopstenje UO Partizana ako bi bilo nalozeno ponavljanje utakmice koju su oni dobili?

avatar
ISTINA BOLI
Saturday, 15.12.2018
17:00

Kao prva stvar,stadion NIJE Partizanov,niti je ikada bio,niti ce ikada biti,a ako cete bar jednom u zivotu biti ljudi,istupiti iz lige i zavrsite sa tim,ionako aktivnih i pravih nacijaca,tesko da imate preko 300k,ostali i sami znaju da navijaju za Zvezdu,ali ne zele sebi da priznaju. Kao druga stvar,ne znam kako se moze ponoviti utakmica,to se bukvalno nikada nigde nije desilo,ajde da ne gresim dusu,mozda jeste nekada negde,ali to se skoro nikada ne radi,posobno interesantno jeste,ako se ponovi,da li cete igrati sa igracem manje od 45 minuta ili cete nastaviti od poluvremena,vi sa 10 igraca naravno? Kao treca stvar,vi ste toliko mali klub,koji nema nista vredno,jer stadion nije vas,neku tu objekti isti verovatno nisu vasi,pare nemate,dugovi su bar 30m eura,da sve igrace prodate,ne bi se nakupilo ni 20 miliona,vise nego ocigledno je da bar 3 godine,necete ucestvovati u evropskim takmicenjima,tako da vi vrlo dobro znate,da kada bi istupili iz lige,da vas ni u jednu ne bi primili i da bi se automatski ugasili,sto vam ja najiskrenije zelim.

avatar
NemanjaVidic No1.
Saturday, 15.12.2018
16:57

Dajte im 6 bodova ljudi,gotovo je paranoja je presla mere :D :D :D

avatar
DouglasHaffernan
Saturday, 15.12.2018
16:56

Ovo saopštenje je falš,nigde se ne pominje C.Zvezda

avatar
BatiGol
Saturday, 15.12.2018
16:55

Ma idite da vas ne gledamo vise. Ne cekajte 48 sati istupite odmah, jer sta god vi uradili bicete 3 na kraju a Radnicki je zasluzenona 2 poziciji kao sto je i Zvezda prvoj. Ovim saopštenjem ste samo dokazali koliko ste jadni i samo gledate kako da osvojite jos koji bod. E pa ne može istupite odmah.

avatar
GoxyArsenal86
Saturday, 15.12.2018
16:54

Nasa uprava treba da da saglasnost da se ova utakmica ponovi i tako napravi najvece ponizavanje protivnika u istoriji! I onako ne mogu da nam prismrde ove sezone...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 15.12.2018
16:53

P.P.S. U pogledu i svetlu mog poslednjeg komentara, istupite i iz Kupa ako ne pristanu da ponovo bude obavljen zreb!

avatar
Silent
Saturday, 15.12.2018
16:51

Neka ponovo odigraju sve utakmice i opet ce biti u minusu i to jos vecem sve utakmice igraju po 100 minuta alu dzaba kad ne znaju postici gol

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 15.12.2018
16:50

P.S. Zasto niste ulozili zalbu zbog onog (treceg zaredom) gostovanja u Kupu kad je i to bilo vise nego direktno krsenje pravila koja su prilicno jasna?!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 15.12.2018
16:49

U koneksitetu, ej. Zasto da se prekine utakmica kad ona juce uopste nije ni trebala da pocne! Istupanje iz lige je trebalo mnogo ranije da usledi, a ovo vam je samo izgovor za nesposobnost! Svi napolje, i uprava FKP i sd koji se sa vama slizao!

avatar
Dario Bubic
Saturday, 15.12.2018
17:59

Prvo ih priupitaj zasto su ti isti ljudi koji sad traze da se odigra nova utakmica i prijete istupanjem juce trazili da se ta utakmica ipak igra sto je sam bata mirkovic potvrdio i izmedju redova im porzcio da im nije mjesto tu gdje su sada. Djukic je gospodin bata isto i ne uklapaju se u ovaj sljam.

avatar
Dario Bubic
Monday, 17.12.2018
10:52

Utakmica je imala sve preduslove da pocne. E sad sto je snijeg napadao u toku utakmice to je druga stvar. Mogla je da se prekine. Al uprava partizana je insistira la na odigravaju iste bez ikakvog odlaganja. Macva bez 6 igraca iz prvih 11 i uprava odma vodila priliku lakocemo bez obzira na uslove. Lijepo je rekao testovi rudara ne pita niko kako mu je svaki dan i kako moze za 400 eura da radi. Ovi igraci nebitno iz kog kluba ima da igraju 12h po ovakvim uslovima za pare koje dobijaju to se prije svega odnosi na dva najveca. Dobro je gos tesovic rekao igrali su oni u na vecem minusu i na vecem snijeg pa niko nije pravio pometnju i bio je daleko bolji fudbal nego sada. Ovim mekuscima sve smeta kao i rdjavom k sto dlaka smeta. Sam bata je isprozivao upravu na indirektan nacin sto je jos i kralj potvrdio da su ovi iz uprave partizana insistira li nanodigravanju

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 16.12.2018
17:41

To sam i napisao, covece. Zasto da se prekine kad nije ni trebala da pocne, a sa tim su se saglasili iz uprave Partizana.

avatar
zg partizan igokea
Saturday, 15.12.2018
16:47

Ovde jedino Macva ostecena, sto je izgubila 2 boda.

avatar
poljskikupanjac
Saturday, 15.12.2018
16:47

jadni ljudi iz nazovi kluba zele da se operu za lose rezultate pa kukaju na sneg koji je jedva bio 5 cm ,danas je 20 i dalje pada ali ajmo vi lepo u trecu ligu tamo cete valjda biti prvi