Dmitrović progovorio o kiksevima u Litvaniji

Autor: Darko Mitrović
sreda 16.10.2019.
12:46
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Više se neće ponoviti?

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije savladala je Litvaniju u Viljnusu sa 2:1, Marko Dmitrović se vratio na gol pošto je propustio meč sa Paragvajem, ali je tokom prvog poluvremena imao dva kiksa, koje je izazvao rizičnim ''eksperimentima'' ispred svog gola.

''Nisam hteo da driblam. Nisam video... Nikad nisam driblao, ja ne volim to, ali izašao sam na šesnaest metara, hteo da ispucam loptu, međutim kasno sam video da mi dolazi igrač iza leđa.

Nisam očekivao da će tako brzo da priđe, hteo sam da ispucam, on mi je uzeo loptu... Završilo se dobro po nas, pokušaću ubuduće da brže rešavam te situacije'', istakao je Dmitrović u razgovoru za ''Žurnal''.

On naglašava i da je veoma važno da se što pre definiše standardni odbrambeni bedem ispred gola, što naravno utiče i na njegovu sigurnost. Novi selektor Tumbaković je u prethodnim mečevima isprobao nekoliko varijanti, a najviše pažnje izazvala je ova najnovija sa Kolarovim kao štoperom.

''Vrhunski je igrač, vidi se da se izuzetno prilagodio na poziciji štopera, daje neku drugu dimenziju: ima jako dobar pas,  izuzetan pregled igre... Ima dosta više opcija za igru iz zadnje linije... S druge strane, znamo i kako igra na beku, ne treba trošiti reči o njemu. Sa svoje 34 godine, deluje baš fizički  spreman i gde god da igra, daje plus ekipi'', objašnjava Dmitrović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 16.10.2019
14:41

Šta te briga bolje driblaš od Radonjića :D Malo dribla, malo zapliva - pravi golman za Kokezaniju.

avatar
REVØLT
Wednesday, 16.10.2019
12:49

I posle toga si imao jednu pomalo nesigurnu reakciju, umes i ti da budes cudnovat i nepredvidiv. Inace, jeste da su to Paragvaj i Litvanija, ali, Kolarov bolje igra kao levi stoper u 4-2-3-1 nego u 3-4-1-2/3-4-2-1 Haha