Dobar znak - Sergej nahvalio "Telstar", biće paljbe sa svih delova terena

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 08.06.2018.
11:55
Izvor: Sportske.net

Momak koji je ovih dana u centru pažnje zbog mogućeg mega transfera u neki od evropskih klubova čvrsto stoji na zemlji i svu pažnju usmerava na reprezentativne obaveze.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Vezni fudbaler Lacija Sergej Milinković-Savić nije želeo previše da govori o mogućem transferu u neki od velikih evropskih klubova.

On je na današnjoj konferenciji za medije u Bad Valtersdorfu pažnju usmerio na ono što "Orlove" čeka u nastupajućem periodu.

Za razliku od Dušana Tadića koji je izjavio da mu nova "Telstar 18" lopta ne odgovara, Sergej je dao pozitivnu ocenu zvaničnoj lopti za Mundijal u Rusiji.

"Meni prijaju, ja ih volim, može da se šutne sa svakog dela terena. Naravno da ćemo šutirati sa svakog dela terena", rekao je Sergej.

Kao i ostali igrači i Sergej slobodno vreme troši na društvene igre što mu jako prija. U prošlosti je igrao na velikim takmičenjima sa mlađim selekcijama, bio je član generacije koja je osvojila Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu. Uporedi nam mlađe selekcije i seniorsku.

"Velika je razlika, i u godinama i u ozbiljnosti fudbala. Ovde su mnogo iskusniji, stariji igrači, tamo su mlađi. Prvi put ću prisustvovati ovako nečem. Ima i sličnosti. Atmosfera je ovde dobra, brzo sam se uklopio, kao da sam duži niz godina ovde", rekao je Milinković-Savić.

Da li ti je žao što na Mundijalu neće biti Italije? Bilo bi dosta tvojih saigrača.

"Ne bi bilo toliko, Parolo i Imobile. Sigurno je da je i njima žal što neće biti na Svetskom prvenstvu. Ali, ja sam iz Srbije i gledam Srbiju. A jesam se čuo sa njima i pričali smo o reprezentaciji. Tokom ovih godinu dana im je bilo čudno jer nisam dobijao poziv, ali to je bila odluka tadašnjeg selektora i sigurno im je bilo drago kada sam se konačno priključio", rekao je Sergej.

Sutra je na redu poslednja provera pred start Mundijala, a prvi takmičarski meč na planetarnoj smotri "Orlovi" će odigrati u Samari protiv Kostarike.

"Ključna je prva utakmica, moraćemo maksimalno da se koncentrišemo, nadamo se pobedi. Da lakše uđemo u prve dve, svaka utakmica je teška. Poznajemo dosta igrača koji igraju za te tri reprezentacije, a više ćemo da se upoznamo kad odemo zu Rusiju", istakao je srpski vezista.

Kao favorite za osvajanje Mundijala Sergej Milinković-Savić vidi Brazil, Argentinu i Belgiju.

Hoćeš li pre ili posle Svetskog prvenstva znati novi klub?

"Rekao sam da o tome ne razmišljam previše, trenutno sam ovde, želim da dam sve od sebe, pa ću posle da vidim. Dakle, posle Svetskog prvenstva", zaključio je Sergej Milinković-Savić.

Poslednju kontrolnu utakmicu pred Mundijal "Orlovi" igraju u subotu od 18 časova protiv selekcije Bolivije u Gracu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Friday, 08.06.2018
11:59

*Imobile:-)) Bio je i u Litvaniji, a Spanija, Nemacka i Francuska nikako ne mogu da NE BUDU uzeti u obzir kao kandidati za osvajanje, narocito ne da Argentina i Belgija imaju prednost u odnosu na njih. Cak ni ta Belgija.