Dobro je, nismo u petom šeširu, najverovatnije sa Brazilom ili Argentinom u grupi?!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 11.10.2017.
09:22
Izvor: Sportske.net

Šalimo se, nema posebnog šešira za nas kao u Nemačkoj, ali vrlo teško ćemo izbeći četvrti šešir. Ako pozovemo verovatnoću u pitanje, zbog pravila u žrebu, od nosilaca nas čeka jedna od dve najbolje južnoameričke selekcije. Drugačiji raspleti ipak malo mog

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Posle noćašnjeg raspleta u Južnoj i Severnoj Americi, stvari su unekoliko jasnije, ono što smo znali i pre utakmica u ove dve kvalifikacione zone, Srbija će teško u treći šešir na Mondijalu.

Moralo bi mnogo toga da se poklopi, pa će naš šešir biti četvrti, osim ako se ne ispune uslovi koje niko ne očekuje.

Trebalo bi da Grčka prođe baraž u kome je u slabijem šeširu, teško je zamisliti da bi mogli da elimininišu nekog od favorita, ili da Novi Zeland u baražu eliminiše Peru što je takođe malo verovatno.

Imamo nadu iz afričkih kvalifikacija koja ne postoji, da se Senegalci ne plasiraju na Mondijal. Ono, naime, imaju prednost u svojoj grupi, sakupili su 8 bodova, dva više od Burkine Faso i Zelenortskih ostrva i imaju meč manje. Ostale su im utakmice sa Južnom Afrikom, kod kuće i na strani, drugim rečima mogli bi i sa bodom dalje iz dve utakmice, ako Burkina Faso i Kape Verde remiziraju u poslednjem meču.

Dakle, mrka kapa, što se Afrikanaca tiče, naveli smo ova tri scenarija, trebalo bi da se poklope dva, tako bismo bili poslednji koji su se uvukli u treći šešir.

Da ne računamo šanse, svejedno, bićemo među najslabijim reprezentacijama, što opet, ne mora da znači ništa, pred decembarski žreb.

Na kraju, dobro je da nema petog šešira, što reče naš kolega Mihajlo, sećate se da smo 2006. bili u posebnom šeširu i završili u grupi smrti.

Sada je najveća verovatnoća da ćemo, pošto u šeširu mogu da budu dve evropske ekipe, mi na kraju završiti sa Brazilom i Argentinom, neevropskim nosiocima, još jednom evropskom reprezentacijom iz drugog ili trećeg šešira, i jednom od ostalih, Afrika ili Azija...

No, o svemu tome ima vremena, analize slede...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Burazer
Wednesday, 11.10.2017
19:21

A pricali ste da mozemo do drugog sesira hahaha. Jedva cekam grupu u kojoj ce ili Nejmar ili Messi postici po het trik protiv nas a mi zavrsiti kao najgora reprezentacija na prvenstvu, jer sva ova euforija je toliko smesna da nemam reci. Imali smo vise srece nego pameti.

avatar
Dragan Mitic
Wednesday, 11.10.2017
13:40

Irska je napredovala na novoj listi, i nalazi se ispred nas. (barem tako kaže Wikipedia). Znači u 3.šešir nas vodi prolaz Grčke ili Novog Zelanda

avatar
NS 1 0 8
Wednesday, 11.10.2017
12:59

Дајте ипак посебан шешир :)

avatar
Rise up
Wednesday, 11.10.2017
12:39

Ima mnogo kombinacija i tesko je ovako pogoditi ko ce nam biti rivali.Posle zreba mozemo konkretno pricati.Za nas je najvaznije da smo se plasirali i veliki je uspeh ucesce na svetskom prvenstvu.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Wednesday, 11.10.2017
10:24

Šta treba da se dogodi da bi Srbija „upala“ u treći šešir?nnDakle, na objavljenoj grafici vidite projektovani sastav šešira (prvi šešir- Rusija, Nemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska i Francuska, drugi šešir- Španija, Peru, Švajcarska, Engleska, Kolumbija, Italija, Meksiko, Urugvaj, treći šešir- hrvatska, Danska, Island, Kostarika, Egipat, Tunis, Senegal, Iran, četvrti šešir- SRBIJA, Nigerija, Australija, Japan, Obala Slonovače (ovde bih možda čak pre stavio Maroko), Južna Koreja, Saudijska Arabija) u slučaju da se kvalifikacije u Africi okončaju prema očekivanjima, i da u baražu prođu svi favoriti. U tom slučaju, Srbija će biti u četvrtom šeširu.nnAli, idemo redom.nn1. Nosioci u baražu u Evropi su Švajcarska, Italija, Danska i Hrvatska, a nisu povlašćeni Švedska, Severna Irska, Grčka i Republika Irska. Šest od ovih osam selekcija ima veći koeficijent od Srbije, a ispod nas su Grčka i Republika Irska. Dakle, navijaćemo da bar jedna od ove dve selekcije prođe u baražu, a ko će s kim igrati znaće se u utorak 17. oktobra. Dakle, nije nam dovoljno samo ispadanje favorita, već je bitno i od koga bi ispao. Ako Severna Irska ili Švedska izbace nosioca, to nam ništa ne znači. Samo prolazak Grčke i Republike Irske nas šalje u treći šešir. GRČKA OOO, IRSKA OOOnnn2. Druga šansa leži u Interkontinentalnom baražu. Meč Australija - Honduras nas ne zanima previše jer su i jedni i drugi slabiji od nas, gledajući FIFA renking, i ko god od njih da prođe, ide u četvrti šešir. Drugačija je situacija sa dvobojem Novi Zeland - Peru. Južnoamerička selekcija je, zahvaljujući sjajnim rezultatima u poslednje vreme, značajno napredovala na FIFA listi, i ako prođe, čeka je mesto u - drugom šeširu?! Ali zato je Novi Zeland čak na 113. mestu i njegov prolazak bi Srbiji doneo treći šešir. KIVI OOOnn3. Kao što smo već naveli, u Africi se čekaju imena još tri učesnika Mundijala. Tunis je projektovan za treći šešir, i potrebno je da se dogodi čudo, da izgubi od Libije kod kuće, i da eventualno prokocka plasman. Na to ne možemo da računamo. Senegal bi takođe bio u trećem šeširu, a očekivati da ne osvoje ni bod u dva meča s Južnom Afrikom - nije realno. I na kraju, ko god da prođe - Obala Slonovače ili Maroko - to nas mnogo ne zanima jer su i jedni i drugi ispod Srbije na listi.nn* Zanimljivo je da je na septembarskoj listi Srbija 32, a Senegal 33, ali za žreb će se gledati oktobarske, gde će Senegal preteći Srbiju - oni će biti 32, a mi 34. Što znači da bi onaj poraz u Beču mogao da nas košta trećeg šešira... ŠTA JE TU NOVO, P.A.nnDakle, Afrika ne može da nam pomogne, i ostaje nam da navijamo za Novi Zeland, Irsku i Grčku u novembru kako bi tim Slavoljuba Muslina eventualno dobio lakšu grupu u Rusiji.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Wednesday, 11.10.2017
10:20

Pogresio sam za kriterijum, ipak ce se gledati samo mesto na FIFA rang-listi.

avatar
Bianconeri Belgrado
Wednesday, 11.10.2017
09:48

Dajte nam Mesija i drugove,da im pokazu Rukavina i Gudelj kako se igra fudbal.

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 11.10.2017
09:46

Mpzda bolje protiv Brazila, i da igramo prvu utakmicu, oni se nikad nisu proslavili na otvaranju :)

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Wednesday, 11.10.2017
09:36

2005, ne 2006:-D

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Wednesday, 11.10.2017
09:28

Brazil, Meksiko, Senegal/Tunis i SRBIJA- ko ne bi potpisao da imamo ovakvu grupu? Zasto ne bi mogao da bude Meksiko iz drugog sesira, pripadaju posebnoj konfederaciji:-D

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Wednesday, 11.10.2017
09:26

Kape Verde:-D Neka, neka, vec ste izbaksuzirali Cile, ali bili ste u pravu za Panamu mada i za Honduras jos uvek ima nade. Grcka sada nema sta da izgubi, ne bih ja nikog tu potcenio, motiv je najveci moguci za sve koji idu u baraz...