Dobili smo novog prvoligaša!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 16.05.2019.
19:56
Izvor: Sportske.net

Nakon dve sezone provedene u Vojvođanskoj lig - Jug i promocije u Srpsku ligu, fudbalski klub Kabel dogurao je do Prve lige Srbije.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

U sredu su na terenima širom Vojvodine igrane utakmice vanrednog kola u Srpskoj ligi Vojvodina, nakon kojih smo dobili novog člana Prve lige Srbije.

Fudbaleri Kabela savladali su ekipu Bratstva 1946 sa 2:0 (0:0) i tako četiri kola pre kraja prvenstva stekli nedostižnih 14 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Hajduk 1912 iz Kule.

Na taj način Kabel je drugu sezonu za redom stigao do promocije, pošto je prošle godine zauzeo prvo mesto u Vojvođanskoj ligi - Jug.

Nakon promocije u Srpsku ligu Vojvodina novosadski klub je obezbedio promociju u Prvu ligu Srbije, pa će naredne sezone imati čast da se takmiči u drugom po kvalitetu republičkom takmičenju.

Kabel će u Prvoj ligi Srbije zauzeti mesto ekipe OFK Bečeja koja je posle sezone u drugom rangu takmičenja ispala u Srpsku ligu.

U preostale tri grupe Srpske lige situacija se polako kristališe, pa bi u Prvoj ligi Srbije naredne sezone trebalo da igraju Smederevo 1924 (Zapad), Grafičar (Beograd) i Radnički Pirot (Istok).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
x90x
Thursday, 16.05.2019
20:31

Kabel je Kokezin klub inace, sta je tu cudno.

avatar
Südkurve München
Thursday, 16.05.2019
20:07

Smederevo je neregularno dosao do 1. Lige Srbije, onaj ko to prati, jako dobro zna